Realme Watch - kihozták olcsÓra

A gyártó első okosórája alig kerül többe, mint egy bármilyen karperec. Persze nem egy komoly szerkezet, de a legfontosabb dolgokat simán hozza.

Doboz, külső

Egy nagyon hosszú, sárga dobozban fekszik a termék kinyújtózva. Alatta egy USB-ben végződő, kerek töltőpadot találunk, ami ezen az árszinten nem egy vezeték nélküli megoldás, van rajta két kis érintkező, szerencsére mágnes húzza rá az óratestre a megfelelő ráhelyezés esetén, ami sokat segít abban, hogy meg is induljon a töltés. Más viszont nem lesz a csomagban, ami így kissé szellős, de a lényeg amúgy is maga az óra, amely kifejezetten aprónak hat mindenféle Samsung, Huawei és Garmin után, ráadásul ez a négyzetes vonalat viszi, akárcsak az Apple Watch. Csak ez még annál is kisebb (mármint a 40 mm-es Apple Watch-nál is), szóval tényleg nagyon csöppnyi.


[+]

Az óratest csupán 31 grammot nyom, minden irányban plasztik, a kijelzőt viszont Gorilla Glass 3 védi. Megkapta az IP68-as védettséget, tehát valamennyire vízálló, a szíj pedig olcsó szilikon, de tág határok között állítható és egyáltalán nem kényelmetlen. Az óratest jobb oldalán egyetlen gomb van, ezzel a kijelzőt lehet kapcsolgatni és a visszalépésért felel a menüben. Alul ott a pulzusmérő, más pedig nagyon nincs, se hangszóró, se mikrofon, se SIM-fiók, de ezek ebben az árfekvésben nem is elvárások, rezgőmotor viszont nyilván van benne és meglepően vehemens, ráadásul három fokozatban állítható is az intenzitása.


[+]

A kijelző is picinyke, de a 320 x 320 pixeles felbontás egyáltalán nem rossz 1,4 inchen (323 ppi), az AMOLED technológiát viszont értelemszerűen nélkülöznünk kell, a kis IPS panel ennek ellenére általában jól látható, a gyártó szerint 380 nit a maximális fénysűrűség. Ezt sajnos nem tudjuk műszerrel igazolni, mert olyan apró a felület, amire a mi berendezésünk már nem alkalmas. Direkt napfényben azért kell hunyorogni, de nagy általánosságban a fekete alapon fehér menürendszer olvasható marad. Ebbe a kis óratestbe csak 160 mAh-s akkumulátor fért bele, ami alig-alig több, mint amit egy karperec szokott kapni, ennek ellenére még folyamatos pulzusméréssel is olyan 4-5 napig elketyeg a szerkezet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés