Hirdetés

Wraps Talk - és a te karkötőd hogy szól?

Ha már használat után úgyis feltekerjük a fülhallgatót, miért ne használhatnánk a saját karunkat a tárolásra? Mókás ötlet, de túl komolyan nem szabad venni, ahogy a hangját sem.

Hirdetés

A fül-és fejhallgatót az eredeti funkcióján felül nagyon sokan használják divatkiegészítőként, sok gyártó alapozta már erre a stratégiáját, a Wraps megoldása viszont lényegében egyedülálló: a stílusos kábele ugyanis nem csak zenehallgatás közben lesz feltűnő, hanem használaton kívül is, amikor afféle karkötőként viseljük. Érdekesen hangzik az ötlet, és kezd kikristályosodni egy egészen széles modellpaletta is hozzá. Mi a belépőmodell okostelefonokhoz szánt, mikrofonos változatát kaptuk meg tesztelésre fekete színben, de létezik fagolyós, műbőr, egészen különleges színvilágú, vagy éppen az Apple telefonjainál jellemző színekben pompázó, ez utóbbi a többihez képest jobb minőségűnek mondott, lényegesen drágább darab.

Karkötőként egyáltalán nem feltűnő, az igazi meglepetés akkor jöhet, mikor levesszük és fülhallgatóként viseljük tovább
Karkötőként egyáltalán nem feltűnő, az igazi meglepetés akkor jöhet, mikor levesszük és fülhallgatóként viseljük tovább [+]

A doboz kibontása után legfeljebb azon lehetünk meglepődve, hogy a rögzítés nélküli, nagyobb és kisebb gumiharangok azonnal kiesnek a műanyag tálcájukból, egyébként viszont semmilyen extra nem jár kütyühöz, a kábel megjelenését sem változtathatjuk, ha más színre vagy textúrára vágyunk, rendelhetjük a következő fülhallgatót.

A csatlakozó kialakításával nincs gond
A csatlakozó kialakításával nincs gond [+]

Elsőként természetesen a feltekerésre voltunk kíváncsiak, használati útmutató helyett csak egy QR-kódot adnak hozzá, ami videós formában, mindössze 35 röpke másodperc alatt mutatja be, hogyan is kell fülhallgatóból karkötőt varázsolni, nem is tűnik bonyolultnak: a kábelvezetőt felcsúsztatjuk, mutató- és hüvelykujjunk közé vesszük a tetejét, feltekerjük, a jack csatlakozót bepattintjuk a helyére, és kész. Egy idő után ez valóban összejöhet, de az első néhány feltekerés kínkeserves, hosszas perceken át tartó szívás lesz, amikor néhányszor biztosan fel fogjuk tenni magunknak a kérdést, hogy biztosan szükség volt-e erre, és tulajdonképpen melyik gyenge pillanatban is jött a vásárlás ötlete. A jack csatlakozót befogadó szilikonpánt esetünkben állítható kialakítású, létezik azonban olyan változat is, ahol ezt nem tehetjük meg, és csak karunk vastagsága fogja meghatározni azt, hogy hol talál magának a helyet a fülhallgató.

Ez a kialakítás egyébként nem rossz, sokkal jobban valószínűleg nem lehet ezt megoldani anélkül, hogy a használhatóság rovására menne a dolog, még szerencse, hiszen viselni valószínűleg több kedvünk lesz, mint hallgatni. A minőség ugyanis csak addig tűnik hibátlannak, amíg kívülről nézzük az eszközt: remekül megcsinálták a 45 fokos jack csatlakozót, a törésgátlókkal nem spóroltak, kellemes anyagú a kábel, ami a látszat ellenére egész rugalmas is. A fülhallgatón lévő műanyag hangszűrő azonban elővetíti a differenciát a külcsín és a belbecs között: a hangminőségéről nem sok jót lehet elmondani.

A műanyag hangszűrő már sejteti a minőséget
A műanyag hangszűrő már sejteti a minőséget [+]

Behelyezéskor némi driver flex-jelenséggel jelzi nemtetszését, de ez a hangkeltőt még jobban zavarja, mint minket, azt a kábelzajt, ami viszont a kábel felső, lényegében burkolatlan részén van, csak az tudja elképzelni, akinek volt már első generációs Sennheiser CX200-asa. Amikor szél fúj, ruhán súrlódik, vagy csak simán állítanánk a kábelvezetőjét, olyan fülsértő hangokkal fogunk találkozni, amire tényleg ritkán van példa. Egyébként hangzásvilágában is emlékeztet az előbb említett eszközre, rettenetesen mosott hangja van, pontos vagy tiszta hangokat ne nagyon keressünk benne, mélyeknél sivár és gyenge, magasai ehhez képest szinte nincsenek, de azt a kicsit sem fogjuk megköszönni, ami van. Csendes számrészletek szintén nem lesznek vele, alapzaja is nagyon sokkal van az átlag fölött. A felvevőgomb viszont rendben működik, a hangerőszabályzók kimaradtak, telefonbeszélgetéseket viszont így is különösebb gond nélkül intézhetünk vele.


[+]

Ezen a hangminőségen persze nem lehetünk nagyon meglepődve, egy-két ár/érték bajnokon kívül nem nagyon fogunk igazán jó hangú fülhallgatót találni néhány ezresért a boltok polcain, remélhetőleg ennél tényleg jobb teljesítményt nyújtanak a drágább Wraps-modellek, van honnan fejlődni. A kialakítás viszont tényleg jól ki van találva, némi megszokás után pillanatok alatt varázsolhatunk karperecből fülhallgatót vagy fülhallgatóból karperecet, kár, hogy medálnak jobb a rajta lévő két fülhallgató, mint hangkeltőnek. Elsősorban azok számára lehet elgondolkodtató, akik mondjuk rádióznak és telefonbeszélgetéseket folytatnak inkább, ugyanakkor viszont jópofa ötletnek tartják a speciális kivitelt.

szentkuti11

A tesztterméket a OnePoint webáruház biztosította, vásárláshoz kérjük kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

 • MEE audio Pinnacle P1 - csúcsra oson

  Egy ennyire drága fülhallgatónál alapértelmezettnek tekinthetjük a jó hangot, viszont a Pinnacle P1 kicsit más, mint konkurensei, és a kialakításával is meggyőzi a felhasználót.

 • OnePlus Icons - ígéret szép szó

  Nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy tényleg a mobiljairól ismert kínai gyártó lesz-e az, aki az állításoknak megfelelően töredékáron kínálja a csúcskategóriától megismert hangminőséget.

 • Samsung Gear IconX - okosodó fülhallgató

  A borsos árú kiegészítő nem csak azért különleges, mert egy teljesen vezeték nélküli in-ear, hanem pulzusmérő és zajszűrő mikrofon is került bele.

 • Xiaomi Hybrid headset bemutató

  Armatúrás és dinamikus meghajtót használ egy időben a Xiaomi Piston fülesek örököse, nevét is ebből a kettős megoldásból kapta. Vajon sikerült a technológiák előnyeit egyesíteni?

Hirdetés