Mio C620 - A MioMap vajon mi?

Bevezető, csomagolás

Nálunk járt a Mio C620. Hűha, micsoda gép! Az első Mio, amin iGO 8 fut. Azaz MioMap 2008, mert ugye a Mionál saját brandet építettek fel a gépekre szabott iGO számára, nyilván a márkaarculatnak jót tesz, cserébe nem teljesen kompatibilis és mindenki, aki látott már egynél több navigációs eszközt (ezzel a lakosság nagyjából 80 százalékát lefedtük) tudja, hogy ez csak egy klón. Hogy akkor miért van szükség a bizonyára nem olcsó műtétre, arról majd alkalomadtán megpróbálunk megkérdezni egy illetékest.

Mio C620

Persze nincs ezzel semmi probléma, szerencsére a műtétbe a beteg nem szokott belehalni, tehát szomorkodásra semmi okunk. A Mio C620-ról tájékozódva első dolgom volt a cég hazai honlapját felkeresni, de csalódottan kellett tudomásul vennem, hogy ott csak a C520 és a C720 szerepel - és nem is teljesen véletlenül. Tesztünk főszereplője ugyanis az LCP Systems-től érkezett, ők a hivatalos hazai disztribútor. A magyarázat egyszerű: a C620-as jelen állapotában csak nyugat-európai térképpel van felszerelve, nyilván a magyar térképes verzió kerül majd bele közvetlenül a gyártó hazai képviseletének a kínálatába.

Mio C620

A navigációs iparág történelemkönyve a "Német humor ezer éve" című egyetemes alkotásnál csak egy picikét hosszabb, a Mio története is 2002-től datálódik.Első két évüket a taiwani, majd a koreai piac meghódításával töltötték el, majd 2004-től Európába is megérkeztek. Innen ismerős a történet: PDA-k, PNA-k, PDA-telefon-kombók, hatalmas siker. Ma már világszerte ismert márka, mintegy 1200 mérnök dolgozik az újabb és újabb megoldásokon. A C620 a PNA (PND) termékvonal közepén helyezkedik el, csomagolása a Mio-tól megszokott színes doboz, benne a készülék, a passzív tartó, szivargyújtó-töltő, USB kábel, leírás, és egy CD. Sajnos a hálózati töltő kimaradt, így autón kívül az adatkábellel tudjuk etetni gépünket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés