Realme Watch - kihozták olcsÓra

A gyártó első okosórája alig kerül többe, mint egy bármilyen karperec. Persze nem egy komoly szerkezet, de a legfontosabb dolgokat simán hozza.

Bevezető

Offenzívába kezdett a Realme, ráadásul nem is most, de a korábban bejelentett eszközök mostanság érnek ide. A BBK cégcsoporthoz tartozó márka (a tech-istálló további versenyzői az Oppo, a Vivo, a OnePlus és az IQOO) egy ideje már itthon is elérhető hivatalosan, olyannyira, hogy az ár-érték bajnoknak tekinthető Realme 6S már a szolgáltatói kínálatokban is felbukkan. Különböző elemzések szerint pedig a Realme volt az egyetlen márka, ahol nem csökkentek a járvány ideje alatt az eladások, hanem meredeken nőttek, ennek pedig nyilván az az oka, hogy pont egy éve kezdték az európai terjeszkedést egy olyan üzleti modellel, ami már a Honor és a Xiaomi kapcsán is sikeresnek bizonyult. Olcsón adnak korrekt termékeket, mi pedig árérzékeny piac vagyunk, szóval felénk tényleg működik az ilyesmi.


[+]

Az első karperecüket már kipróbáltuk, az is egy filléres kütyü, nyilván vannak kompromisszumai, de ha az a cél, hogy a legminimálisabb összegből szerezzünk be egy aktivitáskövetőt, akkor a Realme tud ajánlani egyet. De azért ott érezhető volt, hogy mindent kidobáltak, ami az árat növelte volna, ha pedig rápillantok a Realme Watch árcédulájára (19 ezer forint), akkor az eddigiek ismeretében nem volt alaptalan az a vélelmem, hogy az óra kapcsán is hasonló lesz a filozófia. De tévedtem, mert amíg a Bandnél minden mozdulatnál érződött, hogy nagyon alapszintű masina, addig a Watch egyáltalán nem béna, vagy bántóan olcsójános.


[+]

Ha rákeresünk a neten, hogy milyen okosórákat kapni az olcsóbb kategóriákban, akkor végtelen hosszú találati listánk lesz soha nem hallott márkanevű, fotón ígéretesnek tűnő, kínai izékből. Képtelenség lenne ezeket mind kipróbálni és tesztelni, de azért egy pár ilyen rettenet eljutott hozzánk az elmúlt időszakban és mindig kiderült, hogy nem véletlenül lehet 5-10 ezer forintért elhozni a boltból (akár itthon is), a förmedvény és a vicc közötti spektrumban nehéz olyan kütyüt halászni, ami egyrészt normális sebességgel, érintésérzékenységgel, kijelzővel és szenzorokkal rendelkezik, másrészt nem akar szétesni két perc alatt, harmadrészt pedig a csatlakozó telefonra telepítendő alkalmazás nem egy összehányt káosz. Az első értelmezhető cucc a Xiaomi Bip Lite (amit még mi is várunk tesztre), meg ugye tolják a MyKronoz cuccokat is (de azoknál is mindig volt valami szívás, beszédesek a júzer visszajelzések az árösszehasonlító oldakon), aztán csak 30 lepedő felett jelennek meg az első Amazfit és Honor termékek. Szóval a Realme Watch árazása elég csábító, így aztán tényleg érdekelt, hogy hol fogom érezni, hogy spórolni kellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés