Hirdetés

Windows Phone 7.5 Mango bemutató

Bevezető

Tavaly októberben egy teljesen újragondolt mobil operációs rendszerrel jelentkezett a Microsoft. A Windows Mobile 6.5 névre hallgató OS-t egy az egyben elfelejtették és állítólag az alapoktól írták újra a rendszert, amely már a nevében sem emlékeztet az elődre. A látványos és gyors felület mellett viszont rengeteg megkötést is kiróttak a felhasználókra és a gyártókra egyaránt. Utóbbiaknak az igen komoly hardveres követelmények mellett el kellett fogadniuk, hogy nem nyúlhatnak bele a felületbe; ez a Windows Mobile variánsok ismeretében meglehetősen fura volt. Előbbieknek pedig a rendszer több gyermekbetegségével is szembe kellett nézniük, a legtöbb panasz a kezdetben hiányos alkalmazásbolt, a funkcionalitásbeli megkötések és a testreszabási hiányosságok miatt érte a ház elejét.

Szerencsére a Microsoft nem hagyta cserben a vásárlóit, a rendszer megjelenése után szépen lassan szállingóztak a hibajavítások a készülékekre. Az első, viszonylag komoly frissítés a NoDo névre hallgatott, a javítócsomag többek között a másolás és beillesztés funkcionalitást hozta el a Windows Phone 7-et futtató telefonokra. Azóta pedig sok víz folyt le a Dunán, szépen lassan felcseperedett a rendszer alkalmazásboltja, elindult a hivatalos magyar oldal és a fejlesztői portál, valamint elkezdtek érkezni a hírek a következő frissítésről, amely mérföldkőnek számít majd a rendszer életében.

Először a 2011-es MIX konferencián hallhattunk a Mango névre keresztelt frissítésről, ahol meglehetősen szűkszavúan ecsetelték, hogy mit várhatunk a javítócsomagtól. Szerencsére nem kellett sokat várnunk a részletes információkra, a május 24-én megtartott bemutató során leleplezték a főbb funkciókat és újításokat. A lelkesedés és a figyelem fenntartása érdekében a Microsoft folyamatosan adagolta az újabb és újabb leírásokat és videókat, melyekről mi is folyamatosan beszámoltunk a redmondiak rendszerével foglalkozó rovatunkban. Augusztus 25-én Japánban piacra került az első Windows Phone 7.5-ös telefon, a Fujitsu Toshiba IS12T, pár napja pedig a régi készülékekre is megérkezett a Mango, így elérkezettnek láttuk az időt egy részletes bemutatóra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés