Samsung Galaxy NotePRO - etűdök gépzongorára

Hirdetés

Bevezető

Nem is volt olyan rég, amikor azt sérelmeztük kissé, hogy a Samsung miért nem csinál csúcskategóriás táblagépeket. Mert igen széles palettát tudhatnak magukénak a középkategóriában, mindenféle méretű Galaxy Tabok kaphatók, legtöbbször szolgáltatói kínálatban is elérhetők, de valahogy hiányzott egy olyan abszolút csúcsmodell, mint amilyen a telefonoknál az aktuális Galaxy S. Egy nagy gyártónak kell legyen egy ütőképes táblagépe is, az LG letette a G Pad 8.3-at, a Sony a Tablet Z-t, az ASUS a Padfone-t, a Samsung viszont nem képviseltette magát eddig ebben a kategóriában túlzottan.

Samsung Galaxy NotePRO 12.2
[+]

Így teljesüljön minden kívánságunk, Las Vegasban, a CES-en a koreai cég csak tableteket mutatott be, amelyeknek már a neve is azt sugallta, hogy itt komolyabb eszközökről lesz szó. Összesen négy géppel vonultak ki, ebből három a TabPRO sorozatba tartozik, a negyedik viszont a most bemutatandó NotePRO, amely minden szempontból a Samsung csúcsgépe, mert amellett, hogy hardveresen brutális, nem hiányzik belőle a Note sorozatot fémjelző kapacitív, sokoldalú toll sem. Azt hittük, hogy kicsit később érkezik majd hozzánk, de az XXL GSM már küldött is egy példányt. Szerencsére nem csak ezek a gépek képviselték a koreai gyártónál a csúcskategóriát, nemrég a Note 10.1 idei verzióját is teszteltük és már az is komoly masina.

Samsung Galaxy NotePRO 12.2
[+]

Egy ilyen durva eszköz, egy ekkora kijelzővel, ennyi szolgáltatással és ennyire jól összerakva nyilván nem olcsó mulatság. Bár most még csak nyitóárakról beszélünk, de a 4G képességekkel is felvértezett változat 260 ezer forintos ára elsőre mindenképpen mellbevágó, még akkor is, ha elmondhatjuk, hogy a koreaiak egy tartalomfogyasztásra és munkára is alkalmas gépet raktak össze, ami tekinthető az Android rendszerű tabletek egyik királyának is. Ráadásul kevertek még egyet a kártyákon (szó szerint) és egy teljesen új fejlesztésű felületet is álmodtak a géphez, amely Magazine UX néven debütált, bár a Google már jelezte, hogy annyira azért nem örül ennek az egyénieskedésnek, de felhasználói szemmel nézve ez pont tökmindegy, mi csak örülhetünk, hogy kaptunk egy olyan interfészt, amit láthatóan tényleg a táblagépekre szabott a Samsung és nem csak arról van szó, hogy a TouchWiz felületen több ikon látszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés