2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Autó+mobil rovat

Altina A800 - A Janus-arcú szépség

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az Altina szélesvásznú navigátora mutatós, de kicsit szőke.

Hirdetés

Bevezető, csomagolás

Legutóbbi navitesztünk óta bizony lefolyt némi víz a Dunán. A jövőben igyekszünk majd a szüneteket kicsit rövidebbre venni, hiszen az üzletág prögése nem lassult, sőt azóta lement a karácsony is, a kereskedők legnagyobb örömére, majd egy részük bánatára. Nevezetesen azokéra, akik úgy gondolták, a zuhanó árak mellett úgy lehet a profitszintet megtartani, ha nem fizetik ki a navigációs alkalmazást, és úgy magyar módra ráhegesztették az eszközökre. Egy dolgot azonban kihagytak a számításból: ez még egy banánköztársaságban is törvénybe ütköző cselekedet. Legyünk optimisták, a mienk nem az.

Altina A800

Eme kitérő után lássuk, mi mai tesztünk főhőse. Az Altina A800 a taiwani cég termékpalettáján némileg magasabbra pozicionált, mint előző tesztünk egyik darabja az Altina A660. Az Altina cég immár hatodik éve készít navigációs eszközöket, tehát nem mondható tradicionális kütyügyártónak, azonban a GPS ágon hat év tapasztalat már komolynak számít, illetve aki hat évig talpon tud maradni, az valamit nyilván jól csinál. Én is így álltam hozzá a tesztelendő alanyhoz, még akkor is, ha a kistesó mély nyomokat hagyott emlékezetemben és hát hmm nem mondhatom, hogy azért, mert olyan tökéletes volt.

Altina A800
A hivatalos sajtófotó

Fátylat rá, a világ nem áll meg, megnéztem a gyártó honlapján (igen, ez pozitív jel, van nekik), hogy mégis mit kell tudni róla. Nos, semmivel sem lettem okosabb, mert az oldal mélyen hallgat arról, hogy ilyen termékük lenne. Ez ugye mindjárt három dolgot jelenthet: vagy kifutott termék (bár a support oldalon sem találtam), vagy annyira új, hogy nem volt idejük még feltenni (na ekkor bizony ejnye-bejnye), vagy nem ők gyártják (ez sem lenne meglepő). Bármelyik verzió igaz, nem túl bíztató jel a leendő tulajoknak, hiszen ez nem egy faék, amit egyszer megveszünk és betámasztjuk az ajtó alá, aztán ennyi, hanem a hosszabb távú support is hozzáadott értékként tud nyugalmat biztosítani. Nem biztosít (Update: sikerült megtalálni a terméket, meg a support oldalon is megtaláltam az A800-at (thx to Czipaocsi), de a site nem mondható felhasználóbarátnak).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.