Hirdetés

Meizu M6 - az etalon

A Meizu konkrétan sarokba szorítja a konkurenciát a legújabb M6-tal, ami kifogástalanul működik, van rajta ujjlenyomat-olvasó, atomstabil - és itthon, hivatalosan is annyiba kerül, mint egy Nokia 1.

Hirdetés

Multimédia

A 13 megapixeles, f/2,2 apertúrájú főkamera nem egy komoly valami, de nem is voltak különösebben komoly elvárásaink a kategóriát szem előtt tartva. A szoftver legalább mutatós, gyorsan dolgozik, van manuális mód is, noha a nyers képfájlokat, egyébként a camera2 api-t sem támogatja. Azért a HDR és a filterek már az élőképen elérhetőek, lehet készíteni GIF-et, panoráma felvételt és ugye ott a Professzionális mód, ahol babrálhatunk a fókusszal (kézi, makró, automatikus), a fehéregyensúllyal (sematikus), az expozíciós idővel (1/5000-10 másodperc), van expozíciókorrekció (+/-2), illetve a telítettség és a kontraszt is ide került.


[+]

Te is pont ilyen telefont használsz? Fotóztál vele? Töltsd fel a képeidet a Fototrendre, hogy mások is lássák, mire képes a kamerája!

Szelfizni 8 megapixeles felbontásban, fix fókusz mellett lehet speciális szépészeti beállításokkal, vagy okosba’, vagyis intelligens (automatikus szépítés) módban, simán meg ezt tudja az előlapi kamera.. A képek minősége nem valami erős, a torzítás a széleken látványos, erősen felpuhul a lencserajzolat, előfordul kromatikus aberráció, viszont a fehéregyensúly határozottan, a dinamika pedig egészen jó. Részletekből néha nem sok marad a fókuszban sem, ami legalább gyors és pontos, a LED meglepően természetes fényviszonyokat és korrekt fehéregyensúlyt eredményez, a HDR viszont erősen felülexponál és valamiféle fátyolosságot eredményez, nem is nagyon alkalmaztuk, kivéve este, mert akkor tényleg segít. Valamennyit. Összességében elfogadhatónak nyilvánítjuk.


[+]

Az 1080p 30 fps minőségű videónál előfordul, hogy önmaga után fut a fókusz, a dinamika viszont itt is jónak tűnik, ugyanúgy részlethiányosan, mint az állóképek esetében. Az automatikus mód egyébként mindkét esetben elfogadható eredményre vezet, a HDR-t sem érdemes feltétlenül erőltetni, de a belépő szinten egyébként sincsenek különösebben magasabb elvárásaink. Általában annyi se, hogy legyen gyári videolejátszó. A hangsávok, a feliratok vagy az AC3 hang kezelését meg pláne nem, a Meizu M6-nak viszont nem csak, hogy van lejátszója, de mindezt tudja is. Konkrétan mindent lejátszik, akár kisablakban is, kivéve a 4K minőséget. De 2K-ig bármit.


[+]

A Google Play Zenén kívül van Flyme lejátszó is, mindkettőben elérhető hangszínszabályzóval, utóbbinál viszont csak fülhallgató csatlakoztatása esetén elérhető. A felület egyébként jól használható, jellegzetes, semmi extra típusú, ahogy a multimédiás hangszóróról sem beszélhetünk szuperlatívuszokban, noha közel sem olyan rossz, mint a kategóriaátlag. Kissé üres, mélyek nincsenek, de maximumon sem recseg, nem torzít, éppenséggel el lehet hallgatni. Átlagos fülessel viszont teljesen jól szól, kellemes, élvezhető, tiszta, viszonylag részletgazdag, pont kiváló, ha nincsenek különösebb rigolyáink az audióra vonatkozóan. Az FM-rádió viszont úgy, ahogy van, kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés