Hirdetés

Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi

6,53 hüvelyk, 4500 mAh, 64 megapixel, infra, jack port, FM-rádió és játékra szakosodott MediaTek SoC – szintet lépett a Redmi széria.

Hirdetés

Videók, multimédia

A Note 8 Pro képes 4K-ban rögzíteni 30 FPS-sel, de csak a főkamerával. A részletesség rendben, viszont nincs semmiféle stabilizálás, pedig az elektronikusat a hardvernek bírnia kellene.

A sztereó hang tiszta és nincs túlszűrve, fókuszgondok sincsenek, a kézremegés és lépés közbeni billenés viszont elég hangsúlyos, hogy inkább 1080p-re váltson az ember.

A FHD felvételek mindjárt kiegyensúlyozottabbak némi látószögvesztés árán, viszont létezik ennél élesebb 1080p felvétel a kategóriában.

Az ultraszéles kamerára csak felvétel előtt lehet váltani, legfeljebb az előbbi felbontáson, hasonló minőségben, szűkösebb dinamikaátfogással. A MIUI Zene gond nélkül meghajtja a népszerű formátumokat, akad jó pár widget és hangséma, hangszínszabályzó és FM-rádió, az utóbbi pedig azt is jelenti: nem maradt le a jack kimenet, mert miért maradt volna? Ja, mert a gyártók el akarják adni Bluetooth portékáikat.

[+]

A fülesre korrekt hangerővel és minőségben áramlik a muzsikaszó, nyilván nem egy LG csúcsmobil szintjén, az agybadugós darabokkal mindenesetre nem lehet túl nagy hiányérzet. A monó hangszóró viszont gyengécske: a közepes hangerőhöz erőtlen, a maximumon éles hang társul, szólt már szebben Redmi.


[+]

A videólejátszó megbirkózik a 4K-s klipekkel 60 FPS-sel, akár HDR10 kódolással, bár dinamikajavítást nem vettem észre. Lejátszhatók a feliratok, teljes képernyős kiterjesztés viszont nincs. A Widevine L1 CDM védelem adott, a Prime Video és a Netflix egyelőre mégis alacsony felbontáson streamel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 9 - egy híján

    Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.

  • Xiaomi Mi 8 Lite - cukormentes étrend

    A Xiaomi felső-középkategóriás phabletje a Redmi Note 6 és a Pocophone F1 közötti árrésben találhat közönséget. Ám hiába a mutatós ház vagy a friss MIUI, nem kifejezetten olcsó, és nem is túl karakteres.

Hirdetés