Realme Buds Air Pro - a profi, aki lekéste a meccset

Közel kétéves csúszással került hazánkban piacra a Realme Buds Air Pro, pont úgy, hogy már lenyomja az újabb, számozott széria.

Bevezető, kialakítás, kapcsolat

2020 októberének elején volt a Realme Buds Air Pro bemutatója, a TWS fülhallgató pedig a húszezer forint körüli ársávban került piacra Indiában. Hazánkba kicsit késve érkezett, mi az első európai Realme Store megnyitóján kaptuk a cikkhez kipróbált darabot, amit jelenleg 21 990 forintért lehet megvenni a Lurdy házban vagy online. Az ár kedvezőnek mondható, hisz adott az in-ear kialakítású fülhallgatóban az aktív zajzár, jó a hangerő, elfogadható a hangminőség. Csak hát idén az MWC-n bemutatkozott a Realme Buds Air 3, ami ugyan névben Pro jelző nélkül él, de mindenben jobbat vagy többet nyújt, ráadásul kétezer forinttal olcsóbb is a hivatalos márkaboltban.


[+]

Itt akár le is zárhatnám ezt a cikket és megkérhetnék minden érdeklődőt, hogy tessék átkattintani itt a Buds Air 3 tesztjére, örülni az újabb Bluetooth-verziónak, az erősebb ANC-nek, a multipont támogatásnak és a kisebb kialakításnak, de az nagyon olcsó húzás lenne tőlem, úgyhogy gyorsan átvesszük, mit tud a Buds Air Pro, miközben kikacsintgatunk az Air 3-ra.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

Csomagolásban szerintem a Buds Air Pro erősebb, a sárga doboz vonzza a tekintetet, és egyedibb, nem merülhet fel a vád, hogy egy bizonyos amerikai cég fehérbe dobozoló gyakorlatát másolják Kínában. Kibontva a csomagot rövid, sárga színű USB-A végű Type-C töltőkábelt és négy pár gumiharangot találunk a fülhallgatón és a töltőtokon kívül. A vezeték nélküli töltés sajnos nem adott, míg a Buds Air 3-ban már igen, a vezetékes töltés és az akku állapotáról itt is apró LED fény tájékoztat minket a hordtok elején: a márkanév felett zölden világít, ha több a töltöttség 20%-nál, pirosan, ha kevesebb. Jobb oldalon egy Bluetooth kapcsolatra kényszerítő gomb, alul az USB-C kapott helyet.

A fényes felületű műanyag tok gyűjti a maszatokat és a karcokat is.A fényes felületű műanyag tok gyűjti a maszatokat és a karcokat is. A fényes felületű műanyag tok gyűjti a maszatokat és a karcokat is. [+]

Három színben (fényes fekete, matt fekete, fényes fehér) elérhető a Buds Air Pro, nálam a fényes fekete járt. Mélyebb sérüléseket nem, de mikrokarcokat két hét használat alatt is szedett magára a műanyag hordtok, mégsem ez, inkább a gyengén záródó, laza fedél zavart. Egyrészt véletlen is könnyen kinyílt, másrészt úgy éreztem, bármelyik pillanatban letörhetem egy óvatlanabb mozdulattal. Nem segített, hogy könnyű is a tok, hiszen 39,5 grammot nyom, a fülhallgatók pedig egyenként 5-5 grammot. A füleseket a töltőben tartó mágnesek erősek, attól nem kell tartani, hogy ha a fedél kinyílik, a füles kiesik.


[+]

Nekem az M-es méretű szilikonharanggal a fülemben is kényelmesen és stabilan ült a fülhallgató, futás közben sem kellett igazgatnom őket, a fülesek pedig IPX4-es minősítéssel rendelkeznek, így a verejték nem tett kárt bennük. Száraik hosszabbak, mint a Buds Air 3-é, viszont nem egész hosszuk, csak a felső részük érintésérzékeny felület. Itt négy opciónk van parancsbevitelre, az alkalmazásban is ezeket variálhatjuk: két érintés lejátszás vagy szünet, három érintés a számok közti váltás, nyomva tartással aktiválható az ANC vagy az átengedő mód, mindkét fülest egyszerre lenyomva pedig a 95 milliszekundumos késleltetést ígérő játék mód. Az érintőfelület fals parancsokat nem vitt be, azt viszont szokni kellett, hogy a száron ülő mikrofon felett pontosan érintsem meg.


[+]

Működik az automata szünet és lejátszás is mobil eszközzel, számítógéppel viszont nem mindig, arra pedig nem tudtam rájönni, hogy miért. Bluetooth 5.0-án keresztül kapcsolódik a fülhallgató, több eszköz megjegyzése és multipont nincsen (a Buds Air 3-ban BT 5.2-vel már van), így minden alkalommal manuálisan, a töltőtok gombját lenyomva kell újracsatlakoztatni, ha más forrással akarjuk használni a fülest, Androidon adott a Google-féle gyors párosítás. Visszatérve a viselésérzékelésre: iOS-en és Androidon is rendesen működött, ha kivettem a fülhallgatót a fülemből, egy másodpercen belül szüneteltetve volt a lejátszott tartalom, visszarakáskor újra is indult. Számítógépnél azonban csak a böngészőből futtatott YouTube-nál működött, más esetben nem, miközben az érintőfelület parancsait fogadta és rendesen kezelte. A kapcsolat stabilitásával tapasztalataim szerint nincs gond (RSSI: -36 dBM) beltéren és forgalmasabb kültéri helyen sem, mindössze egyszer tapasztaltam a 75-ös trolin utazva, hogy másodpercre kihagyott a fülhallgató.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés