Csődbe ment a YotaPhone

Ahhoz képest, hogy a dupla kijelzős mobilok nem is olyan ritkák manapság, a YotaPhone-ról nem is hallani. Nem véletlenül.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy újabban több dupla kijelzős modell is felbukkant, a még mindig különleges e-ink másodlagos megjelenítővel operáló YotaPhone-ról semmit sem hallottunk az utóbbi időben. Dupla kijelzővel mostanában a Vivo állt elő a Vivo Nex Dual Display Edition formájában, a Nubia X az idiei CES-en mutatkozott be, a Hisense pedig két éve lényegében kiadta a YotaPhone 3-at még az oroszok előtt, csak Hisense felirattal. Nekünk pedig a Meizu Pro 7-hez volt szerencsénk, amit eredetileg egy kisebb, másodlagos e-ink panellel vártunk, de végül AMOLED lett belőle.

A YotaPhone megoldása ugyan nagyon praktikus és egyedi volt, jelenleg még érdeklődés is lehetne rá mint az előlap/megjelenítő arány maximalizálásának egy valid módja, de a legfrissebb információ a cégről, hogy csődeljárás alatt van. A Hi-p Electronics, aki az e-ink paneleket szállította a YotaPhone-hoz, keresetet nyújtott be a YotaPhone mögött álló cég ellen, a Kajmán- szigeteki Legfelsőbb Bíróság pedig csődeljárás alá vonta a fizetésképtelen, hatalmas adósságokkal bíró céget. A bíróság által kijelölt FCI Consulting már megkezdte a felszámolási folyamatot.

Előzmények

Hirdetés