Hirdetés

Red Magic 7S Pro - hiperventiláció

Beépített ventillátor, morcos hardver, extra vezérlők, de gyenge kamera és kissé összetákolt szoftver jellemzi a Nubia gamer telefonjának új generációját. Elég a ROG 6 ellen?

Hirdetés

Kamera, hang

Van tehát egy komoly hardverünk, egy kissé szedett-vedett szoftverünk, egy nagyon aprólékosan paraméterezhető játékközpontunk és elvileg három kameránk. Plusz egy rejtett az előlapon, ami ilyen fotót csinál nappal, ezt a humort pedig este adja elő. A hátlapi trió viszont nem sokat változott, ami nem lenne akkor baj, ha amúgy megütötték volna az elvárások szintjét, de ez még sosem sikerült a Red Magic széria életciklusában. Vagyis most sem. A főkamera egy középszintű, 64 megapixeles szenzort rejt F/1,8-as apertúrával, de ők is érezték, hogy nem kéne vele nagyon villogni, mert a natív felbontást sosem fogjuk kipréselni belőle a gyári szoftverrel, egyszerűen nincs ilyen opció. 4:1-es pixel binning után 16 megapixeles fotókat tudunk lőni, ilyeneket:

Hát ez szódával elmegy a középkategóriában, de az 1000 eurós árszegmensben már ciki, a részletesség is gyengécske, ahogyan egyre sötétedik, úgy lesz egyre rosszabb az eredmény, este pedig igyekszik ugyan az algoritmus, de a produkció ilyenkor sem üti meg azt a szintet, amit elvárnánk. Az ultraszéles modul a maga 8 megapixeles felbontásával már papíron sem tűnik acélosnak, amit az alábbi fotók is alátámasztanak:

És van még egy makró lencsénk két megapixelen, itt az egyetlen jópofaság, hogy kínál egy nagyítót a kereső, hogy be tudjuk lőni a megfelelő távolságot az élesség kedvéért. Az Asus és a Black Shark is belátta már, hogy a gamerek is fotóznak ám néha, ezzel a kamerával viszont nem lesznek boldogok. Oké, cserébe nincs púp és hát az árazást sem dobja meg egy jobb szenzor, de van itt baj a szoftverrel is, főleg a videós vonalon. Ez ugyanis kapásból úgy indul, hogy csak és kizárólag a főkamerával lehet felvételt készíteni, az ultraszéles modullal nincs ilyenre opció. A termék 8K felvételre is alkalmas, de nem érdemes ezzel maszatolni, mert ilyenkor nincs elektronikus stabilizáció:

4K mellett a 60 fps is opció, a látószög relatív szűk az EIS miatt, de a végeredmény alapvetően nem riasztó (lásd lent). A színek is rendben vannak (bár a HDR túl tudja tolni a világosságot) és az élesség is oké, de nem annyira ügyes a stabi, mint szerettük volna, este pedig totálisan ingatag a fókusz. Az előlapi kamerával is csináltunk egy rövidke videót, nappal még csak-csak (bár a dinamikatartomány iszonyú szűk), de este nagyon csúnyán elvérzik:
A zenei produkció viszont korrekt. Nem fogja lerúgni a dobogóról a ROG 6-ot, de azért decens, a mélyeket némi vibráció próbálja átélhetőbbé tenni, ami a hátlap közepét rezgeti, de ettől még a maximális hangerőre tolt kihangosított minőség elég éles és szúrós a fülnek. Viszont tény, hogy hangos, tehát 80%-os hengerőn is bőven marad benne kakaó úgy, hogy ott már nem bántó a hangszín. Egérmozira totál alkalmas, játékokhoz bőven elég ez a produkció, a 3,5 mm-es jack dugasz pedig a hab a tortán.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés