Hirdetés

Philips Lumea Prestige IPL 9000 - szőrmentén

A szőrtelenítés alapvetően nem egy nagyon bonyolult vagy időigényes dolog, de rendszeresen ismétlődő feladat és a legtöbb, kicsit is tartós eredményt jelentő megoldás meglehetősen körülményes és/vagy kellemetlen. A Phillips Lumea utóbbi két jellemzőt kivonja az egyenletből.

Hirdetés

Bevezetés

Megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól tulajdonképpen nem egy annyira komplex és nagy szaktudást igénylő feladat, rengeteg, otthon is kivitelezhető alternatíva áll rendelkezésre, egyik jobb, mint a másik [szarkazmus], de közös jellemző, hogy mind folyamatos anyagi ráfordítást igényel, általában kellemetlen érzés és a legtöbb nem jelent hosszabb távú megoldást szűk egy hónapnál. De inkább kevesebbet. Aztán lehet kezdeni elölről, akármelyik módszert is választottuk. Kivéve, ha befektetünk egy majdnem végleges megoldásba.

Technikailag ugyanis csak egyetlen módszer létezik, ami valóban végleges, minden más hivatalosan átmeneti szőreltávolítás, úgynevezett depiláció. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal korlátozta is a végleges jelző használatát (itthon sem nagyon használják), kizárólag a tűbevezetéses, jellemzően lokális elektrolízist alkalmazó módszert ismerik el permanens megoldásként, bármilyen más technológia esetében nem lehet ezt a jelzőt használni. A galván, diatermális, rövidhullámú és opcionálisan termolízissel kiegészített tűbevezetés viszont körülményes, hosszadalmas és nem fájdalommentes, amellett csak kis területek epilálására alkalmas.

A borotva evidens, és elsőre olcsó megoldásnak tűnik, de egyrészt a penge nem olcsó (elvileg minden területet, de az érzékenyeket biztosan illene külön pengével megközelíteni), főleg, ha a javasolt időközönként cseréljük is őket, másrészt bizonyos testtájakon kimondottan kellemetlen a növekvő fázis borotválást követően (jellemzően a hajlatok), harmadrészt viszonylag nagy a fertőzés- és sérülésveszély (igen, a gyulladt szőrtüsző is fertőzés, baktériumok okozzák), negyedrészt alkat függvénye, de nagyon sok nő és férfi esetében 24 órányi szőrtelenséget sem feltétlenül garantál.

A cukorgyanta már tényleg elég jó, de nem szakképesítés nélküli használatra tervezték.
A cukorgyanta már tényleg elég jó, de nem szakképesítés nélküli használatra tervezték.

Ha valami tartósabb és hosszabb ideig tartó komfortérzetet biztosító megoldásra vágyunk, mint amit egy mezei borotva tud nyújtani, választhatjuk mondjuk a gyantázást, amivel nyerünk úgy három-négy hetet, de szakember végzi, a terület nagyságától, érzékenységétől és a felhasznált anyagoktól függően alkalmanként olyan 4-10 ezer forintba fáj (meg amúgy sem kellemes), általában időpontot kell egyeztetni és elfáradni a műveleti területre; vagy ott az epilátor, ami a műfaj fűrészelt csövű shotgunja. Nem túl hatékony, baromira fáj és általában több kárt okoz, mint amennyit használ. Kizárólag nagyon ritka és már meggyengült szőrszálak esetében ajánlott. A csipesz meg maximum szemöldöknyi mennyiségben alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy egy használható csipesz, ami nem csak egy csipesznek látszó tárgy, sem olcsó.


[+]

Jelenleg a legjobb, otthon is biztonságosan bevethető alternatíva az IPL, mondjuk az okos Philips Lumea Prestige IPL, ami körönként olyan hat hónapra szabadít meg a szőrszálaktól és a folyamatos macerától, ha hajlandóak vagyunk végigtolni a 10 hónapos, 12 alkalomból álló első kezelési ciklust az összes területen, ahol innentől kezdve csak fél évente szeretnénk maximum pár kóbor szőrszálat látni. Már, ha nagyon nézzük, mert a maradék is jelentősen elgyengül és elhalványul. A dolog lényege a szelektív fototermolízis, ami közvetlenül a szőrnövekedésért felelős sejteket roncsolja, lelassítva ezzel a reprodukciót. Ha valakit nem érdekel a hatásmechanizmus, lapozzon kettőt, a többiek viszont a következő oldalon ismerkedhetnek meg a szőrszál felépítésével, a szőrnövekedés folyamatával és az intenzív pulzáló fény biokémiai hatásaival.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés