2018. szeptember 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

OnePlus 3T - T apó itt van

A címért elnézést kérünk, a részletes tesztért viszont nem: a OnePlus 3 mellett mutatjuk meg, hogy a 3T extra akkumulátorkapacitása és lóereje mennyivel nyújt többet a nyári modellhez képest.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A OnePlus 3T két nanoSIM-et fogad be dual standby technológiával és 300/50 Mbps-os plafonnal 4G-n (B1/3/5/7/8/20). A beszélgetési hangminőség továbbra is jó, bár zajos környezetben lehetne egy hajszállal hangosabb, komolyabb panasz mindenesetre egyik oldalon sem volt egymás megértésére. A WiFi modem érzékenysége átlag feletti és támogatja a 802.11a/b/g/n/ac szabványokat két csatornán, plusz van Direct és hotspot. Bluetoothból 4.2 jár A2DP-vel és LE-vel, USB-ből pedig 2.0 MTP-vel és OTG-vel, Type-C csatlakozással. A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a GPS, a Glonass és a Beidou műholdak jelei is bevethetők, a pozíciószerzés gyors és pontos, egy rövid útvonalrögzítés során nem dobta el a jelet a telefon. Akad iránytű, NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp és mágneses hall szenzor, nincs viszont infra és FM-rádió.

Az üzemidő határozottan jobb lett
Az üzemidő határozottan jobb lett [+]

A OnePlus 3 kétségtelenül remek mobil, ám kellett a 400 milliamperórás extra. A 3400-as telep így vígan kibírja a legintenzívebb napot is, mielőtt másfél óra alatt az 5V / 4A típusú Dash gyorstöltő a nulláról 100%-ra tölti (vagy fél óra alatt 57%-ra). Normál használat mellett a másfél-két nap sem lehet komolyabb probléma, 5 / 5,5 órás képernyőidők rendre összejöhetnek. Nyilván mindez hálózat-, fényerő- és használatfüggő, érzésre mindenesetre az előrelépés arányosan nagyobb is annál, amennyivel a telep kövérebb lett. Akkumulátorkímélő módból egy háttérfolyamatokat és kapcsolatokat korlátozó, alapvető fajta van, no és persze a 6.0-s Androidtól alapból takarékoskodó Doze, amivel alacsonyan marad a készenléti fogyasztás. Netezni egy töltésről, közepes fényerőn 11 órán át lehet, offline tárolt videót nézni pedig 15 órán át.

A Dash töltés továbbra is szélvész gyors, ám mennyire kíméletes hosszútávon?
A Dash töltés továbbra is szélvész gyors, ám mennyire kíméletes hosszútávon? [+]

Hogy kitűnő lett-e a OnePlus 3T üzemideje? Semmiképp, ám az átlag felettiről a határozottan jóra váltott, és ez is értékelendő. Érdemes viszont egy kicsit a gyorstöltés esetleges hatásairól beszélni. Sok-sok hét intenzív használat és rendszeres Dash-töltés után a nyáron tesztelt OnePlus 3 akkumulátora, így télire, mintha már kevésbé bírná a strapát. Nem jelentős a képernyőidő visszaesése, és a belakott rendszer is befolyásolhatja a dolgot, így nem tisztem összefüggést felfedezni, mindenesetre szívesen olvasnék egy labori elemzést a mobilos gyorsöltés hatásairól az akkumulátor élettartamával összefüggésben.

A OnePlus 3T újabb ár/érték bajnok a fiatal gyártótól
A OnePlus 3T újabb ár/érték bajnok a fiatal gyártótól [+]

Értékelés: OnePlus 3T
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

A OnePlus 3 remek ajánlat volt 125 ezer forintért, és a 3T simán megéri a 40 eurós felárat, még ha jelentős előrelépésről nincs is szó, arasznyi javulásról viszont igen. A letisztult szoftver, a kitűnő összeszerelés és jófajta kamerák mellé most odarakható az előrelépett üzemidő, az észrevehető sebességjavulás és a 128 giabájtos tárhelyopció (további 40 euróért). Mindez a két SIM-mel, a B20-as LTE-vel, a kézi kameramódokkal, a mutatós küllemmel és a Dash gyorstöltéssel ismét keményen feladja a leckét a konkurenciának, amely jobb audiominőséggel, ívelt vagy nyomásérzékelős kijelzővel, esetleg példásabb kamerával vagy egyedi szoftvermegoldásokkal tud válaszolni, csakhogy lényegesen drágábban. Nyilván van hely a generációs fejlődésre, ami persze a jövő évre marad: ilyen lehet a vízálló kivitel, a napfény alatti extra fényerő, a nagyobb kijelzőfelbontás vagy az ósdi, 3,5 milliméteres audiokimenet eltüntetése (viccelek).

Ám ezek nélkül és a fentiekkel együtt sem buzdítok senkit a várakozásra, mert bár még mindig lehetne a szoftveren reszelni, felesleges appok vagy fárasztó szoftverfunkciók nélkül az Oxygen OS közel van a nagyokhoz, hardverben meg ugye ott áll mellettük, tehát remek az összkép. És akinek van már OnePlus 3-a? Nos, nekik nem feltétlenül érdemes váltani, ha a rövidebb üzemidőt megemésztik, hiszen a frissítésekkel megérkezett a 1080p/60 fps rögzítés, egy időben fut majd be 7.0-s update az F2FS fájlrendszerrel, és különben is, 6/64 gigabájtos flagship killerjük aligha fog egyhamar elavulni. Az is kiderült viszont, hogy a nyári készülék minden igyekezete ellenére sem tudta megakadályozni a drágább riválisok töretlen népszerűségét, így a OnePlus más zászlóshajója helyett a sajátját gyilkolta le, hogy a poraiból egy még jobb keljen életre.

OnePlus 3T

Bone123

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.