Windows Phone 7.5 Mango bemutató

Multimédia

A zene- és videólejátszásért felelős Music+Videos is kapott néhány új funkciót. A felületet és a menüstruktúrát némileg átrendezték, immár egyetlen számot is ismételhetünk, a megnövelt méretű irányítógombok pedig a képernyő tetejére kerültek, ugyanoda, ahol a már ismerős mini playback vezérlőket is megtaláljuk. Míg a Windows Phone 7 mellett csak a Zune szoftvert használhattuk lejátszási listák összeállítására, ezt Mango alatt végre a telefonon is megoldhatjuk. Két új funkciót sajnos nem tudtunk kipróbálni, a Marketplace-be beépített podcast-boltot és Smart DJ Mix funkciót kis hazánkban nem használhatjuk ki. Ezekhez ugyanis egy úgynevezett Zune Pass fiókra van szükségünk, mely jelen pillanatból Magyarországról nem elérhető. Ide tartozik, hogy sajnálatos módon a Mangóval is tovább él egy hiba, melynek következtében a videólejátszó nem tudja Bluetooth-on, A2DP segítségével átküldeni a felvételek hangját.

A galéria szerepét betöltő Pictures hub is bővült néhány új szolgáltatással. A menük részleges átrendezése mellett mi adhatjuk meg, hogy melyik kép legyen a hub hátterében, ehhez egyszerűen kedvencként kell megjelölnünk az adott felvételt. Egyszerre akár több fotót is megjelölhetünk, melyek automatikusan cserélődnek, ha kipipáljuk a Shuffle background opciót. Az alkalmazás csempéjének viselkedése is megváltozott: a Mangóban az egyes albumokat is szabadon kitűzhetjük a kezdőképernyőre, egyszerre akár többet is. Sőt, akár a Facebookról és a SkyDrive-ről is letölthetjük ismerőseink fotódossziéit, melyeket szintén megjeleníthetünk a főképernyőn. A Facebook-ra történő feltöltés előtt a fényképeken be is jelölhetjük az ismerőseinket, azaz a tag funkciót is beépítették a rendszerbe; erről természetesen értesítést is kap az illető.

A kameraszoftver is kapott egy laza vérfrissítést. Az alkalmazás végre képes a beállításaink elmentésére, így nem kell minden egyes indításkor újrakalibrálnunk a szoftvert. A Touch focus and capture névre hallgató funkció segítségével egy érintéssel meghatározhatjuk a fókuszpontot, mely után a program automatikusan lő is egy képet. Megjelent az autofix névre hallgató szolgáltatás is, amely a fotóink minőségének javítására szolgál. További figyelmesség, hogy a Mangóban a kamera zárhangját is lenémíthatjuk; bár ez nem minden országban engedélyezett, Magyarországon igen, így akár a kémfotók új érája is elérkezhet. Az új beállítások és opciók mellett állítólag a képek minőségén is finomítottak, megmondjuk őszintén, mi nem tapasztaltunk számottevő változást a régi és új fotók között.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés