Hirdetés

Red Magic 7S Pro - hiperventiláció

Beépített ventillátor, morcos hardver, extra vezérlők, de gyenge kamera és kissé összetákolt szoftver jellemzi a Nubia gamer telefonjának új generációját. Elég a ROG 6 ellen?

Adatátvitel, üzemidő

Az 5G, a WiFi 6, az összes értelmezhető műholdas rendszer támogatása, az NFC, az 5.2-es Bluetooth és a 3.0-s USB is megvan, plusz ugye ott van a Red Magic Studio a PC-vel való összekötésre, nem is beszélve a Miracastról. Szóval itt nincs panasz, ahogyan a gyakorlatban is azt tapasztaltuk, hogy a WiFi modul érzékenysége remek, a beszélgetési hangminőség pedig bőven korrekt, kihangosítva pláne. A böngészés alapból a Chrome segítségével valósulhat meg, nemigen akad olyan komplex weboldal, ami ezt a hardvert komolyabban próbára tenné akkor sem, ha ablakban fut a browser és mellett akármi mással is foglalkozunk.

Hirdetés

[+]

Az akkumulátor 5000 mAh-s, ennél nagyobbat nem várhatunk el egy ekkora készülékház esetén, nyilván rendesen harapja a százalékokat a játékoskodás, pláne úgy, hogy pörög a ventilátor és nem is nagyon csökken a chipset teljesítménye. Átlagos ügymenet simán lehet 2-3 nap is, de ha mégis töltőre kell tenni, akkor a globális forgalmazásban elérhető, 65 wattos töltési sebesség sem csirke, a kínai piacra szánt, 135 wattos töltőfejjel (ami meglepően kicsi) pedig 5 perc alatt 50%-ra lehet tolni az akkut. És 5 percnyi szünet azért nem árt egy órányi intenzív játék mellett.


[+]

Összegzés

Nubia Red Magic 7S Pro
Pro
Csúcshardver, hatékony hűtőrendszer
Dedikált játékvezérlők
A Red Magic Studio hasznos extra
Kontra
Hiányosan lokalizált, helyenként kusza szoftver
Gyenge és korlátozott kamerás teljesítmény
Nem elég versenyképes árazás
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 10 pont
Szoftverfelület 5 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 9 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (18/512 GB) 950 EUR

Összegzés. Megint egy felemás telefon lett a Red Magic 7S Pro, mint szinte az összes elődje. Meglepően ügyes a hőháztartás kapcsán, továbbra is remek a kijelző (bár kicsivel több napfény alatti fényességet elbírt volna), bombaerős a hardver és nem csak a játékok kivetítésére használható a Red Magic Studio. A hangminőségre sincs panasz, adatkapcsolati szempontból is az élvonalat képviseli a termék, jókora akkumulátor van benne gyorstöltéssel, tehát vannak tagadhatatlan előnyei 950 euróért, de azért ez manapság majdnem 400 ezer forint. És ezen az árszinten a gányolt fordítások biztos nem férnek bele, a kamera pedig egy középszerű eresztés teljesen kretén szoftveres korlátozásokkal. A ROG Phone 6-ért mostanság 450-et kérnek itt-ott, a Pro változatáért majdnem 500 lepedőt, de be kell lássuk, hogy az bizony jobb gamer telefon, annyival pedig nem drágább, mint amennyire kiegyensúlyozottabb. A Black Shark mifelénk még a 4 Prónál tart (az 5-ös változat itthon még nem jelent meg), az bizony olcsóbb, ahogyan a Poco F4 GT is, mert az 240 lepedőért elhozható hivatalos helyről is… Nekem annak ellenére nem áll össze itt a matek, mert bár a Red Magic 7S Pro számos ponton tud olyat mutatni, amit mások nem (remek hűtés, beépített ventillátor, ügyes képernyőtükrözési megoldás), az is látszik, hogy amit fontosnak tartottak, arra nagyon odafigyeltek, de amit csak tessék-lássék tettek bele a funkciók közé, azzal nem foglalkoztak eleget. A globális piacra szánt verzióknál illene odafigyelni a nyelvi csomagra, úgy általánosságban pedig több gondoskodást igényelne a kamera. Pláne úgy, hogy azért házon belül maga a Nubia, de még a ZTE is tudna ebben segíteni. Vaciláltam egy darabig a plecsni kapcsán, mert bizonyos értelemben megfelel a Tetszett minősítés értelmezésének, amit gondolok, de túl sok a kompromisszum a csak 10-15%-kal drágább Asushoz képest. És annak is csak egy tetszett járt, pedig ott aztán tényleg irgalmatlan sokféleképpen lehet a triggereket paraméterezni, jobb a hang, fényesebb a kijelző, van átfolyó töltés és egy koherens szoftver, valamint klasszisokkal jobb kamerák.

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés