Erős lett a Meizu évfordulós szériája

Tegnap mutatkozott be, erősorrendben a Meizu 15 Plus, a Meizu 15 és a Meizu M15, taptikus képességekkel, sztereó hangszóróval, előbbi kettő pedig dupla kamerarendszerrel.

A Meizu évfordulós szériája a felső kategóriát és az erős középszintet is lefedi, háromból két készülék optikai képstabilizátorral és telés lencsével felszerelt dupla hátlapi kamerarendszerrel, viszont a keskeny kávák ellenére hagyományos, 16:9-es képátlóval mutatkozott be tegnap Pekingben. A Meizu 15 Plus értelemszerűen a gyártó legerősebb ajánlata, amelyet az alapmodellnek tekinthető Meizu 15 követ, illetve a széria belépő variánsa a Meizu M15.


[+]

A Meizu 15 és 15 Plus legerősebb jellemzője a kamerarendszer, amely mindkét készüléknél egy 12 és egy 20 megapixeles kamerából áll, előbbi modell esetében csak négytengelyes optikai képstabilizátorral, utóbbinál ezt kiegészíti a elektronikus képstabilizálás is. Mindkét készülék 1/2,3" szenzor- és 1,55 µm pixelmérettel rendelkezik f/1,8-as rekeszértékű lencse mellett. A második, telés lencse kétszeres optikai zoomot biztosít, a gyártó ígérete alapján ez háromszoros veszteségmentes nagyítást jelent. Az algoritmus egyébként többelemes képfeldolgozással és HDR-rel dolgozik, az előlapi 20 megapixeles szenzor pedig arcfelismerő funkciót is kapott, amelyet a kínai, jelenleg 3 milliárd dollárra becsült Sensetime startup fejlesztett.

Meizu 15 Plus
Meizu 15 Plus [+]

A Meizu 15 Plus mellesleg a Samsung tavalyi csúcsszettjét kapta, az Exynos 8895-öt 6 GB operatív memória szolgálja ki 64 vagy 128 GB belső tárhely mellett, amelynek bővítésére nincs lehetőség. A Meizu 15 tárhelyopciói megegyeznek, az alapmodell viszont Snapdragon 660-as lapkakészlettel és 4 GB RAM-mal dolgozik. A képátló is eltérő, a rozsdamentes acél - alumínium kompozit házba a csúcsmodell esetében 5,95"-es, míg a Meizu 15-be 5,46"-es FHD AMOLED panel került a Samsung jóvoltából, viszont a 16:9-es képarány ellenére feltűnően keskeny kávákkal. Legalábbis oldalt.

Meizu 15
Meizu 15 [+]

A Meizu 15 és 15 Plus egyébként sztereó hangszórókkal rendelkezik, az értesítő LED pedig a beszédhangszóróba került. Érdekes. A kamerák segédfénye a hátlapon mindhárom készülék esetében hattagú gyűrű-alakba rendezve világít. Nem újdonság a Meizutól. Mindkét eszköz 24 wattos gyorstöltést tud mCharge néven, mTouch ujjlenyomat-olvasóval szerelt, valamint állítólag az Apple megoldásával egyenértékű felhasználói élménnyel és hatásfokkal bíró, taptikus funkciókkal rendelkezik.


[+]

143 x 72 x 7,25 milliméteres Meizu 15 3000 mAh-s, míg a 153,8 x 78,25 x 7,25 milliméteres és 177 grammos Meizu 15 Plus 3500-as telepet kapott; a jack csatlakozó egyik modellről sem hiányzik, ahogy a Type-C USB port sem. A Meizu M15 viszont csak 18 wattos mCharge képességet kapott a 3000 mAh-s akkuhoz. Méretre egyébként megegyezik az alapmodellel (5,46"), szintén FHD felbontású, viszont IPS panellel szerelt, a motortérben pedig a Snapdragon 626-os szettje dolgozik 4 GB RAM és 64 GB szintén nem bővíthető tárhely mellett.

Meizu M15
Meizu M15 [+]

A Lite verzió esetében a kamerarendszer is eltér, itt mindössze egy darab 12 megapixeles szenzor jutott a hátlapra Dual Pixel autofókusz technológiával, míg a szelfikamera megegyezik az előbbi két variánséval. Az árak tekintetében a Meizu 15 Plus alapváltozata 120 ezer forintnyi jüanon nyit, míg a Deluxe (6/128 GB) verzió 133 ezer forinton. A Meizu 15 100 ezer pénzbe kerül, több belső memóriáért pedig 113 ezer forintot kell átnyújtani. A 143,62 x 72,38 x 7,4 milliméteres és 145 grammos Meizu M15 pedig körülbelül nettó 68 ezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Meizu M6 - az etalon

    A Meizu konkrétan sarokba szorítja a konkurenciát a legújabb M6-tal, ami kifogástalanul működik, van rajta ujjlenyomat-olvasó, atomstabil - és itthon, hivatalosan is annyiba kerül, mint egy Nokia 1.

  • Meizu M6 Note - sikert jegyezhet

    Nem ülhet ölbe tett kézzel a Xiaomi, a phablet méretosztályban negyvenezer forint körül egyre jobbat nyújt az egyik fő konkurens is. Mostantól itthon is kapható!

  • Bemutatkozott a Meizu M8c

    A cég orosz weboldalán bukkant fel az alsó-középkategóriás, Snapdragon 425-ös gép.

  • Meizu 15 Lite - hagyomány és villantás

    Első hallásra az évfordulós széria legkevésbé érdekes tagja a Lite, de itthon pont egy olyan árkategóriába érkezett, ahol nagyot lehet tarolni. Nem mellesleg bivalyerős a konkurencia.

Előzmények

  • Három Meizu 15 várható holnap

    A gyártó évfordulós készülékeinek bemutatója holnap esedékes, valaki addig is elhagyott egy specifikációs listát a biztonság kedvéért.

Hirdetés