IFA 2015: Kipróbáltuk az RHA S500i-t

Hirdetés

Számos egyéb audio cég mellett az RHA is megjelent a berlini IFA kiállításon, abszolút újdonságot sajnos nem mutattak be, voltak kinn MA-szériás termékek, T10i-k, T20-ak, az augusztusban leleplezett S500 és S500i fülhallgatókat viszont itt tudtuk először meghallgatni.


[+]

A két készülék között csak az iPhone-kompatibilis headset funkció a különbség, az i utótaggal ellátott modell mikrofont, felvevőgombot és hangerőszabályzó billentyűket kapott. Hangminőségre természetesen messze elmarad a T-széria szintjétől, de az S500/S500i inkább azoknak szól, akik nagyon kicsi, ultrakönnyű, egyszerűen hordozható fülhallgatót szeretnének. Az RHA-tól szerencsére megszokhattuk, hogy a tartozékaik listája is kellően bőséges, az S-szériához természetesen rengeteg illeszték tartozik, illetve egy kis hordtáska is jár mindegyik fülhallgatóhoz. Az S500 ára 39 euró körül fog alakulni (nagyságrendileg 12 500 forint), az S500i pedig 49 euró környékén kerülhet a boltok polcaira (körülbelül 15 500 forint).


[+]

Egy ideje lehet tudni, hogy a gyártó már nem csak fülhallgatók gyártásával foglalatoskodik (korábban egyébként fejhallgatóik is voltak), hanem egy DACAMP névre hallgató kütyüvel is készülnek, ami az okostelefonok gyakran gyenge hangminőségét próbálja majd kompenzálni, a DACAMP-ba digitális formában juthat el a mobilról a hang (pl. OTG segítségével), az analóg jellé alakítást és az erősítést is az RHA kütyüje végzi majd, de sajnos még csak egy vitrinbe elzárt dummy-t láthattunk belőle.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RHA

Azóta történt

  • MuziX blog: Új néven fut a TDK blog

    A TDK termékek hivatalos, hazai forgalmazója számos új audio terméket mutat be itthon, ennek megfelelően a vonatkozó blogunkban is foglalkozunk ezekkel a kütyükkel.

Előzmények

Hirdetés