Hirdetés

Meizu M6 - az etalon

A Meizu konkrétan sarokba szorítja a konkurenciát a legújabb M6-tal, ami kifogástalanul működik, van rajta ujjlenyomat-olvasó, atomstabil - és itthon, hivatalosan is annyiba kerül, mint egy Nokia 1.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az LTE modulról nem sokat tudunk, annyi biztos, hogy minden hazai frekvencián elérhető a 4G, tehát a 800 MHz-es frekvencia vagy B20 adott. Feltehetően amúgy Cat.6 körüli sebességre számíthatunk, tekintve, hogy a Meizu M5 is ilyen képességekkel bírt. Ráadásul mindkét SIM kártyán, amennyiben lemondunk a 32 GB belső tárhely maximum 128 GB-tal való bővítéséről. A microSD kártya mellé ugyanis már csak egy nanoSIM fér. A WiFi cserébe 802.11a/b/g/n szabványon 5 és 2,4 GHz-en is csatlakozik Direct és HotSpot funkciók mellett, a 4.1-es Bluetooth viszont csak az energiahatékony protokollt ismeri. NFC, infra nincs, a microUSB csatlakozó azonban OTG képes, noha ezt valamiért nem nagyon reklámozzák.


[+]

Navigációhoz a földi hálózatok és routerek információival kisegített GPS rendszere és a GLONASS műholdjai állnak rendelkezésre, BeiDou például nincs, a szenzoros felszereltség viszont egészen komplett. Akad fény- és közelségérzékelő, gyorsulásmérő, tájoló, giroszkóp, valamint hang- és mágneses szenzor, mindezeket pedig az Eszközök alkalmazásban található készségek használják ki, például a random kockavető, vagy az iránytű. Zajszűrő mikrofon nem jutott, ettől függetlenül nem rossz a vétel, a lágy szellő ugyanakkor már hallható a túloldalon. Egyébként kulturált a hangminőség, csak bizonyos helyzetekben kissé halknak véltük.


[+]

Az üzemidő is rendben van, a 3070 mAh-s akkumulátort ugyan nem tudjuk gyorsított eljárásban tölteni, de nem is szükséges minden nap. Minden másnap viszont de. Videózni közepes fényerő mellett olyan 16 és fél órát lehet, böngészni ellenben csak 7 és felet, de van Alacsony energia üzemmód és Szuper takarékos is, ami korlátozott funkcionalitással és szürkeárnyalatos megjelenítéssel spórol.

Értékelés: Meizu M6
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

A hamarosan itthon is beszerezhető Meizu M6-nál jelenleg nem nagyon tudunk jobb konstrukciót elgondolni a 30 ezres ársávban. Az MT6750 3 GB RAM-mal nem különösebben friss, cserébe kiváló hardveres alapokat biztosít a szintén nem a legfrissebb, de szembeötlően jól optimalizált rendszer számára. A működési sebesség és stabilitás kifogástalan – és nem csak az árazás viszonylatában, hanem úgy egyébként sem nagyon panaszkodnánk. A határozottan minőségi plasztik szerkezet kialakítása még a konzervatív vonalat követi, aminek ha más előnye nincs is, az előlapi Home gomb és az abba épített ujjlenyomat-olvasó mindenképpen az. Főleg, hogy a biometrikus azonosítás tévedhetetlen és feltűnően gyors. A 16:9-es HD felbontású panel több, mint kielégítő, a megjelenítés minősége minden paraméter szerint, meg ránézésre is remek, az adatkommunikáció itthon is teljes értékű, az üzemidő korrekt, a lokalizáció maradéktalan. A képalkotó algoritmus viszonylagos sutaságán és a lencsetorzításon kívül nem nagyon tudunk belekötni a Meizu ajánlatába, még a fülesre jutó hangminőség is kellemes. Valószínűleg senkit nem ér váratlanul, hogy a Meizu M6 különösen ajánlott.

Meizu M6

AliceWake

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés