Hirdetés

Meizu Pro 7 - jó a műsor

A Meizu dupla kijelzős készüléke főleg egyedi, mármint megjelenés szempontjából, azon kívül viszont nem annyira izgalmas, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Cserébe kiegyensúlyozott és minőségi.

Hardver, szoftver

A korrekt teljesítmény mellett is alacsony fogyasztásra tervezett 16 nanométeres szett tavaly került forgalomba, de továbbra is érvényes ajánlat. A középkategóriás nyolcmagos lapka teljesítménycentrikus tömbje 2,5 GHz, az energiatakarékos klaszter pedig 1,4 GHz-es Cortex-A53 magokból áll, a grafika pedig a Mali-T880-ra lett bízva. MicroSD nem fér a készülékbe, 128 GB-os variáns csak a Plus modellből létezik, így fix 64 GB áll rendelkezésre, amiből 58,24 GB vehető birtokba. A rendszersebesség nem kifogásolható, 4 GB LPDDR4X RAM-mal pedig optimálisan dolgozik a rendszer.

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark Meizu Pro 7 Xiaomi Redmi 5 Honor 7X Meizu 15 Lite
Rendszerchip MediaTek Helio P25 Snapdragon 450 HiSilicon Kirin 659 Snapdragon 626
AnTuTu Bench. 7.x 76948 pont 70322 pont 80349 pont 81893 pont
Geekbench 4.x (single/multi) 856 / 3909 pont 765 / 3477 pont 904 / 3471 pont 924 / 4464 pont
GFXBench Manhattan onscreen 11 fps 18 fps 8,3 fps 9,7 fps
GFXBench Manhattan offscreen 1080p 11 fps 9,4 fps 8,0 fps 9,8 fps
AndroBench Sequential Read 249,39 MB/s 277,95 MB/s 301,42 MB/s 280,54 MB/s
AndroBench Sequential Write 179,78 MB/s 113,54 MB/s 197,87 MB/s 212,69 MB/s
AndroBench Random Read 55,95 MB/s 36,54 MB/s 68,32 MB/s 54,06 MB/s
AndroBench Random Write 16,36 MB/s 16,69 MB/s 27,91 MB/s 16,86 MB/s


[+]

A Flyme 6.1-es verziója hatékonyan fut a készüléken, az alapok viszont nem valami ropogósak. Frissítés egyelőre nem elérhető, a 7.0-s rendszer viszont tavaly szeptemberi biztonsági csomaggal dolgozik, jobbára magyarul. A lokalizációs hiányosságok kizárólag a „nagyon extra” funkciók esetében jelennek meg, például a fájlkezelő beállításaiban az opcionális lomtárat angolul tudjuk kezelni, illetve a másodlagos megjelenítő menüje is inglisül kommunikál. Ezen kívül elvétve futhatunk bele esetleg értelmezhetetlen szövegbe.


[+]

A felhasználói felület a megszokott, újdonságot leginkább a másodlagos kijelző jelent, amivel tulajdonképpen sok mindent nem lehet kezdeni, csak iszonyú jól mutat. Ha nem kapcsoljuk ki az egészet, ahogy van, mert olyat is lehet, választhatunk hozzá többféle animált háttérképet és rendezhetjük a megjelenített információkat, ami egyébként az időjárásra, a lépésszámra és az órára korlátozódik. Plusz a háttérkép. A képernyők között jobbra vagy balra simítva válthatunk, lentről felfelé pedig a kamera képe jelenik meg, ha megengedjük.


[+]

Azon kívül, hogy megjeleníti az értesítéseket, kezelhetjük rajta a zenelejátszót és nagyjából látjuk, hogy mi lesz az önarcképen, illetve kiaknázhatjuk a dupla kamerarendszer előnyeit nagy felbontású, igazi portré módú szelfik készítésére; lássuk be, a másodlagos kijelző nem túlzottan hasznos. Személy szerint nem esik jól, pláne védőüveg nélkül, arccal lefelé tárolni a készüléket, főleg úgy, hogy a Super AMOLED kijelzőnek köszönhetően nyugodtan lehetne valamilyen Always on Display funkció is. De mivel az akkumulátor üzemidejét nem befolyásolja negatívan, tök jól néz ki és lehet jó minőségű önportrét lőni, így egyáltalán nem bánjuk, hogy van.


[+]

Minden egyéb olyan, ahogy a Flyme esetében megszokhattuk: alkalmazásmenü nincs, csinálni sem lehet, de van könnyített üzemmód. Amúgy nincs is túl sok dolog a kezdőképernyőkre zsúfolva, ráadásul azok is logikusan mappázva. Az alapkészségeken kívül vannak Eszközök, itt található a számológép, a hangrögzítő, a fájlkezelő, a készülékváltáshoz kitalált app és az eszközlészlet, amiben minden van. Iránytű, szintező, decibelmérő, meg a többi, ami a képernyőfelvételen is látszik. Egy új égtájat is felfedezhetünk SZ megjelöléssel. Nem tudjuk, mire gondolt a költő.


[+]

A beállítási lehetőségeket sem vitték túlzásba, alapdolgokat tudunk befolyásolni, de az értesítő LED aktivitását például nem. Ahogy a virtuális navigációs gombok is oda vannak szegezve, ahol vannak. Van viszont olyan, hogy adatvédelmi üzemmód, ahová érzékeny adatokat és tartalmakat zárhatunk, elérésükhöz pedig külön védelmi vonalat rendelhetünk. Gépelni alapvetően a TouchPal-lel lehet, de ezt bármikor lecserélhetjük, a többablakos megjelenítést pedig csak a Google alkalmazások támogatják. Ha az osztott képernyős mód lehetséges, az alkalmazásváltóban tudjuk igényelni az app kártyáját lehúzva. Felfelé simítva viszont kidobjuk a memóriából.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Meizu 15 Lite - hagyomány és villantás

    Első hallásra az évfordulós széria legkevésbé érdekes tagja a Lite, de itthon pont egy olyan árkategóriába érkezett, ahol nagyot lehet tarolni. Nem mellesleg bivalyerős a konkurencia.

Hirdetés