Leszerepelt a OnePlus 10 Pro a DxOMarknál

Nem fért a top 25-be a sajátos kialakítású kameraszett.

Mintha az egyesülés után az Oppo nagyobb szerepet kapna a nemzetközi porondon, mint a OnePlus, és ezt bizonyítja, hogy a Find X5 Pro tesztpéldányához is sokkal könnyebben hozzájutottunk, mint a 10 Pro egy darabjához, ami továbbra is intézés alatt áll. Az előbbi szemrevaló, ultraprémium kerámiabevonatú kivitele is azt mutatja az utóbbi furcsán félrecsúszott kameraszigetével szemben, hogy a tervezők az Oppo készülékére fordítottak nagyobb figyelmet, ami nem jelenti azt, hogy ettől jobbak a képek vagy a videók.


A Find X5 Pro letisztultabb kameraszigetet kapott [+]

A gyakorlatban mégiscsak lehet, hogy ez a helyzet, mi legalábbis nagyon jónak találtunk a Find X5 Pro képalkotó szettjét, és bár a DxOMark ez utóbbihoz még nem jutott hozzá, viszont bőven talált kifogást a 10 Pro vizsgálatakor, amely 127 ponttal a mobilfotós lista 27. helyén végzett.

A OnePlus 10 Pro a Galaxy S22 Ultra mellett
Sajátos a OnePlus 10 Pro kameraszigete az S22 Ultra szolidabb lencséitől balra [+]

Pedig papíron a felhozatal ígéretes: előre 32 megapixeles fixfókuszos, hátra pedig 48 megapixeles PD- és lézer autofókuszos főkamera került (1/1,43", f/1,8-as rekesz, OIS), 50 megapixeles és 150 fokos ultraszéles (1/2.76", f/2,2, autofókusz) és 8 megapixeles zoomkamera kíséretében (77 mm, 3,3x-os optikai nagyítás, f/2,4, OIS). A DxOMark megdicsérte a kameragyűjtemény előnyös expozícióját, dinamikaátfogását, részletmennyiségét és ügyes zajszűrését, ahogy a portrék és a videostabilizálás is elismerést kapott.

A DxOMark ponttáblázata
A DxOMark ponttáblázata [+]

A publikáció ugyanakkor néha rózsaszínes elszíneződésre lett figyelmes, furcsa részletekre az arcokon, szellemképre többelemes képfeldolgozáskor, chroma képzajra, illetve gyenge esti eredményekre és fehéregyensúlyra, ami az ultraszéles kamerát illeti. Az oldal videós részletekből is többet látott volna szívesen, és a képkockasebesség sem volt mindig stabil. A fotós képességek 132 pontot, a zoom 72 pontot, a videó pedig 110 pontot hozott össze. Ez egyébként nem jelent rossz vagy akár versenyképtelen kamerát, csak azt bizonyítja, hogy a mobilfotózás és videózás folyamatosan fejlődik, és a OnePlus lépéshátránya a nyilvánvaló fejlődés ellenére megmaradt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés