Hirdetés

Poco M3 - felújított állomás

A kategória legjobb vétele papíron a Poco M3, amely a Xiaomi minőségével és rendszerével egyébként is ütőképes, de a hatalmas akkumulátor még rátesz egy lapáttal.

Adatátvitel, akkumulátor

Felsorolás következik: 4G, kétcsatornás WiFi, GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, 5.0-s Bluetooth, infra. Egyetlen dolog hiányzik (az 5G-t nyilván nem várjuk el), az NFC, ez a testvérmodell Redmi 9T privilégiuma, különben minden megvan és működik. A Chrome mellett rendelkezésre áll a MIUI saját böngészője is elérhető, a választás nagyjából ízlés dolga csupán, bár vannak benne okosságok, mint amilyen a képek és a videók közösségi oldalakról való letöltésének lehetősége, vagy a letöltések privát fájlként való tárolása. Tudja a sötét módot, le lehet menteni a komplett oldalakat későbbi olvasásra (egy hosszú repülőút előtt hasznos), illetve lehet kérni asztali nézetet is.

[+]

A Poco M3 egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy 6000 mAh-s akkumulátort gyömöszöltek be valahogyan a hátlap alá úgy, hogy a 18 wattos gyorstöltés lehetősége is adott. Nem mellesleg megfelelő kábel birtokában más telefont is tudunk tölteni róla (reverse charging), ami szintén menő. Akárhogyan is: ezzel a hardverrel ez a telep simán kínál három napos üzemidőt átlagos igénybevétel mellett, valami 18 órán át tudtam volna egy töltéssel videót nézni folyamatosan, szóval tényleg nem tudok mit írni, már megint van egy olyan aspektusa a terméknek, ami simán kiemeli az adott árszinten elérhető masinák közül.


[+]

Poco M3
Pro
Bődületes akkumulátor
Kiforrott MIUI
Sztereó hangszórók, FM-rádió
Kontra
Alacsony fényerejű kijelző
Nincs NFC
Furcsa hátlap
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 7 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 10 pont
Ár/érték arány 9 pont
Indulóár (4/64 GB, HUF) 54 900

Összegzés. Talán érezhető, hogy a Poco M3 egy iszonyúan eltalált termék a saját árkategóriáját nézve. 55 ezer forintért kapunk bődületes méretű akkumulátort, kezes, korrekt sebességű rendszert, mindenféle csatlakozókat, infrát, sztereó hangszórópárost, 18 wattos gyorstöltést, kamerás fronton nyilván vannak megkötések, de ebben az ársávban még erre sem lehet különösebb panasz. Nekem csak az NFC hiányozna mindennapokban, akinek ilyen vágya van, az nyugodtan repüljön rá a csak néhány ezer forinttal drágább Redmi 9T-re, ott még egy ultraszéles kamerát is kap extraként, de amúgy megint egy motyót rakott le a Xiaomi az asztalra, amire hivatkozási alapként tekinthetünk 2021-ben, ha arról van, hogy egy új termék 50-60 ezer forintért óhajt vásárlókat szerezni. Nehéz lesz megugrani azt az általános jóságot, amit a Poco M3 képvisel, csak a hátlap kissé bazári mivoltát és a kicsit karcsú kijelző fényerőt kell elnézni neki, amúgy viszont nem nagyon tudok olyan alternatívát, amivel szemben a Poco M3 ne állna nyerésre. Minden szívbaj nélkül repül rá a legerősebb plecsnink, ha a Redmi 9T ultraszéles modulja nem lesz nagyon gyengus, akkor jó eséllyel az a termék is meg fogja kapni, mert minden fent felsorolt előnyt az is nyújt, de csak leheletnyivel kerül többe.

Poco M3

Bog

A tesztkészülék a Xiaomi.hu jóvoltából jutott el hozzánk. Köszönjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Új arculatot kapott a Poco

    A brand többször megerősítette függetlenségét az anyavállalattól, most pedig az arculatot is frissítették.

  • Poco X3 NFC - minden, ami kell

    Ez a tudás ennyi pénzért nagyjából az ajándék kategóriája. És rögtön zárójelbe is teszi nem csak a házon belüli ellenfeleket.

Hirdetés