Komolyan veszi az Oppo a csúcskategóriát

A Find X5 Pro képviseli az abszolút elitet, de a sima X5 is ígéretes.

Hirdetés

Az Oppo tavaly tette be a lábát hivatalosan Magyarországra pár kedvezőbb árú mobillal és kütyüvel, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy a csúcsszéria is betör, amely Find sorozatnéven fut. Két taggal bővült a család, és mivel az előrendelés bizonyos piacokon már elindult, március 14-ei starttal, árakat is tudunk mondani. A Snapdragon 888-cal szerelt Find X5 1000 eurón nyit 8/256 GB-os konfigurációban, a Snapdragon 8 Gen 1-et használó Find X5 Pro pedig 1300-on 12/256 GB-os konfigurációban. Amint lesz itthon releváns ár a második negyedévre tervezett bevezetéshez, feltétlenül jelezni fogjuk, tesztre pedig Tech2 Laci pár kattintása után épp most fut be a hozzánk a csúcskiadás, úgyhogy hamarosan tüzetesebben is szemügyre vesszük.


[+]

Kétségtelenül az egyedi hátlapi dizájn és az arrafelé közrefogott kameraszett kapta a főhangsúlyt modelltől függetlenül – és most modell alatt nem MariSiliconra gondoltunk, mert ez az X utótagú képfeldolgozó egység neve 18 TOPS teljesítménnyel, 20 bit / 120 dB ultraszéles dinamikaátfogással és valósidejű RAW feldolgozással. Hátul ezt mindjárt három jó kamera ki is használja: a főegység Sony IMX766 típusú 50 megapixelen, 2 mikronos pixelmérettel binning után, 10 bites színmélység rögzítésével és f/1,7-es blendével. A Pro modell öttengelyes képstabilizálást kínál háromtengelyes szenzorszintű és kéttengelyes optikai kiegyensúlyozással, ezt a sima X5 nem tudja.


[+]

A szenzorméret az ultraszéles kamera esetében változatlan, és bár a 110 fokos látószög annyira nagy látóteret mégse zár be (f/2,2), a szabadformájú lencse kiemelkedően jó rajzolatot ígér a széleknél, amerre a műfajban jellemző a torzítás. Itt is ugyanúgy megvan a 10 bites rögzítés, akárcsak a 13 megapixeles teleobjektív esetében (f/2,4), a színkalibrálásból pedig a Hasselblad is kivette a részét. A gyártó kiemeli az éjjeli, 4K-s videós képességeket, amibe a MariSilicon X chip újfent becsatlakozik, és mivel a kamerahasználat is járhat melegedéssel, háromlépcsős hőelvezetés próbál úrrá lenni a dolgon. A Pro modell kapott egy 13 bites színspektrum szenzort is és képes 10 bites videót rögzíteni HDR10 és LOG specifikációk szerint.


[+]

Előre 90 fokos látószögű, fixfókuszos egység került Sony IMX709 szenzorral és RGBW szűrővel több fény befogadására. A Pro modell 6,7"-es, A+ DisplayMate minősítést kapott paneljéről felsorolásszerűen is sokat lehet beszélni: AMOLED technológia, QHD+ felbontás, adaptív 120 Hz-es képfrissítés, 1000 Hz-es érintésérzékelés, 8192 lépcsős fényerő állítás, 1300 nites fénysűrűség pontszerű felületen, HDR10+ támogatás és 92,7%-os képernyőarány.


[+]

Ehhez remélhetőleg méltó lesz az 5000 mAh-s, 1600 töltésciklust bíró, kettéosztott akkumulátor, amelyet vezetékesen 80 watton lehet tölteni 12 perc alatt félig, illetve vezetékmentesen 50 watton, 47 perc alatt csurig. A sima X50 vezetékmentes töltése ezzel szemben 30 watt, telepmérete 4800 mAh-s, képernyője 6,5"-es, felbontása FHD+, de az OLED technológia és a 120 Hz-es képfrissítés maradt. A szelfikamera 32 megapixeles.

Az Oppo Find X5
Az Oppo Find X5 [+]

Kölcsönösen megvan a dual nanoSIM támogatás, az 5G modem számos antennával a házon és a ColorOS 12.1 felület Android 12 alapokon, több képernyős, számítógépes munkamegosztással és egyéb nyalánkságokkal. Az biztos, hogy a csúcshardverrel szerelt Find X5 Pro a Samsung, a Xiaomi és az Apple babérjaira tör, a puding próbája pedig az evés, és a közelgő MWC alatt lesz lehetőségünk az Oppo csúcstelefonjába belekóstolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés