Bemutatkozott, és európai árat is kapott a Poco M3 Pro 5G

5G-s mobil, 90 Hz-es kijelzővel, 48 megapixeles kamerával, méretes akksival, jó külsővel, olcsón? A Poco így csinálja.

A Xiaomi hatáskörébe tartozó Poco idén több modellel is próbálkozik az európai piacon, nemrég volt szerencsénk tesztelni a hardveresen és kijelző terén remekül felszerelt, viszont kamerában kissé elmaradó Poco F3-at, kicsit régebben pedig az a Poco M3 járt nálunk, aminek most a Pro verziójával ismerkedhettünk meg. Teljes nevén Poco M3 Pro 5G-re hallgat a kütyü, és ebből már egyértelmű is, hogy mi a legnagyobb hívószava, de akad itt más érdekesség is.


[+]

Kezdjünk a kijelzővel: 6,5 hüvelyken elterülő 1080p+ panelről beszélünk, sajnos csak LCD technológiával, de 400 nites fényerővel, Gorilla Glass 3 védelemmel és 90 Hz-es megjelenítési frekvenciával. A hardver a 7 nanométeres MediaTek Dimensity 700. A Cortex-A76 magos chip egyértelműen komolyabb teljesítményt biztosít a sima változat Snapdragonjához képest, alapból 4 GB RAM és 64 GB-os belső tároló jár, de a felhasználó választáásnak függvényében ez 6 GB RAM és 128 GB-os belső tároló is lehet.


[+]

A szoftveres környezet az Android 11, amin MUI 12-es felület csücsül, adatkommunikációs téren az 5G-n kívül a szokásos csomagot kapjuk, extraként pedig a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, az FM-rádiót, az infraportot és az NFC-t lehet felírni.


[+]

Valószínűleg ez a modell is kamerában követel majd komolyabb kompromisszumot, a három kamerából kettő kizárólag 2 megapixeles segéd (makró és mélység, a főkamera pedig egy 48 megapixeles, 1/2 hüvelykes szenzorra épül, 0,8 mikronos szenzorpixellel, f/1,8-as lencsével. Elöl 8 megapixeles kamera fedezhető fel, aminek segítségével 2D-s arcalapú feloldás is elérhető, ha valakinek az jobban fekszik az oldalsó gombban lévő ujjlenyomat-olvasónál.


[+]

A készülék 5000 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik és 18W-os töltésre képes, a csomagolt adapter pedig ki is maxolja ezt a lehetőséget, így nem kell fél délutánokat a kábelen lógatni a kütyüt, hogy feltöltsön, hanem 1-2 órás ciklusokkal lehet számolni, miközben az üzemidő sejthetően elérheti a két-három napot. Az árakról: 180 euró, azaz jelen állás szerint 63 ezer forint lesz a 4/64 GB-os verzió hivatalos ára, de a 6/128 GB-os változatért sem kell 70 ezernél többet fizetni, remélhetőleg, az itthoni, forintos árak is hasonlóan alakulnak majd. Az európai forgalmazás már holnap elindul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Poco

Előzmények

Hirdetés