Hirdetés

Evolveo SupremeSound E7 - ne vágd földhöz!

Az Evolveo logó egy vezeték nélküli fejhallgatón is feltűnik. Ütésállóság helyett jó minőségű zenehallgatást és kiemelkedő üzemidőt ígér.

A strapamobiljairól ismert Evolveo mostantól az audio szegmensben is megjelenik, és bár ugyanúgy kínai alappal dolgoznak, mint a telefonok esetében, különösebb strapabírásról ezúttal nem nagyon beszélhetünk, legalábbis papíron. SupremeSound E7 névre hallgató, vezeték nélküli fejhallgatójuk cserébe Bluetooth-kapcsolatot, NFC-képességet, 30 órás üzemidőt és kiváló minőségű zenei élményt ígér. Ezt a fantasztikusnak hangzó akkumulátoros értéket egy régi ismerősnek köszönheti, a cserélhető, Nokia BL-5B akkumulátor előnye, hogy a legtöbb GSM-bolt alsó polcán még mindig lehet belőle találni néhány vadonatúj darabot, így ha tartalékra lenne szükségünk, szinte bárhol megvehetjük.

Hello BL-5B, vagy tíz éve nem találkoztunk!
Hello BL-5B, vagy tíz éve nem találkoztunk! [+]

A dobozban nem csak 3,5 milliméteres jack kábel és műbőr tok van, hanem a töltéshez használható microUSB kábel is, a kütyü egyébként ledes visszajelzéssel teszi egyértelművé, hogy tölt-e még. Adapter használatával körülbelül 3 óra kellett a gyári akkumulátor feltöltéséhez, cserébe viszont tényleg meglepően sokáig bírta szusszal, és akár kikapcsolva is működik, ha van még a mobilunkon 3,5 millméteres jack csatlakozó és nálunk van a szükséges kábel.

A fejhallgatón kívül két kábel és védőtok van a dobozban
A fejhallgatón kívül két kábel és védőtok van a dobozban [+]

Ebben a nyári melegben a műbőr fejpánt és fülpárna nem kimondottan barátságos társ, könnyedén bele lehet izzadni, viszont a korrekt izolációja mellett nincs túl nagy szorítóereje, hűvösebb időben szinte biztosan órákig lehet hallgatni anélkül, hogy kényelmetlen lenne, 277 grammos tömege a kategóriájának megfelelő. Bal oldalára kerültek a fő vezérlők: hangerőállítók, AUX csatlakozó, ki/bekapcsológomb. Jobb oldalt microUSB töltőport, illetve a hozzá tartozó led. Szintén ezen a részen kapott helyet a mikrofon, a beszélgetési minőség inkább elfogadható, mint jó, az átlagnál jóval hangosabban kell beszélni ahhoz, hogy érthetőek maradjunk, miközben mi kimondottan élénken halljuk beszédpartnerünket.

A kezelése egyszerű, párosítani sem kimondottan nehéz
A kezelése egyszerű, párosítani sem kimondottan nehéz [+]

Az összeszerelési minőséggel nincs komoly baj, nem nyikorog, ahogy felhelyezzük vagy levesszük, viszont az anyagok minősége hagy némi kívánnivalót maga után: fényes, zongoralakk-szerű, rendkívül könnyen zsírosodó műanyag uralja a külsőt, mindez lötyögős, kattogós műanyaggombokkal társul, ami szintén nem túl bizalomgerjesztő. Ugyanakkor viszont tág tartományban – oldalanként 3,5 centiméterrel, 11 kattanásra osztva – állítható a fültányérok pozíciója, gond nélkül működik az NFC, és a párosítás egyébként is pofonegyszerű.

A vezeték nélküli hangminőségét elővetíti, hogy nincs benne AptX, ha egy jobb mobillal próbáljuk összekóstolni a kábel nélküli és vezetékes élményt, akkor ég és föld lesz a különbség, jack csatlakozón át rengeteg részlet jelenik meg, és jóval pontosabb hangképnek örülhetünk. A sötét karakter minden esetben megvan, mindenhogy próbálkozva fel fog tűnni egy nagyon erős, középtartományra mászó szubbaszus-tartomány, ez az esetek túlnyomó többségében pontatlan mélyközepekekkel társul. Az átlagnál jóval szélesebb, de nem elég jól szeparált a tér, az énekhangokat pedig olykor dobozba zártnak érezzük. A modernebb, ütősebb zenékkel jó barátságban van, erős V-karaktere ott inkább előny, mint hátrány, a hagyományos, akusztikus művekkel azonban nincs túl jó barátságban, legyen szó könnyű- vagy komolyzenéről egyaránt.

Mivel szorítóereje nem nagy, kényelmes viselni
Mivel szorítóereje nem nagy, kényelmes viselni [+]

Kimondottan jó a hatótávja, a 10 méteres meghatározott maximum nagyjából ki is hozható belőle, beépített erősítőjére pedig biztosan nem lesz panasz – ami a hangerőt illeti. Ha kábellel próbálkozunk, egy 32 Ohmos, 75 dB érzékenységű, a gyakorlatban nagyjából közepesen hajtható fejhallgatót kapunk, amivel a legtöbb telefon még könnyedén elboldogul. Az elméleti frekvenciatartománya 20-tól 20 000 Hz-ig tart.

A műbőrbe nem nehéz beleizzadni ebben a melegben
A műbőrbe nem nehéz beleizzadni ebben a melegben [+]

Az Evolveo kínálatának legújabb tagja nagyjából 20 000 forintért kerül a boltok polcaira, és bár bőven vannak hiányosságai, átlagon felüli, körülbelül 24 órás üzemideje miatt érdemes lehet vetni rá egy pillantást. Az anyaghasználat csalódást keltő, viszont a többi komponense nem rossz minőségű, hangkaraktere pedig nagy valószínűséggel több embernek tetszik, mint ahánynak nem. Ha valaki kedveli a basszusokkal és csilingelő magasakkal felpumpált hangképet, illetve nem zavarja az az egy-két elvesző részlet és pontatlan térleképzés, akkor jó eséllyel hű társa lehet egy ilyen fejhallgató, akkumulátort legalábbis biztosan könnyű hozzá találni.

szentkuti11

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Előzmények

Hirdetés