Realme C3 - ez kéne legyen a minimum

Továbbra sem ismert márka a Realme itthon, de a C3-mal van esélyük ezen változtatni. A márka legolcsóbb telefonja nem okoz csalódást.

Hirdetés

Doboz, külső

Egy 50 ezer forintos telefontól az ember nem okvetlenül vár extrém formai megoldásokat és különlegességeket, nem mondom, hogy a Realme C3 okvetlenül kivétel, de volt merszük meglépni egy-két olyan dolgot, ami ha nem is kiemeli, de valamelyest megkülönbözteti ezt a terméket a többitől. Rögtön azzal, hogy egy mustársárga dobozt kap a kezébe a vásárló, ami ezen túlmenően nem nyújt semmi extrát, van benne egy telefon, egy 2A-t tudó töltőfej és egy microUSB kábel, aminek megpillantásakor azért felszaladt a szemöldök. Ez egy idei, februárban bemutatott telefon, azért a Type-C csatlakozót illett volna rátenni.


[+]

A másik egyedi vonása a terméknek, hogy bár csak kétféle színben létezik, ezek nem a szokványos feketétől a fehérig tartó, grayscale skálán helyezkednek el, hanem van egy nagyon piros és egy nagyon kék árnyalat, utóbbi érkezett hozzánk. Ennek konkrétan olyan árnyalata van, hogy a Telenornál valószínűleg állva tapsoltak, amikor meglátták, de a piros is hasonló hatást válthat ki a Vodafone beszerzőiből. Nem csak a szín egyedi, hanem a mintázat is, a recés felület egyrészt nem gyűjti a szennyeződéseket, másrészt egyáltalán nem csúszik. Mindezeken felül pedig még valami fénytöréses trükköt is tud, a kameramodultól indulva más árnyalatú sávokat láthatunk, ahogyan megcsillan rajta a fény.


[+]

Ettől eltekintve viszont nem különösebben izgalmas a forma, az előlapot egy 6,5 inches, IPS kijelző uralja, amelynek tetején csepp alakú notch rejti az előlapi kamerát, a kávák az elvárások szerinti vékonyságúak, noha alul maradt némi extra hely. Ebben az ársávban a Full HD felbontású panel ritka vendég, a C3 is csak 1600 x 720 pixelt nyújt, viszont a fényerő kapcsán nincs oka szégyenkezni, főleg korrekt a minimális fehér, viszont a kalibráció gyárilag elég hűvös, de ezen lehet állítani. A frontoldalt Gorilla Glass 3 védi, maga a telefon pedig vízlepergető borítást kapott, ettől még ne nagyon úsztassuk meg, de egy gyors zápor nem tesz benne kárt.

Kijelző-teszt (frissítve, a táblázat szétnyitható)
Mérés Realme C3 Redmi 8 Huawei P30 Lite Samsung Galaxy A70 Lenovo K10 Plus
Képátló 6,50 hüvelyk 6,22 hüvelyk 6,15 hüvelyk 6,70 hüvelyk 6,22 hüvelyk
Felbontás 720 x 1600 720 x 1520 1080 x 2312 1080 x 2400 720 x 1520
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD Super AMOLED IPS LCD
Fehér fényerő 459 nit 520 nit 411 nit 489 / 545 nit 493 nit
Fehér fényerő (min.) 1,2 nit 1,4 nit 1,0 nit nit 5,8 nit
Fekete fényerő 0,37 nit 0,22 nit 0,38 nit 0 nit 0,42 nit
Kontrasztarány 1242:1 1894:1 1083:1 végtelen 1143:1
Színhőmérséklet 7620 K + kézi 7688 K + kézi 7789 K + kézi 6592 / 7043 K + kézi 7440 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

A C3 oldalain minden ott van, ahol egy normális telefonnál ezt megszokhattuk, a hangerőt szabályozó gombpáros kivételével, amely bal oldalra került a SIM-tálca alá. Ide két nanoSIM férhet be, ezeken felül pedig még egy microSD is befér. A készülék jobb oldalán van a kijelzőt működtető billentyű, alul pedig hangszóró, mikrofon, 3,5 mm-es jack és az anakronisztikus microUSB csatlakozó található meg.


[+]

A hátlap kékségéről és recés mintázatáról már esett szó, de ide került az ujjlenyomat-olvasó is, amely alapvetően jó helyen van, csak éppen szinte alig érezhető ujjbeggyel, lévén majdnem teljesen síkban van. Viszont megfelelően gyors és pontos, noha a 2D arcazonosítás is bevethető a kijelző feloldásának érdekében. Ez utóbbi nyilván az előlapi kamerát használja, amely automatikusan pásztáz, ha a készüléket megemeljük, ezzel is gyorsítva a feloldási folyamatot. Fájóan hiányzik viszont egy értesítési LED. A hátlapon található kamerasziget nem túl hangsúlyos, bár három szenzort is rejt, plusz melletük van villanó is. Meg egy tök felesleges felirat, mely szerint mindez nem más, mint egy “AI Super Camera”.


[+]

Az általános összeszerelési minőség nagyon korrekt, egy kézzel is stabilan tartható a termék, noha plasztik az egész, mégis jó a minőségérzet, nincs recsegés-ropogás, nem lötyög egyetlen gomb sem, a kijelzőn pedig gyárilag fent van egy védőfólia, ami egyébként alig látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés