2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

A Samsung új lapkájával mutatkozott be a Meizu M6s

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Meizu

A Meizu M6s több egyedi jellegzetességet is fel tud mutatni, az egyik például az Exynos 7872-es SoC, az oldalkeretbe épített ujjlenyomat-olvasó vagy a One Mind AI.

Hirdetés

A sajnálatosan kevés újdonságot mutató Meizu M6 frissített variánsa jóval érdekesebb konstrukció. Egyrészt az első készülék, amely a Samsung új, hatmagos szettjével dolgozik, másrészt a megjelenítő képaránya igazodik az aktuális trendekhez, következésképpen a biometrikus azonosító elhelyezkedését újra kellett gondolni, aminek eredményeképpen az a készülék oldalára került. Ennek további folyománya, hogy a korábban fizikai formában létező, többfunkciós, érintés- és nyomásérzékeny mBack home gomb megegyező funkcionalitással a kijelzőbe került, megörökölve a hat évvel ezelőtt bemutatott Meizu MX2-vel debütáló Halo Buttont, amelyet Super mBack névre kereszteltek újra.


[+]

A lapkakészlet konkrétan a 14 nanométeres Exynos 7872, amelyet a középkategóriás készülékek működtetésére szán a Samsung. Az elrendezés kevésbé elterjedt: a teljesítménycentrikus halmazba két, 2 GHz-es Cortex-A73-es mag került, míg az energiahatékony klaszter négy darab, 1,6 GHz-es Cortex-A53-as maggal dolgozik, így hatmagos konstrukciót mutat. A grafikát a Mali-G71MP3 menedzseli. Operatív memóriából 3 GB jár, míg tárhelyből 32 vagy 64 GB-os kiszerelés választható.


[+]

A 152 x 72,5 x 8 milliméteres, homokcsiszolt fém házba 18:9-es képarányú, 5,7 hüvelykes, 1440 x 720 HD+ felbontású IPS panel került, amelyet 2.5D kialakítású előlapi üveg borít. Ez alatt található a nyomás- és érintésérzékeny Super mBack vezérlőgomb, amely a kezdőlap és vissza funkciókat is integrálja, ahogy eddig is, csak nem fizikai formában, így a biometrikus azonosítót a készülék jobb oldalára tervezték. Az előlapi kamera szimpla, 8 megapixelt tud.

A hátlapi kamera szintén egyszemélyes haderőt képvisel egy f/2 rekeszértékű, 16 megapixeles Samsung szenzor formájában LED segédfénnyel kiegészítve. Az alapszintű felszereltség ellenére a 3000 mAh-s telep Type-C USB csatlakozón keresztül a 18 wattos gyorstöltést is képes értelmezni, a gyártó ígérete szerint a gyakorlatban ez 52%-os töltöttség elérését jelenti harminc perc alatt. A One Mind AI motorról nem sokat árultak el, a mesterséges intelligencia elvileg a teljesítmény növelésében és az energiafogyasztás csökkentésében játszik szerepet.


[+]

A Flyme OS 6.2-es felülettel futó készólék áráról, elérhetőségről és hálózati kompatibilitásáról ezidáig nem számoltak be, noha a lapkakészlet Cat.7-es LTE támogatással bír 16 hálózati frekvencián. A hivatalos termékoldal jelenleg nem elérhető, a megjelenésről számot adó portálok viszont január 19-i forgalomba kerülésről tudnak a 3/32 GB-os modell esetében 39 ezer forintnak megfelelő helyi valutáért, míg a 3/64 GB-os verzió esetében nagyjából 47 ezer forintos árszinten; fekete, ezüst, arany és kék színben.

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.