Poco X3 NFC - minden, ami kell

Ez a tudás ennyi pénzért nagyjából az ajándék kategóriája. És rögtön zárójelbe is teszi nem csak a házon belüli ellenfeleket.

Bevezető

A Poco (korábban Pocophone) a Xiaomi almárkája úgy, mint a Redmi, vagy a Black Shark. Nyilván nem könnyű követni a kínai cég termékfilozófiáját, de eddig a Poco cuccok arról voltak híresek, hogy kis kompromisszumok árán iszonyú versenyképes hardvert adtak a júzerek kezébe. No, most a Poco X3 NFC kapcsán a kis kompromisszumokat sem lehet emlegetni, ez a cucc ennyiért tényleg irtó jó vétel még úgy is, hogy a hivatalos magyar forgalmazás egyelőre ígéret szintjén mozog, de elvileg az idén befutnak majd az első szállítmányok.


[+]

Éppen ezért ez a konkrét készülék nem a Xiaomi hazai csatornáiból esett be a szerkesztőség ajtaján, hanem Szabó Marci ajánlotta fel tesztre, neki ugyanis a napokban jött meg Kínából a csomag, ami minden költséggel és biztosítással együtt is megállt 80 lepedőben. És ha azt mondom, hogy a 80 ezres árhoz nézzük hozzá a specifikációt, akkor rögtön nem is kell tovább magyarázni, hogy miért annyira népszerű a termék annak ellenére is, hogy hivatalos helyről nem lehet hozzájutni. Persze láttunk mi már arcpirítóan olcsó motyót ahhoz képest komoly hardverrel, de a C-kategóriás kínai brandeknél sokszor csúszik félre a komponensek (kamera, akkumulátor, kijelző) minőségén és a szoftveren a dolog, a Poco kapcsán viszont nem kell ettől tartani, a Xiaomi neve garancia arra, hogy nem egy széthullós izé kerül a kezünkbe.


[+]

Mivel a Xiaomi irgalmatlan széles modellpalettát próbál menedzselni, ezért nem nagy meglepetés, hogy a gyártó kínálatában van nagyon hasonló termék, jelesül a Mi 10T Lite 5G, ami külsőre és belsőre is szinte azonos, nyilván az egyik eltérés a hálózati támogatás (a Pocóban nincs 5G), a másik pedig a kamerák szintjén keresendő. Meg persze van még néhány apróság, de ezek mindenképpen testvérmodellek, viszont a Mi 10T Lite 5G bizony drágább (lesz), szóval ha nem izgulunk annyira az 5G-s szolgáltatásokra, akkor a Poco X3 NFC jobb választásnak tűnik. És van olyan tesó is, ami már abszolút piacon van, a Redmi Note 9 Pro is majdnem ugyanez, de azért néhány paraméterben (kijelző, akku, Bluetooth verziószám, ultraszéles kamera felbontása, sztereó hangszórók megléte) a Poco frissebb, lágyabb, jobb, miközben olcsóbb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Hirdetés