Hirdetés

Nokia 110 (2019) - egyszerűen gyér

A Nokia legolcsóbb telefonja túl sokat akar tudni, de nem szabad tőle semmi extrát várni. Viszont azt a keveset meg lehetett volna oldani jobban is.

Hirdetés

Külső

75 grammot nyom a termék az akkumulátorral együtt, amely egy BL-5CB típusú, 800 mAh-s telep. A hátlapot le lehet pattintani, ezután tehetjük be a két SIM-et (igen, a hagyományos méretű megy bele), valamint a microSD, amely kapacitását tekintve 32 GB lehet maximum. Ha már itt járunk, akkor tekintsük meg a szemre is irtó alapszintű kamerát, amelyhez nincs még egy villanó sem, a zseblámpaként szolgáló LED ugyanis a készülékház felső részére került a 3,5 mm-es jack és a microUSB csatlakozó közé.


[+]

Oldalt és alul teljesen sima a telefon (illetve a lenti részen van egy vájat abból a célból, hogy a kis körmünket ide mélyesszük be, ha levennénk a hátlapot), magyarán nincsenek hangerőt szabályozó gombok sem, ezt hívás közben a középső navigációs gomb kapirgálásával tudjuk állítani. A telefon frontoldalának felső részén van a kijelző (semmiképpen sem mondható, hogy terpeszkedik), amely 1,77 inches, a felbontása pedig a falrengető 120 x 160 pixelt tudja nyújtani. Színes, a technológia TFT, ami azzal jár, hogy főleg kicsit felülről rátekintve villámgyorsan invertálódnak a színek.


[+]

A gombsor első ránézésre korrektnek látszik. Gumírozott érzetűek a billentyűk, finoman járnak, van nyomáspont, de sajnos sikerült fejenrúgni az ergonómiát a navigációs gombbal, amellyel elvileg négy irányba tudunk haladni és be is lehet nyomni. De ez valahogyan mégsem sikerül úgy, ahogyan az ember eltervezni, nekem nincsenek virsli ujjaim, de minimum az esetek felében a megerősítésképp középső megnyomásra tervezett ujjmozdulatommal rögtön haladtam is (főleg felfelé) egyet a menüben. Fordítva ez még nagyobb szívás, az ember csak szeretne egy másik ikonra átlépni, ehelyett belép egy olyan funkcióba, amit esze ágában sem volt megnyitni.


[+]

Mondhatnám, hogy srácok, egy dolgotok lett volna: megoldani a normális kezelhetőséget egy 10 lepedős telefonon, de nem bírtátok megugrani a mércét. És ezt még sikerült megfejelni a piac markánsan legidegesítőbb gombhangjaival is, aminek a milyenségét nem, csak a hangerejét lehet állítani, de ez a szupermáriós bugyogás már rövid távon is idegbajt okoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés