Megfordult a TENAA-nál a dupla kijelzős Nubia

A Nubia Z18 újabb különleges verzióban készül bemutatkozni, ezúttal viszont nem a színvariáció lesz rendhagyó. A Van Gogh különkiadás is elég érdekes választás volt a gyártó részéről, minden bizonnyal lenne valami épkézláb magyarázatuk, ha megkérdeznénk, hogy egyébként hogy jutott eszükbe pont ez. Ugyanez érvényes a dupla kijelzős modellre, amiről most a kínai Hírközlési Hatóság jóvoltából tudunk meg ezt-azt.

Nubia Z18
Nubia Z18

A Nubia Z18S néven hivatkozott, egyébként NX616J néven jegyzett eszköz viszonylag egyedi módon értelmezi a dupla kijelzős műfajt. A YotaPhone másodlagos e-ink panelje, a Meizu egészen kicsi plusz megjelenítője, vagy a ZTE szimpla duplázása helyett egy komplett telefonnyi, pontosan 5,1 hüvelykes 720 x 1520 pixel felbontású, ráadásul OLED kijelzőt terveztek a 6,26 hüvelykes FHD+ elsődleges panel mellé. Vagyis mögé. A szenzorsziget eltűnt.

Ez mondjuk, a méretnövekedésnek köszönhető inkább, a Z18S nem lesz kicsi: 154,1 x 73,3 x 8,65 milliméter, viszont nem annyival vastagabb, mint amennyivel pont kétszer annyi kijelző és nagyobb (3800 mAh) akkumulátor kerül bele. A hardver látszólag marad Snapdragon 845-ös alapon 6 vagy 8 GB rendszermemóriával.

Azóta történt

  • Nem lesz szelfikamera a Nubia Z18S-en

    Mert minek? A hatalmas másodlagos kijelzőnek köszönhetően a teljes értékű dupla hátlapi kamerarendszer pont megfelel erre a célra.

  • Bemutatkozott a ZTE Nubia X

    Más néven, de vártuk már a dupla kijelzős és két ujjlenyomat-olvasós (!) csúcsmobilt, novembertől elérhető Kínában.

Előzmények

  • Mozgóképen a dupla kijelzős Nubia

    Állítólag a Z18 különkiadása érkezik a domináns előlapi megjelenítő mellett méretes hátlapi másodkijelzővel, nulla darab szenzorszigettel.

  • Van Gogh különkiadásban is bemutatkozott a Nubia Z18

    A ZTE Nubia csúcsmodellje a kijelzőméret ellenére egészen visszafogott kiterjedésű; jack nincs, csúcshardver van.

  • Meizu Pro 7 - jó a műsor

    A Meizu dupla kijelzős készüléke főleg egyedi, mármint megjelenés szempontjából, azon kívül viszont nem annyira izgalmas, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Cserébe kiegyensúlyozott és minőségi.

  • Hivatalos a YotaPhone 3

    Az orosz gyártó másodlagos e-ink kijelzővel szerelt készülékének harmadik generációja is bemutatkozott.

Hirdetés