Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni

A Xiaomi Mi 9 Lite valójában a Mi CC9, amit Európába az idei csúcsszéria visszafogottabb verziójaként hozott el a kínai gyártó. De igazából csak egy zoomkamerával van lemaradva.

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi termékpalettája annak ellenére is kezd kicsit kaotikus lenni, hogy a Redmi vonalat leválasztották a fő brandről. Nem mintha eddig ne lett volna nyilvánvaló, hogy a Mix a dizájnszéria, a Mi a felső középkategóriás és csúcsmodelleket adó termékvonal, a Redmi pedig a költséghatékony, de funkciógazdag készülékeket takarja. A szétválás ráadásul nem is konzisztens, számos készülék Mi modellként mutatkozott be nemzetközi forgalomban, míg Kínában eredetileg eltérő termékcsalád tagjaként került piacra. Például a Mi 9 Lite is.


[+]

A Xiaomi Mi 9 Lite sem a Mi 9 kalóriacsökkentett változata, sokkal inkább vethető össze árszint és specifikáció alapján a Redmi K20-szal, ami itthon ugye a Xiaomi Mi 9T. Hasonló kategória a fizikailag lényegesen kompaktabb Mi 9 SE is; frissebb szettel, de FM-rádió, jack csatlakozó és bővíthető belső tárhely nélkül. Láthatóan három versenyző van a mezőnyben házon belül, a releváns kérdés így az, hogy ha ebben az árkategóriában gondolkodunk, a Mi 9 Lite (alias CC9), a Mi 9T, vagy a Mi 9 SE a jobb választás-e. Ugyanis iszonyúan hasonlítanak. Leszámítva ugye a Mi 9T motorikus szelfikameráját.

Nagyon hasonlít a Mi 9 SE-re, de élőben nyilván nagyobb.
Nagyon hasonlít a Mi 9 SE-re, de élőben nyilván nagyobb, mint a Bone123 kezében lévő modell.

Az gondolom nem meglepetés, hogy a Mi 9 Lite is kitűnően összerakott és felhasználói élmény tekintetében kiváló készülék lett. Nagyon díjaznánk, ha minden gyártó eljutna az unalmasság ezen dimenzióiba. A Mi 9T és az SE ráadásul teljesen egy árban is van, a Mi 9 Lite pedig valamivel alattuk. Az aktuális akciókkal pedig tovább mérséklődött az árrés. Ami mindkét modellel szemben a Mi 9 Lite előnye az a bővíthető belső tárhely és a Quick Charge 4+ szabvány támogatása, az eltérő lapkakészlet ellenére pedig még a hardveres teljesítmény is kábé azonos.

Ott az infra.
Ott az infra. [+]

Kamerában cserébe a másik két készülék fel tud mutatni egy teleobjektíves szenzort a közös 48 megapixeles egység és az ultraszéles látószögű kamera mellett. A Mi 9 Lite csak digitális zoomot kínál, de azt legalább gombnyomásra. Bővíthetőség, FM-rádió és jack az SE-be nem jutott, de kompakt, a Mi 9T-ből viszont a bővíthetőség és az infra hiányzik. A dobozból viszont tulajdonképpen semmi. Hacsak nincs fülesünk, mert akkor az eléggé fog hiányozni. De kapunk egy telefont, egy 18 wattos Quick Charge 3.0-s, európai szabványú hálózati töltőfejet, Type-C kábelt és egy csinos, minőségi lágy tokot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi

  6,53 hüvelyk, 4500 mAh, 64 megapixel, infra, jack port, FM-rádió és játékra szakosodott MediaTek SoC – szintet lépett a Redmi széria.

 • Megindult a MIUI 11 frissítésáradat

  Tucatnyi kínai verziós modell mellett több nyugati piacra szánt Mi és Redmi telefonra telepíthető a legfrissebb MIUI köntös, néhányra Android 10-zel.

 • Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!

  Egyre terebélyesedik a Mi 9-es széria, aminek kedvező árazású csúcsán nyilván a Mi 9T Pro áll. Jelenleg egy Snapdragon 855-tel és a legfrissebb Androiddal tud többet a Mi 9T-nél.

 • Redmi Note 8T - T-modell

  Remek készülék folytatja a Redmik sikerszériáját, aminek egy tulajdonsága sem eredeti, az ára mégis emlékezetessé teszi.

Előzmények

 • Xiaomi Mi 9 - egy híján

  Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.

 • Bemutatkozott a Xiaomi Mi CC9

  A Meituval közösen megalkotott termékcsalád a legfiatalabb korosztályt célozza meg.

 • Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor

  Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.

Hirdetés