Red Magic 7S Pro - hiperventiláció

Beépített ventillátor, morcos hardver, extra vezérlők, de gyenge kamera és kissé összetákolt szoftver jellemzi a Nubia gamer telefonjának új generációját. Elég a ROG 6 ellen?

Bevezető

A műfaj királya az Asus. Ezt szerintem a többiek is tudják, szóval meg sem próbálják felülről lecsapni a ROG szériás mobilokat, inkább az a stratégia, hogy alámennek árban és arra bazíroznak, hogy a gamerek hajlandóak kompromisszumot kötni mindenben, ami nem fontos a játékélmény szempontjából. Ezen a vonaton pedig két márka ül, a Nubia a Red Magic-kel, illetve a Xiaomi a Black Sharkkal, egyik sem ma kezdte az ipart, mégis másképp próbálnak az Asustól ügyfeleket rabolni.


[+]

Viszont ha belevetjük magunkat a mobilos e-sport világába (amit ugye mi kénytelenek vagyunk ilyenkor megtenni, hogy legyen egy képünk a célcsoportról), akkor azt fogjuk látni, hogy a legelterjedtebb telefon a komolyan vett mobilos játékhoz még mindig az iPhone, és csak ezt követi az Asus — a többiek pedig erősen le vannak maradva. Éppen ezért más márkák rá sem mennek erre a piacra, túl nehéz betörni, nem fogunk Samsung, Sony, Huawei, vagy Honor termékkel sem találkozni, pedig ha valahol, akkor pont Ázsiában a mobilos e-sport egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


[+]

A kérdés sokszor az, hogy van-e értelme egyáltalán a gamer telefonnak, mint kategóriának. Nyers erőben nem fognak szignifikánsan többet tudni, a chipset ugyanis ugyanaz, mint amit a csúcskategóriás, de nem gamer mobilok is megkapnak. A kijelző frissítési frekvenciájának növelése egy ideig látható változást jelentett, de 120 Hz felett már csak a sasszeműek veszik észre az eltéréseket, márpedig 120 Hz-et most már minden csúcsmodell kínál. Akkor talán a hang? A sztereó hangszórók használata már szintén alapvetés egy bizonyos árszint felett, a 3,5 mm-es jack dugasz azonban nem, ez legalább valami kis extraként felfogható. Mi marad akkor, ami elválaszt egy hagyományos csúcsmodellt egy gamer okostelefontól? Lényegében két dolog: az extra gombok játékhoz és a spéci hűtés, hogy hosszabb távon is nagy teljesítményre legyen képes a telefon. A többi csak apróság: notch és kameralyuk nélküli kijelző, játékosokra szabott szoftver, nagy akkumulátor és vagány külső.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Előzmények

Hirdetés