Hirdetés

Samsung F700 - érints, ne gördíts

Bevezető

Rögtön az elején tisztázzuk: az F700 nem az iPhone ellenfele. Arra ott van a Meizu M8, ha majd valaha tényleg kapható lesz, akkor azt majd érdemes lesz ebből a szempontból is vizsgálni. Az F700 egyrészt nem okostelefon (hivatalosan még az iPhone sem, ugyebár, leginkább az elvileg bővíthetetlen oprendszer miatt, de ez csak idő kérdése), másrészt vannak ám rajta gombok is, sok-sok gombot rejt az elcsúsztatható fedlap. Ennek ellenére fogjuk majd bizonyos szempontból az Apple mobiljához hasonlítani.

Az, hogy érintésvezérelt a kijelző, nem annyira nagy dolog. Mondjak egy réges régi hasonló telefont? Ericsson R380. Na, iPhone-gyilkos? Francokat. Persze az közös az F700-ban és az Apple cuccban, hogy ez az érintésvezérlés ceruza nélkül akar teljeskörű lenni, ám - ezzel kicsit előreszaladva - a Samsung üdvöskéjének még van mit tanulnia ezen a téren. És igen, az iPhone-tól, GUI (grafikus felhasználói felület) szempontjából ugyanis a koreai cég által nagyra tartott Croix rendszer labdába sem rúghat a multitouch mellett.

Ezzel együtt - vagy ennek ellenére - az F700 érdekes kísérlet, mindenképpen sok újdonságot rejt magában. A hivatalos bejelentés óta tudjuk, hogy a Vodafone kapta meg a forgalmazás jogát, így nem meglepő, hogy ennek több helyen nyoma van, de mindenről lesz szó időben. Megint szerencsés helyzetben voltunk, ugyanis kettő darab F700 is a birtokomba került, alapvetően tök feleslegesen, mert csak az egyiket használtam, de a fotókon jól néznek ki egymás mellett.

Ha már mindenképpen ellenfelet keresünk az F700-nak, akkor az LG Prada, vagy a Viewty jöhet szóba. Előbbivel már volt dolgunk, utóbbit csak ígérte a gyártó hazai képviselete (minő meglepő, a Prada sem tőlük jött), de remélhetőleg hamarosan azt is szemügyre vehetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés