Realme Buds Air 3 - basszus, hangos

Kisebb, okosabb és valamivel drágább is mint elődje. A legnagyobb bajom vele mégsem az ára, hanem a fékezhetetlen basszus, ami kirúgja a ház oldalát.

Bevezető, doboz, külső

Szinte napra pontosan egy év telt el a Realme Buds Air 2 tavalyi és a Buds Air 3 idei bemutatója között. Külsőre a fülhallgató nem sokat változott, bár kicsit kisebb lett, a tudásán viszont csiszoltak némileg. Az új verzió jobban szűri a zajt, tapasztalataim szerint tovább bírja egy töltéssel, és ami a legfontosabb: valamivel jobban is szól. Persze ne várjunk Sony WF-1000XM4 szintet, de 19 990 forintért egy korrekt kis csomagot pakolt össze a Realme.

A doboz és a fülhallgató.
A doboz és a fülhallgató. [+]

Bone123 kolléga az MWC-ről egy fehér Buds Air 3-mal tért vissza, így ez tesztünk alanya, de a fülhallgató egyébként elérhető sötétkék színben is. A doboz fehér, benne a töltőtok, a fülhallgatók, három pár szilikon gumiharang (S-től L-ig), egy USB-A - USB-C töltőkábel és némi papíralapú leírás található. A hordozó tok az elődhöz képest szélesebb, de alacsonyabb, viszont ugyanúgy fényes felületű műanyagból van, vagyis hosszú távon a mikrokarcok ezt sem fogják kímélni. Zsebben, táskában kényelmesen elfér, tömege pedig minimális, a tok 47 grammot nyom.

A fehér mellett kék színben elérhető még a fülhallgató.
A fehér mellett kék színben elérhető még a fülhallgató. [+]

A minimális dizájnváltás a forma mellett a márkanév elhelyezésében is tetten érhető, az elől ülő RGB LED alól a realme (sic!) felirat átkerült a nyitható fedél tetejére, de nem simán festve van, hanem egy átlátszó műanyag ablak mögül néz vissza ezüstös betűivel. A fehér fülhallgató esetén engem ez akaratlan is egy főtt tojásra emlékeztetett, aminek a héja kicsit meg van nyitva stift izzadásgátló csomagolására emlékeztetett. A jobb oldalon a manuális párosítást segítő gomb, alul pedig egy USB-C csatlakozó a 460 milliamperórás beépített akkumulátor töltésére, de a tok hátsó része alatt Qi vezeték nélküli töltés felvételére alkalmas tekercs lapul, így töltőpadra vagy egy energia megosztására képes telefon hátuljára helyezve is tölthető. A töltő bölcső csúszós felülete és az apró tekercs miatt ez azonban precíziós művelet.

Most komolyan: nem olyan kicsit, mint egy stift?
Most komolyan: nem olyan kicsit, mint egy stift? [+]

Szerencsére a 43 mAh-s akkut rejtő füleseket a tokból kivenni és oda visszatenni már nem az. Amit az elődnél is megemlítettem, itt is él: a fülből kivéve 180 fokban el kell fordítani a jobb és a bal Budsot is, hogy vissza tudjuk tenni a helyére őket, ez tanulandó művelet. Apró L és R betű, valamint mágnes segít benne, hogy megtaláljuk a megfelelő lyukat. Mind a fedelet záró, mind a füleseket helyükön tartó mágnes erős, véletlen nem fog széthullni táskánkban a csomag.

A mágnes erősen tartja a fedelet és a fülhallgatót is a helyén.
A mágnes erősen tartja a fedelet és a fülhallgatót is a helyén. [+]

A fülhallgatók kialakítása in-ear, a szilikonharanggal az ember hallójáratába csúsznak be, de a fülesek teste kitölti a fülkagylót is, valamint kilóg a fülesek szára, ez nekem a fülcimpámig sem ért, de nincs két egyforma fül. A szár egyébként szürke, míg a fülesek feje fehér, a szár tetején pedig egy, a tok fedelén találhatóhoz hasonló átlátszó felület van, kissé bazári hatást keltve, mivel a műanyagok illesztése nem egyenletes. Az M-es méretű haranggal nekem stabil és kényelmes viseletet biztosítottak a fülhallgatók, egy órányi futás és evezőgépezés közben sem kellett őket megigazítani, az IPX5 védelem pedig itt is adott, úgyhogy a verejték nem fog kárt tenni bennük. 4 grammjukkal nem húzzák az ember fülét, viszont kiállnak annyira a fej síkjából, hogy ledőlni már nem kényelmes velük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés