Windows Phone 7.5 Mango bemutató

Böngésző, Office és E-mail

A Mangóban debütált az Internet Explorer 9 mobil verziója is, amely egy komoly előrelépést jelent az elődhöz képest. Sebességben nagyon ott van: az oldalak gyorsan töltődnek be, a kétpontos nagyítás szélsebes, a lapozások és görgetések gyorsak; bár megjegyzem, ezen a téren az előző programnak sem volt szégyellni valója. Az Internet Explorer 9 rengeteg új szabvány támogatására fel van készítve, többek között a HTML5, CSS3.0, XHTML és DOM kezelését oldották meg a programozók, a Flash támogatás viszont kimaradt a játékból. Állítólag a JavaScript motor is gyorsult, a HTML5 alapú animációk és videók renderelésébe pedig a grafikus processzort is bevonja az alkalmazás. Futtattunk pár tesztet is, melyeken érezhető a javulás az elődhöz képest. Bár az Acid2 tesztet most sem sikerült teljes mértékben abszolválni (ejnye...), a JavaScript- és DOM-feldolgozást vizsgáló Acid3 a maximális pontszámot adta a böngészőnek, míg az előd mindössze öt pontot szedett össze a százból. A HTML5 kompatibilitást vizsgáló HTML5test.com oldalon már nem ilyen rózsás a helyzet, a program mindössze 141+5 pontot szedett össze a 450-ből. A JavaScript feldolgozási sebességét pellengére állító SunSipder 0.9.1 tesztet pedig 9504,5 milliszekundum alatt sikerült elvégezni.

A Windows Phone 7.5 beépített irodai szoftvercsomagja, az Office is kiegészült pár új szolgáltatással. A SkyDrive integráció lévén bármikor szinkronizálhatjuk a telefonon tárolt dokumentumainkat a fiókunk tartalmával. A felület kiegészült a Locations című nézettel, melyben a telefon, a SkyDrive, az Office365 és a Sharepoint-fiókok tartalmát érhetjük el. Új Word-, illetve Excel-dokumentum létrehozásakor már nem csak üres fájlokat kreálhatunk, hanem a kilenc előre definiált sablon egyikét is kiválaszthatjuk.

Az elektronikus levelek kezelésére szolgáló Email alkalmazás két komolyabb funkcióval bővült. Megjelent végre az úgynevezett thread view, melynek következményeképpen a leveleket automatikusan tárgy szerint csoportosítja az alkalmazás, így a hosszú levelezések nem fogják elfoglalni az egész képernyőt. A Linked Inbox segítségével pedig e-mail fiókokat köthetünk össze, melyek tartalmát így egyetlen nézetben is átláthatjuk. Ennek megfelelően a főoldalra is elég mindössze egyetlen csempét kihelyezni, mely az összes új levél esetén jelez a felhasználónak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés