Realme C3 - ez kéne legyen a minimum

Továbbra sem ismert márka a Realme itthon, de a C3-mal van esélyük ezen változtatni. A márka legolcsóbb telefonja nem okoz csalódást.

Hirdetés

Multimédia

Egy 50 ezer forintos telefon kamerájától nagyon sok extrát nem várunk ugyan, már az is furcsa, hogy itt van három lencsénk, igazából egy is elég lehet ebben a kategóriában, ha az megfelel az általános elvárásoknak képminőség tekintetében. A Realme C3 főkamerája egy 12 megapixeles szenzort rejt F/1,8-as apertúrával, PDAF élesítéssel, de optikai stabilizáció nélkül. Az sajnos nem ismert, hogy ki a beszállító, de ha jó képeket csinál, akkor talán mindegy is. Ezt a modult egészíti ki egy 2 megapixeles mélységszenzor a portrék érdekében, valamint egy szintén 2 megapixeles makró lencse, amely 4 centiméteres távolságból lő valamit, ami elvileg éles igyekszik lenni, ezen gyorsan essünk is túl, itt van négy példa.

A főkamerával már több opció is kínálkozik, kérhetünk rácsvonalakat, időzítőt, HDR-t és Chroma-erősítés néven futó extra szaturációt is. Ez a megoldás más Realme telefonokban is megjelent már, itt relatív finoman nyúl hozzá a képekhez, mutatok egy példát, balra az eredeti felvétel, jobbra pedig a felturbózott variáció:

A további lehetőségek között van “szakértő” mód is, ez igazából a kézi beállítás takarja, ahol az EV-t, a fehéregyensúlyt, a záridőt és az ISO-t lehet babrálni, illetve akad kézi fókusz is. Vannak még filterek, plusz a beállítások között kapcsolható, hogy az ujjelnyomat-olvasóval is tudjunk exponálni, kikapcsolható a zárhang és a geotagging. Külön éjszakai mód nincsen, viszont zoom van (csak digitális), ezt a kereső jobb oldalán tudjuk babrálni. Az alábbi képek mindenféle különösebb trükközés nélkül készültek automatikus módban:

Sajnos a Realme C3 kamerás produkciója sem az, ami kiemelkedne az 50 lepedős telefonok mezőnyéből. A színekkel nincs baj, de minden fotó olyan, mintha 60 fokon kimosták volna, a részletek a nagy zajmentesítési elkenésben eltűnnek, néhol viszont túlélesít az algormitmus és nagyon digitális a látvány. Nincs a fotóknak tere, mélysége, a tájképek festmény jellegűek, este pedig zajos, életlen, itt-ott beégett eredmények születnek. Nem akarom túlságosan lehúzni, de a legnagyobb ellenfél Redmi 8 sokkal ügyesebb kamerás fronton. Videózásban valamivel jobb a helyzet, bár nincs stabilizáció, de a legnagyobb elérhető felbontás Full HD 30 fps, ami persze nem meglepő, de nem téveszt a fókusz és nem is esik szét a kép. Szelfit 5 megapixelben alkot, ilyet.

[+]

Zenei szempontból próbál kompenzálni a C3, és ebben egész ügyes. Az egyetlen kis alsó hangszóró persze nem tesz csodát, de nincs minőségbeli gondja, bár kissé halk. A 3,5 mm-es jack csatlakozón a fülesre jutó hangminőség viszont korrekt, ebben a Realme-nek a Dirac Research segített. A saját fejlesztésű zenelejátszó alkalmazás is teszi a dolgát, megjelenít albumborítót, dalszöveget, a hab a tortán pedig, hogy nem maradt ki a headset csatlakoztatása után működőképes FM-rádió sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés