4G-t kapnak a nyomógombos Nokia mobilok

A HMD is reagál arra, hogy a 2G-hálózatok szép lassan leállnak a világban, így a 105 és a 110 modellek új modemmel frissülnek.

A HMD-Nokia az okostelefon-piacon egy apró szereplőnek számít, a világranglista 18. helyén áll a leszállított darabszámok alapján, jelentősen előnyösebb helyzetben van azonban a hagyományos, nyomógombos mobilok szempontjából, hiszen ott világszinten is a harmadik helyet tudják besöpörni, az idei első negyedévben például 11 milliót szállítottak le. Még mindig nagyon komoly piaca van a legegyszerűbb mobiltelefonoknak, erről részletesebben Bog értekezett néhány nappal ezelőtt a MA!gazin legfrissebb adásában, most viszont két konkrét új termékről adhatunk számot.


[+]

A Nokia 105 4G és 110 4G két létező modell adatkommunikációs szempontból felújított változata, hiszen míg eddig ezekben nem volt 4G, most már, az egyre inkább eltűnő 2G-hálózatoknak köszönhetően ez kvázi kötelező, és a Nokia is lecseréli az eddigi modelleket.

Nokia 105 4G hátlapok, kamera nélkülNokia 105 4G hátlapok, kamera nélkülNokia 105 4G hátlapok, kamera nélkül Nokia 105 4G hátlapok, kamera nélkül [+]

A 4G segítségével a korábbinál jelentősen jobb minőségű VoLTE hívások valósíthatók, az adatkommunikációs szabvány pedig sok évnyi használatot biztosíthat még azoknak, akiknek a mobil csak egy eszköz arra, hogy telefonáljanak.


[+]

A mobilok 1,8 hüvelykes kijelzőt kaptak 120 x 160 pixel felbontással, nagy betűmérettel, sőt, a menüket felolvasó asszisztenssel. Adott a zenelejátszó, a bővíthetőség (microSD, 32 GB), a fülhallgató nélkül működő FM-rádió, illetve a mobil tetején elhelyezett zseblámpa, az akkumulátor pedig 1020 mAh kapacitású, ami nagyjából 5 órányi 4G telefonálást tesz lehetővé, 2G-n viszont akár 16-ot is tud. A mobilhoz microUSB-s töltő jár, és a 110-esbe csatlakoztathatunk 3,5 milliméteres jack csatlakozóval rendelkező fülhallgatót vagy headsetet is.

Nokia 110 4G hátlapok, kamerávalNokia 110 4G hátlapok, kamerávalNokia 110 4G hátlapok, kamerával Nokia 110 4G hátlapok, kamerával [+]

A 110-es modell másik előnye a hátlapi kamera meglétében keresendő, igaz, komoly minőséget ettől sem kell várni, még a felbontást sem említi meg a hivatalos specifikáció. Hivatalos árak sincsenek egyelőre, az viszont szinte biztos, hogy 10 ezer forint alatti termékekről beszélünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés