Hirdetés

OnePlus 3T - T apó itt van

A címért elnézést kérünk, a részletes tesztért viszont nem: a OnePlus 3 mellett mutatjuk meg, hogy a 3T extra akkumulátorkapacitása és lóereje mennyivel nyújt többet a nyári modellhez képest.

Külső és kijelző

A legkevésbé izgalmas fejezet kétségtelenül a külsőt érinti. Nem mintha a 152,7 x 74,7 x 7,35 milliméterben kifejezhető formavilág unalmas volna: a határozott oldalélek és a kerekded hátlap kombinációja a vagány antennacsíkokkal a piac egyik legszebb mobiljává teszik a OnePlus 3-at és a 3T-t. Sokszor ismerték fel a kezemben hátulról a phabletet, de olyan sasszemű polgártárs is akadt, aki az elülső alapján vágta rá, hogy „jé, ez a OnePlus 3”, még a „jé, ez a Bone123” előtt.

A OnePlus 3 már a homályos múlt, a 3T az új zászlóshajó gyilkos
A OnePlus 3 már a homályos múlt, a 3T az új zászlóshajó gyilkos [+]

Elismerés jár, hogy a megmaradt méretek és a 158 grammos tömeg ellenére sikerült 3400 milliamperórásra növelni a telepet, az anyagminőség és a remek összeszerelés csorbulása nélkül. Az oldalakra is ráhajló unibody fémház konstrukciója ugyanis tökéletes maradt: nem recseg a komolyabb szorongatásra, elölről ívesre csiszolt Gorilla Glass 4 üveg védi, csak az IP-minősítés hiányát lehetne felróni hiányosságnak. A fogás rendben van, én egy kézzel még pont elérem a képernyő távolabbi pontjait, a hátlap viszont lehetne kevésbé csúszós.

A kijelző és az ujjlenyomat-olvasó is a régi, a 16 megapixeles előlapi kamera viszont új
A kijelző és az ujjlenyomat-olvasó is a régi, a 16 megapixeles előlapi kamera viszont új [+]

Megmaradt a 1080p-s, Samsung gyártmányú Optic AMOLED kijelző a maga 401 ppi-s, megfelelően éles képpontsűrűségével, kitűnő betekintési szögeivel és átlag feletti fényerejével. Nincs Galaxy S7-féle extra fénysűrűség a sárga égitest alatt (ebben is lehet fejlődni jövőre), mindenesetre a tökéletes feketék, a remek kontrasztarány és az alacsony fényvisszaverődés egész jól olvasható tartalmakat biztosít. Éjjel viszont picit világosabb marad a panel az elődmodellénél, ezen az olvasási mód segít.

Kijelző-teszt
Mérés OnePlus 3T OnePlus 3 Huawei Mate 9 Samsung Galaxy S7 edge
Fehér fényerő 424 / 548 nit 407 / 517 nit 680 nit 560 / 777 nit
Fehér fényerő (min.) 3,9 nit 1,9 nit 4,2 nit 1,6 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0,39 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen 1743:1 végtelen
Színhőmérséklet 7786 / 6418 K 7886 / 6804 K 8818 K + kézi 7423 / 6580 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

A tartalmak továbbra is élesek, még ha nem is QHD a felbontás
A tartalmak továbbra is élesek, még ha nem is QHD a felbontás [+]

A korábban problémás automata fényerőállítás meglehetősen pontos lett, OxygenOS 3.5.3 alatt pedig a kissé hideg, kirobbanóan élénk színeket vagy a remek kalibrációjú sRGB móddal lehet természetesre venni, vagy a kézi csúszkával a meleg irányba eltolni. Továbbra is kérhető a képernyő felvillantása értesítés befutásakor, dupla koppra vagy az előlap feletti Jedi-kézmozdulatra – ilyenkor fekete-fehérben olvashatók el a notifikációk. Nyilván továbbra is előnyben van egy 1440p felbontású panel a betűrajzolat szempontjából, én például észreveszem a különbséget QHD és Full HD között, ám ez kevésbé jelentős, mint a FHD-t a HD-val összehasonlítva.

A két nanoSIM foglalat maradt, microSD foglalat továbbra sincs
A két nanoSIM foglalat maradt, microSD foglalat továbbra sincs [+]

Az rezgés erőssége közepes, az érintési érzékenység pedig hibátlan – és bár egyes felhasználók felhívták a figyelmet, hogy a 3/3T panelje a piac legjobbjának számító, 50 ezred másodperces reakcióidő helyett 93 ezred alatt reagál az érintésre, őszintén, erről nekem olvasni kellett, mert nem tűnt fell. A OnePlus a Nougat frissítés utánra ígéri ennek a vizsgálatát, a verzióváltás a prioritás. Felülre RGB értesítési LED, fénymérő, közelségérzékelő, beszélgetési hangszóró és immáron 16 megapixeles kamera került, alulra pedig érintésalapú home gomb beépített ujjlenyomat-olvasóval, valamint a felcserélhető vissza és alkalmazásváltó, fehér pötty világítással. Elérhető magasságba került a bal oldalon a hangerőszabályzó és jobb oldalon a bekapcsoló, az előbbi feletti, háromállású értesítési kapcsoló viszont kissé messze van az ujjaktól, nyújtózkodni kell érte.

A kissé sötétebb szürke kivitel leplezi le a frissebb modellt
A kissé sötétebb szürke kivitel leplezi le a frissebb modellt [+]

A két nanoSIM-et a jobb oldalról előhúzható tálca fogadja be – microSD kártyafoglalatot ne keressünk, mondjuk 64 és 128 gigabájtos tárhelyopciókkal ne is akarjunk. A 3,5 milliméteres fülest és a Type-C kábelt alul lehet a helyére csúsztatni, itt két csavar, egy mikrofonfurat és a mono hangszóró rácsa pillantható meg, felül semmi nincs. A hátlap síkjából továbbra is kiemelkedik a Sony IMX298-as kameraszenzor és az f/2-es lencse, a védőüvegnél egy hajszállal magasabbra nyúló fémkerettel. Akad itt még ledes villanó, ikonikus OnePlus logó, valamint alul-felül, egy-egy sötétszürke antennacsík, melyből a felső a másodlagos mikrofont ügyesen elrejti. Szemre, fogásra és anyagminőségre is maradtak a pozitív jelzők, ráadásul most sikerült a méretekhez illő telepet társítani, le a kalappal.  

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Mindkét OnePlus 3 frissült

  Még nem a nougatos update futott be, ám a OnePlus 3 és a 3T több apró bugját orvosolták.

 • Snapdragon 821-gyel támad a OnePlus 3T

  Akár 128 gigabájtos kivitelt is vásárolhatunk az új OnePlus 3-variánsból, ami frissített rendszerchipet, 3400 mAh kapacitású akkumulátort és új színárnyalatot is kapott.

 • Okostelefonos kamerateszt (2016)

  Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

 • OnePlus 3 - Szentháromság

  Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

Hirdetés