Hirdetés

Red Magic 7S Pro - hiperventiláció

Beépített ventillátor, morcos hardver, extra vezérlők, de gyenge kamera és kissé összetákolt szoftver jellemzi a Nubia gamer telefonjának új generációját. Elég a ROG 6 ellen?

Bevezető

A műfaj királya az Asus. Ezt szerintem a többiek is tudják, szóval meg sem próbálják felülről lecsapni a ROG szériás mobilokat, inkább az a stratégia, hogy alámennek árban és arra bazíroznak, hogy a gamerek hajlandóak kompromisszumot kötni mindenben, ami nem fontos a játékélmény szempontjából. Ezen a vonaton pedig két márka ül, a Nubia a Red Magic-kel, illetve a Xiaomi a Black Sharkkal, egyik sem ma kezdte az ipart, mégis másképp próbálnak az Asustól ügyfeleket rabolni.


[+]

Viszont ha belevetjük magunkat a mobilos e-sport világába (amit ugye mi kénytelenek vagyunk ilyenkor megtenni, hogy legyen egy képünk a célcsoportról), akkor azt fogjuk látni, hogy a legelterjedtebb telefon a komolyan vett mobilos játékhoz még mindig az iPhone, és csak ezt követi az Asus — a többiek pedig erősen le vannak maradva. Éppen ezért más márkák rá sem mennek erre a piacra, túl nehéz betörni, nem fogunk Samsung, Sony, Huawei, vagy Honor termékkel sem találkozni, pedig ha valahol, akkor pont Ázsiában a mobilos e-sport egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


[+]

A kérdés sokszor az, hogy van-e értelme egyáltalán a gamer telefonnak, mint kategóriának. Nyers erőben nem fognak szignifikánsan többet tudni, a chipset ugyanis ugyanaz, mint amit a csúcskategóriás, de nem gamer mobilok is megkapnak. A kijelző frissítési frekvenciájának növelése egy ideig látható változást jelentett, de 120 Hz felett már csak a sasszeműek veszik észre az eltéréseket, márpedig 120 Hz-et most már minden csúcsmodell kínál. Akkor talán a hang? A sztereó hangszórók használata már szintén alapvetés egy bizonyos árszint felett, a 3,5 mm-es jack dugasz azonban nem, ez legalább valami kis extraként felfogható. Mi marad akkor, ami elválaszt egy hagyományos csúcsmodellt egy gamer okostelefontól? Lényegében két dolog: az extra gombok játékhoz és a spéci hűtés, hogy hosszabb távon is nagy teljesítményre legyen képes a telefon. A többi csak apróság: notch és kameralyuk nélküli kijelző, játékosokra szabott szoftver, nagy akkumulátor és vagány külső.

Doboz, külső

Vagányságból a Red Magic 7S Pro nem áll rosszul. Ez a mangás-űrhajós, monokróm téma egyedivé teszi a dobozt, belül pedig a piros Type-C kábel tűnhet fel, valamint a töltőfej. Ami nálunk laza 135 wattos volt, mert mi nem a nemzetközi forgalomba szánt dobozt kaptuk, ott ugyanis “csak” 65 wattos adapter jár. Szín szempontjából a készülékből alapvetően két változat létezik, a Supernova (a képeken látható, sötétebb árnyalat) és a Mercury, ami ugyanez, csak világosabb. Ezeken felül van még az olcsóbb Obsidian, de ott kevesebb a RAM (csak 12, nem pedig 18 GB), a tárhely (256 az 512 GB helyett), illetve hiányzik a beépített ventilátor.


[+]

A formatervvel most sincs gond, ha elfogadjuk, hogy a cél az volt, hogy másképp nézzen ki legalább hátulról, mint egy szokványos mobil. Szemből azonban csak annyiban érdekes, hogy a 6,8 inches kijelzőbe nem rondít bele sem notch, sem kameralyuk, pedig ott van ám a szenzor, csak rejtett. A ZTE kezdte ezt a megoldást nagyüzemben gyártani, a Red Magic 7S Prónál pedig már ott tartunk, hogy tényleg csak akkor lehet észrevenni a trükköt, ha az ember kifejezetten erre figyel. Más kérdés, hogy milyen a képminőség fotózáskor…


[+]

Ha valaki átsiklott volna az előző bekezdésben azon, hogy ez egy 6,8 inches kijelző, akkor újra felhívnám rá a figyelmet, mert alapvetően meghatározza a termék méretét, a Red Magic 7S Pro ugyanis egy elefánt a mobilok között, nagyobb, mint a Galaxy S22 Ultra, viszont valamivel kisebb, mint a ROG 6. 235 grammot nyom a mérlegen, alumínium a keret, üveg a hátlap, bár azt nem tudjuk, hogy mi védi. A kijelző Full HD felbontású, AMOLED, 120 Hz-es képfrissítést és papíron 600 nites fénysűrűséget kínál, mi ennél pontszerű felületen többet mértünk, de átlagosan jóval kevesebbet, ami nem tesz jót a direkt napfény alatti láthatóságnak. A 120 Hz-es képfrissítés majdnem fix, de van néhány alkalmazás, ahol visszalép 60 Hz-re.

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés Red Magic 7S Pro Samsung Galaxy S22+ Oppo Find X5 Pro Apple iPhone 13 Pro Max Asus ROG Phone 6 Xiaomi 12 Pro
Képátló 6,8 hüvelyk 6,6 hüvelyk 6,7 hüvelyk 6,7 hüvelyk 6,78 hüvelyk 6,73 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2400 1080 x 2340 1440 x 3216 1284 x 2778 1080 x 2448 1440 x 3200
Technológia AMOLED HDR10+ Dynamic AMOLED 2X HDR10+ LTPO2 AMOLED Super Retina XDR OLED HDR10+ AMOLED 10 bit HDR10+ OLED
Képfrissítés 120 Hz adaptív 120 Hz 120 Hz 120 Hz adaptív 165 Hz adaptív 120 Hz
Fehér fényerő 448 / 784 nit 480 / 1281 nit 494 / ?? nit 550 / 1035 nit 478 / 1080 nit 473 / 1251 nit
Fehér fényerő (min.) 3,5 nit 1,8 nit 1,9 nit 2,2 nit 4,9 nit 2,0 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen végtelen végtelen végtelen végtelen
Színhőmérséklet 7694 K + kézi 7118 K + kézi 7624 K + kézi 6712 K + TrueTone 7639 K + kézi 7649 K + kézi

A készülék jobb oldalán a szokásos gombokat találjuk (hangerő, bekapcs), az ujjlenyomat-olvasó a kijelző mögött van, egész ügyes, a telefon bal felén pedig egy kétállású, piros kapcsolóval lehet a játék üzemmódot aktiválni. Felül jack, alul Type-C port látható, vízállóság nincs. Hangszóróból is kettő van (alul-felül), de van egyéb érdekesség is az eszköz jobb oldalán. Itt vannak ugyanis az érintésérzékeny játékvezérlő felületek, 520 Hz-es mintavételezési frekvenciával, illetve egy hűtőrácsot is fogunk látni, itt távozik ugyanis a meleg levegő, amit a hátlap alá épített ventilátor küld kifelé.


[+]

A készülék hátlapja ugyanis nem csak azért érdekes, mert alatta egy tíz rétegből álló hűtési megoldás kapott helyet grafénkompozittal, hőkamrával és alumíniummal, hanem van egy maximum 20 ezer percenkénti fordulaton pörgő, RGB LED-del megvilágított ventilátor is, ami egyrészt látványelem, másrészt valóban segíti a hűtést, hiszen a hátlap közepe környékén szippantja be a levegőt, amit oldalt kitol, így próbálja meg a hőt eltávolítani. Jó pontot érdemes a középre tájolt kamerasziget is, ami alig lóg ki a síkból, az asztalra tett eszköz tehát nem billeg egyáltalán, viszont ilyenkor a hűtés sem annyira hatékony, lévén nincs elég tere, hogy levegőt cseréljen. A hátlap formaterve egyébként egész király, kicsit űrhajos, kicsit military, tele van feliratokkal (5000 mAh, Ice 10.0, Snapdragon 8+ Gen 1, 20000 RPM Max, Under Display Camera), ami fura lenne, ha nem kapott volna egy menő tipográfiát, így inkább dekoráció, mintsem önfényezés. Az általános összeszerelési minőség nagyon jónak tűnik, ez egy masszív, kissé vaskos és nehéz telefon, de tény, hogy van benne anyag.

Hardver, UI

Egy gamer telefonnak illik erősnek lenni. Ezt manapság a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset szavatolja, ami ebben a mobilban is bőven elég erős. Ám ha egy ilyen hardvert terhelünk, akkor elég sok hőt termelünk, márpedig az nem lenne jó, ha megsülne a proci, szóval az a jellemző általában, hogy melegedés esetén a teljesítmény visszaesik, hogy megkíméljük a hardvert. Ez viszont rosszat tesz a játékélménynek, szóval a gamer telefonoknál az az egyik nagy cél, hogy elvezessük a hőt a hardver környékéről, így hosszabb ideig tud maximális teljesítménnyel üzemelni. Korábban láttuk a ROG 6-nál, hogy ez nem egyszerű feladat, ott a passzív hűtésrendszer mellett utólag felrakható ventilátort kínált az Asus, a Red Magic esetén is lehet ilyet venni (50 euróért), de van beépített megoldás is.

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark Red Magic 7S Pro Sony Xperia 1 IV ROG Phone 6 Pro ROG Phone 6 Pro Samsung Galaxy S22 Ultra Oppo Find X5 Pro
Komment venti Frozen mód venti nélkül, 5. nekifutás
Rendszerchip Snapdragon 8+ Gen 1 Snapdragon 8 Gen 1 Snapdragon 8+ Gen 1 Snapdragon 8+ Gen 1 Exynos 2200 Snapdragon 8 Gen 1
Geekbench 5 (single/multi) 1345 / 4192 pont 1229 / 3426 pont 1317 / 4137 pont 1252 / 3811 pont 1145 / 3414 pont 982 / 3385 pont
GFXBench Car Chase onscreen 85 fps 60 fps 82 fps 82 fps 33 fps 47 fps
GFXBench Car Chase offscreen 104 fps 77 fps 103 fps 102 fps 68 fps 93 fps
GFXBench Man. onscreen 120 fps 60 fps 164 fps 143 fps 96 fps 60 fps
GFXBench Man. offscreen 276 fps 190 fps 265 fps 255 fps 179 fps 221 fps

Ez egy apró, RGB LED-del megtámogatott ventilátor, ami automatikus be is kapcsol, ha erőforrásigényes alkalmazás indítását észleli, de manuálisan is babrálhatjuk. Sok különleges beállítás nincs hozzá, lehet a fordulatszám automatikus, vagy maximum, a lámpát pedig ki lehet iktatni. A kérdés nyilván az volt, hogy ér-e ez valamit, olyan kis pindurinak tűnik a dolog, de kiderült, hogy nagyon is hasznos. Az első, szobahőmérsékleten végzett sebességteszt után ráküldtünk a motyóra egy jó fél órás maximális nyúzást a Gfx Benchmark összes sebességtesztjét végigfuttatva, aztán még bónusz egy AnTuTu 9-es kört. A hőmérőnk szerint a hátlap legforróbb pontja 42 fokos volt (ami bizony kevesebb, mint amit a ROG 6 alkotott), az első és az utolsó sebességtesztek közötti eltérés pedig pusztán 5%-os volt, ami azt jelenti, hogy a Nubiánál bizony jól dolgoztak. És tegyük hozzá, hogy erősen nyár van, tehát a szobahőmérséklet is kapásból 26 fok volt, ahonnét indultunk.

[+]

Hirdetés

A hardvert tehát — legalábbis nyers erő szempontjából — összerakták és kordában is tudják tartani. A szoftverrel viszont nem ez a helyzet. Első blikkre nem tűnik egy nagyon átszabott Androidnak a felület, a 12-es alapokon, jelenleg június biztonsági csomaggal felvértezett UI kissé ugyan esetlegesnek tűnik itt-ott, de ez leginkább a gyárilag kitett, nem túl koherens widgetek miatt van, mint amilyen a ventilátor vezérlője. Úgy egyébként semmi különös, lehet kérni alkalmazásmenüt, jókora felületekkel dolgozik a notifikációs függöny, a szoftverkínálatot pedig nem tolták túl, van egy hírfolyam-app (Nextworld), fájlkezelő, diktafon, Nubia átvitel néven egy adatmásoló, kapott külön alkalmazást az always-on kijelzés (és ez egyébként tök jópofa, mindenféle saját megoldásokkal lehet felturbózni), illetve a külső bigyók (ventik, headsetek, gamepadek) kezeléséhez is van szoftver, de például a közösségi appokat már mi vadászhatjuk össze és kretén játékdemók sincsenek.

[+]

Ám a nyelvi csomag az most is egy vicc. Elvileg támogatott a magyar, de csak ott, ahol az Android egyébként is fordítja a menüpontot, máshol viszont (főleg a beállítások között) rengeteg angol opcióba futunk bele, de néha még a navigációs gombok szöveget sem sikerült lefordítani, nem is beszélve a venti, az ujjlenyomat-olvasó, vagy a biztonsági opciók almenüpont teljes tartalmáról. És a hab a tortán az a pillanat, amikor a szoftverfrissítés spanyolul zajlik. Lehet, hogy már annak is örülnünk kell, hogy a kínai nyelvű bigyókat kigyomlálták, de ez a kuszaság nem tanúskodik kellő odafigyelésről.

[+]

Pedig egyébként a rendszer roppant gyors, szélsebesek az animációk és van egy csomó jópofa ötlet is benne. Állítható a navigációs gombok sorrendje, ha az alkalmazásváltó gombra kettőt kattintunk, akkor egyből feldobja a legutóbb használt appot (és vica versa), van oldalról előrántható sáv kijelzőrögzítéshez és kivetítéshez, mert egy Type-C végű HDMI kábellel ki lehet rakni nagy kijelzőre is a tartalmat, Miracast használatával akár vezeték nélkül is. Sőt, PC-re sima USB-n is át lehet lökni a cuccot, de ehhez kelleni fog a Red Magic Studio nevű program, ami csak Windows-ra létezik, ha MacBook-kal akarjuk letölteni, akkor simán leszedi az exe kiterjesztésű fájlt, azzal meg nem lehet nagyon mit kezdeni. De ha összerakjuk a kapcsolatot egy megfelelő eszközzel, akkor tükrözi a képet a szoftver úgy, hogy közben a billentyűzetet és az egeret beviteli eszközként kezeli, ami hát komoly cheat bizonyos mobiljátékoknál. Vezeték nélkül azért van néha meg-megakadás, kábellel viszont szuperül működik. Bizonyos alkalmazásokat ablakba lehet rakni és ide-oda helyezgetni a kijelzőn, van beépített animgif készítő, rengeteg téma, és még egy pulzusmérési opciónk is van, amit a kijelző alá rakott olvasóra tett mutatóujjat várja el, ott méreget valamit és ez meglepő módon egész pontos.


[+]

Ha átkapcsoljuk az oldalsó piros gombot, akkor jutunk a játékvezérlő központba (Game Space). Itt ugyebár sorakoznak egyrészt a játékok, statokat láthatunk, hogy mivel mennyi időt ba… khm, töltöttünk el. Lehet tiltani az értesítési tálcát, a vétlen érintéseket, adhatunk vízjelet a képernyőmentésekre, de az igazán lényeges dolgokat akkor érjük el, ha belekezdünk egy játékba. Ilyenkor a jobb felső sarokból lehet lehúzni egy panelt (nem mindig sikerül ám elsőre), ahol nagyon alaposan állíthatjuk, hogy milyen értesítések jöjjenek be, a GPU és a CPU teljesítménye mellett a színhőmérséklet is babrálható, valamint itt lehet a felső triggerekhez funkciót rendelni, de csak egyfélét.

[+]

Rövid és hosszas megnyomás, felengedés is játszik, de olyan nincs, hogy egyszerre van rövid nyomásra egy parancs, illetve hosszúra, valamint az oldalirányú simogatásokra sem lehet kiosztani virtuális gombot. Viszont vannak pluginek, amikkel bizonyos játékoknál kérhetünk célkeresztet, zoomot, inverz képet, indítható stoppert (például azért, hogy tudjuk, hogy mennyi időnk van respawnig), szóval bőven van opció arra, hogy különböző trükkökkel hamarább és könnyebben érjünk el kompetitív játékokban sikereket, mint azok a szegény szerencsétlenek, akik iPhone 13 Pro Maxot használnak…

Kamera, hang

Van tehát egy komoly hardverünk, egy kissé szedett-vedett szoftverünk, egy nagyon aprólékosan paraméterezhető játékközpontunk és elvileg három kameránk. Plusz egy rejtett az előlapon, ami ilyen fotót csinál nappal, ezt a humort pedig este adja elő. A hátlapi trió viszont nem sokat változott, ami nem lenne akkor baj, ha amúgy megütötték volna az elvárások szintjét, de ez még sosem sikerült a Red Magic széria életciklusában. Vagyis most sem. A főkamera egy középszintű, 64 megapixeles szenzort rejt F/1,8-as apertúrával, de ők is érezték, hogy nem kéne vele nagyon villogni, mert a natív felbontást sosem fogjuk kipréselni belőle a gyári szoftverrel, egyszerűen nincs ilyen opció. 4:1-es pixel binning után 16 megapixeles fotókat tudunk lőni, ilyeneket:

Hát ez szódával elmegy a középkategóriában, de az 1000 eurós árszegmensben már ciki, a részletesség is gyengécske, ahogyan egyre sötétedik, úgy lesz egyre rosszabb az eredmény, este pedig igyekszik ugyan az algoritmus, de a produkció ilyenkor sem üti meg azt a szintet, amit elvárnánk. Az ultraszéles modul a maga 8 megapixeles felbontásával már papíron sem tűnik acélosnak, amit az alábbi fotók is alátámasztanak:

És van még egy makró lencsénk két megapixelen, itt az egyetlen jópofaság, hogy kínál egy nagyítót a kereső, hogy be tudjuk lőni a megfelelő távolságot az élesség kedvéért. Az Asus és a Black Shark is belátta már, hogy a gamerek is fotóznak ám néha, ezzel a kamerával viszont nem lesznek boldogok. Oké, cserébe nincs púp és hát az árazást sem dobja meg egy jobb szenzor, de van itt baj a szoftverrel is, főleg a videós vonalon. Ez ugyanis kapásból úgy indul, hogy csak és kizárólag a főkamerával lehet felvételt készíteni, az ultraszéles modullal nincs ilyenre opció. A termék 8K felvételre is alkalmas, de nem érdemes ezzel maszatolni, mert ilyenkor nincs elektronikus stabilizáció:

4K mellett a 60 fps is opció, a látószög relatív szűk az EIS miatt, de a végeredmény alapvetően nem riasztó (lásd lent). A színek is rendben vannak (bár a HDR túl tudja tolni a világosságot) és az élesség is oké, de nem annyira ügyes a stabi, mint szerettük volna, este pedig totálisan ingatag a fókusz. Az előlapi kamerával is csináltunk egy rövidke videót, nappal még csak-csak (bár a dinamikatartomány iszonyú szűk), de este nagyon csúnyán elvérzik:
A zenei produkció viszont korrekt. Nem fogja lerúgni a dobogóról a ROG 6-ot, de azért decens, a mélyeket némi vibráció próbálja átélhetőbbé tenni, ami a hátlap közepét rezgeti, de ettől még a maximális hangerőre tolt kihangosított minőség elég éles és szúrós a fülnek. Viszont tény, hogy hangos, tehát 80%-os hengerőn is bőven marad benne kakaó úgy, hogy ott már nem bántó a hangszín. Egérmozira totál alkalmas, játékokhoz bőven elég ez a produkció, a 3,5 mm-es jack dugasz pedig a hab a tortán.

Adatátvitel, üzemidő

Az 5G, a WiFi 6, az összes értelmezhető műholdas rendszer támogatása, az NFC, az 5.2-es Bluetooth és a 3.0-s USB is megvan, plusz ugye ott van a Red Magic Studio a PC-vel való összekötésre, nem is beszélve a Miracastról. Szóval itt nincs panasz, ahogyan a gyakorlatban is azt tapasztaltuk, hogy a WiFi modul érzékenysége remek, a beszélgetési hangminőség pedig bőven korrekt, kihangosítva pláne. A böngészés alapból a Chrome segítségével valósulhat meg, nemigen akad olyan komplex weboldal, ami ezt a hardvert komolyabban próbára tenné akkor sem, ha ablakban fut a browser és mellett akármi mással is foglalkozunk.

[+]

Az akkumulátor 5000 mAh-s, ennél nagyobbat nem várhatunk el egy ekkora készülékház esetén, nyilván rendesen harapja a százalékokat a játékoskodás, pláne úgy, hogy pörög a ventilátor és nem is nagyon csökken a chipset teljesítménye. Átlagos ügymenet simán lehet 2-3 nap is, de ha mégis töltőre kell tenni, akkor a globális forgalmazásban elérhető, 65 wattos töltési sebesség sem csirke, a kínai piacra szánt, 135 wattos töltőfejjel (ami meglepően kicsi) pedig 5 perc alatt 50%-ra lehet tolni az akkut. És 5 percnyi szünet azért nem árt egy órányi intenzív játék mellett.


[+]

Összegzés

Nubia Red Magic 7S Pro
Pro
Csúcshardver, hatékony hűtőrendszer
Dedikált játékvezérlők
A Red Magic Studio hasznos extra
Kontra
Hiányosan lokalizált, helyenként kusza szoftver
Gyenge és korlátozott kamerás teljesítmény
Nem elég versenyképes árazás
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 10 pont
Szoftverfelület 5 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 9 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (18/512 GB) 950 EUR

Összegzés. Megint egy felemás telefon lett a Red Magic 7S Pro, mint szinte az összes elődje. Meglepően ügyes a hőháztartás kapcsán, továbbra is remek a kijelző (bár kicsivel több napfény alatti fényességet elbírt volna), bombaerős a hardver és nem csak a játékok kivetítésére használható a Red Magic Studio. A hangminőségre sincs panasz, adatkapcsolati szempontból is az élvonalat képviseli a termék, jókora akkumulátor van benne gyorstöltéssel, tehát vannak tagadhatatlan előnyei 950 euróért, de azért ez manapság majdnem 400 ezer forint. És ezen az árszinten a gányolt fordítások biztos nem férnek bele, a kamera pedig egy középszerű eresztés teljesen kretén szoftveres korlátozásokkal. A ROG Phone 6-ért mostanság 450-et kérnek itt-ott, a Pro változatáért majdnem 500 lepedőt, de be kell lássuk, hogy az bizony jobb gamer telefon, annyival pedig nem drágább, mint amennyire kiegyensúlyozottabb. A Black Shark mifelénk még a 4 Prónál tart (az 5-ös változat itthon még nem jelent meg), az bizony olcsóbb, ahogyan a Poco F4 GT is, mert az 240 lepedőért elhozható hivatalos helyről is… Nekem annak ellenére nem áll össze itt a matek, mert bár a Red Magic 7S Pro számos ponton tud olyat mutatni, amit mások nem (remek hűtés, beépített ventillátor, ügyes képernyőtükrözési megoldás), az is látszik, hogy amit fontosnak tartottak, arra nagyon odafigyeltek, de amit csak tessék-lássék tettek bele a funkciók közé, azzal nem foglalkoztak eleget. A globális piacra szánt verzióknál illene odafigyelni a nyelvi csomagra, úgy általánosságban pedig több gondoskodást igényelne a kamera. Pláne úgy, hogy azért házon belül maga a Nubia, de még a ZTE is tudna ebben segíteni. Vaciláltam egy darabig a plecsni kapcsán, mert bizonyos értelemben megfelel a Tetszett minősítés értelmezésének, amit gondolok, de túl sok a kompromisszum a csak 10-15%-kal drágább Asushoz képest. És annak is csak egy tetszett járt, pedig ott aztán tényleg irgalmatlan sokféleképpen lehet a triggereket paraméterezni, jobb a hang, fényesebb a kijelző, van átfolyó töltés és egy koherens szoftver, valamint klasszisokkal jobb kamerák.

Bog

Specifikáció

Nubia Red Magic 7S Pro
Red Magic 7S Pro Külső
Méretek 166,3 x 77,1 x 10 milliméter
Tömeg 235 gramm
Készülékvédelem Gorilla Glass 5
Színvariációk fekete, ezüst
Kijelző képátlója 6,8 hüvelyk
Képaránya 20:9
Felbontása 1080 x 2400 pixel (387 ppi)
Típusa, frekvenciája AMOLED, 120 Hz
Értesítő LED mindig aktív kijelző
Biometrikus védelem ujjlenyomat-olvasó (kijelző mögött), 2D arc alapú feloldás
Hardver
SoC típusa, csíkszélessége Snapdragon 8+ Gen 1, 4 nm
Processzor 1 x 3,19 GHz Cortex-X2 & 3 x 2,75 GHz Cortex-A710 & 4 x 1,8 GHz Cortex-A510
Grafikus chip Adreno 730
RAM, tárhely mérete 12/18 GB / 256/512 GB
Memória bővítése nincs
Adatátvitel
Technológiák 2G / 3G / 4G / 5G
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/19/20/25
LTE B26/28/29/32/34/38/39/40/41/46/66
5G N41/N78
SIM-foglalat 2x nanoSIM
eSIM támogatás nincs
Bluetooth 5.2
WiFi 802.11a/b/g/n/ac/ax/6E (dual band, HotSpot, Direct, 2x2 MIMO)
USB 3.0 Type-C (DisplayPort)
Navigáció A-GPS, GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
NFC van
Infra nincs
Szoftver
Rendszer, felület Android 12 + Red Magic OS 5.5
Multimédia
Hátlapi kamerarendszer 64 megapixel (f/1,8, PDAF)
8 megapixel ultraszéles (120 fok, f/2,2)
2 megapixel makró
Előlapi kamerarendszer 16 megapixel (f/2), kijelző mögött
Videófelvétel 8K (30 fps) 4K (30/60 fps), 1080p (30/60 fps), 1080p (240 fps), 720p (480 fps)
Jack kimenet van
FM-rádió nincs
Üzemidő
Akkumulátor 5000 mAh lítium-ion
Vezetékes töltés 65W (kínai piacon 130W)
Vezetékmentes töltés nincs
Egyebek
giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű, hangszenzor, tájoló, mágneses szenzor, közelségérzékelő, fényérzékelő, hangszenzor, mágneses szenzor, speciális hűtőrendszer, Game Space, érintésérzékeny játékvezérlők, Red Magic Studio, beépített RGB ventillátor
  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés