Hirdetés

Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi

6,53 hüvelyk, 4500 mAh, 64 megapixel, infra, jack port, FM-rádió és játékra szakosodott MediaTek SoC – szintet lépett a Redmi széria.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Note 8 Pro két nanoSIM-et fogad be minden hazai LTE sáv támogatásával. A beszélgetési hangminőség átlagos: hallottunk tisztább beszédhangot, mégis rendben érteni a másikat, és ők sem panaszkodtak a túlvégen. A kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n/ac szabványú (Direct, HotSpot, Display), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). Az A-GPS mellett a Redmi a GPS, a GLONASS, a Galileo és a Beidou műholdakat használja egy csatornán, fürge pozíciószerzéssel, iránytű segítségével. Akad NFC, giroszkóp, gyorsulásmérő és infra, nincs barométer.


[+]

4500 mAh – pár éve táblagépek mellett állt ilyen adat, ma viszont több mobil alapkelléke, és hiába „csak” 12 nm-es a mellékelt MediaTek SoC csíkszélessége, jó hőelvezetéssel és takarékos MIUI felülettel kombinálva parádés üzemidő érhető el. A mindennapok során nálam 6-8 óránál álltak meg a képernyőidők, a töltési ráta pedig 48-72 órára is szétszórható. A mobilgamerek nyilván hamarabb túljutnak rajta, ám 150 niten 20 órát netezni vagy videózni egy töltésből meggyőző teljesítmény. A 18 wattos adapter ráadásul fél óra alatt 38%-ig jut és 110 perc alatt végez az egész pumpálással – nekem így nem hiányzott a lassú Qi töltés opciója. A MIUI mondjuk elég szigorú, ha alkalmazáskezelésről van szó: én több alkalmazásnál kilőttem az automatikus kezelést, mégse romlott a kitűnő készenlét. A dolgot pár takarékos megoldással lehet kitolni, akinél pedig megfelelő kábel van, tápért sopánkodó eszköz segítségére kelhet.


[+]

Összefoglaló

Értékelés: Redmi Note 8 Pro
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8,5 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 9,5 pont
Ár/érték aránya 9,5 pont
Hogyan értékelünk?

A Note 8 Próval a Redmi jócskán beleerősített: sosem volt ennyire remek a hardveres sebesség, bármire elegendő RAM-mal és fürge tárolóval, küzdelmek és kitartás árán lemeríthető teleppel, műanyag/üveg konstrukcióban is remek összeszereléssel, illetve fényes, éles IPS panellel. Nem ésszerű 85 ezer forintért, 6/128 GB-os konstrukcióban AMOLED technológiát, Qi töltést vagy IP-védettséget várni, cserébe van infra, jack kimenet és a zsebet lehúzó házban irigylésre méltó képernyőfelület. A hátlapon pedig ott villog a 64 megapixeles főkamera, amivel lehet remek képeket lőni nappal, épp csak az a dolog hátránya, hogy jobb maximális felbontásból extra munkával vágni vagy leskálázni, mint az automatikában bízni. Az esti eredmények és az ultraszéles példák kevésbé meggyőzőek, a makrókamera meg csak dísznek jó, persze „ingyen” adják.

Tény, hogy a képfeldolgozó algoritmus javításával léphetne előre ez a Redmi a legtöbbet, mindenesetre, aki erősebb fotós szettre vágyik, egy Mi 9T-ért jócskán rá kell fizetnie – nála pedig mégse lehet jobb a Note 8 Pro, mert akkor a drágábbat ki venné meg? Márpedig a hardvere erősebb, az akkumulátora kitartóbb, így nem kérdés az erős ajánlás – különösen elsősorban a felhőtlen játékra vágyóknak tudom javasolni. A legerősebb mobilarenás minősítés csak a fentiek és a gyengécske hangszóró miatt nem jött össze, de úgyis mindig azt mondom: a teszt és a személyes, boltban tapogatós élmény, nem az plecsni a lényeg. A Xiaomi mellett most pedig a MediaTeknek is kijár egy baráti vállon veregetés, ketten együtt kitűnő sebességgel robogva az ár/érték arány jó oldalán.

Redmi Note 8 Pro

A Redmi Note 8 Pro a Xiaomi.hu jóvoltából jutott el hozzánk, a felajánlást köszönjük.

Bone123 a.k.a. Hidegkuti Zoltán


(x) Xiaomi Redmi Note az ALZA.hu-n


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 9 - egy híján

    Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.

  • Xiaomi Mi 8 Lite - cukormentes étrend

    A Xiaomi felső-középkategóriás phabletje a Redmi Note 6 és a Pocophone F1 közötti árrésben találhat közönséget. Ám hiába a mutatós ház vagy a friss MIUI, nem kifejezetten olcsó, és nem is túl karakteres.

Hirdetés