Hirdetés

WP7 blog: Két új mangós mobil a láthatáron

Lassan, de biztosan érkeznek a Mango alapú készülékek: a sort a Toshiba kezdte a kizárólag Japánban kapható IS12T-vel, majd a HTC is bejelentett két új modellt, melyek a TITAN és Radar névre hallgatnak. Most a Samsung rántotta le a leplet a közelgő mangós készülékekről, melyeket Focus S és Focus Flash névre kereszteltek. A koreai gyártó egyébként tartja magát a tavalyi terméktérképhez, hiszen 2010 októberében is két modellel jelentkeztek.

A telefonok részletes specifikációi még nem kerültek napvilágra, de azért a főbb képességekről már lehet tudni. A koreai gyártó idei Windows Phone 7.5-ös csúcskészüléke a Focus S lesz. A 8,55 milliméter vastag masina egy igen méretes, 4,3 hüvelykes képátlójú Super AMOLED Plus képernyővel érkezik; az említett technológia a Galaxy S II-ben debütált. Emellett a hátlapon találunk egy 8 megapixeles autofókuszos kamerát, az előlapra egy 1,3 megapixeles másodlagos fényképető került, a borítás alatt pedig egy 1,4 GHz órajelű processzor fog ketyegni. Az adatkommunikációs képességeket tekintve HSPA+ sebességgel számíthatunk a szokásos WiFi, Bluetooth és a-GPS mellett.

Az idei portfólió második tagja egy szemernyit gyengébb specifikációkkal érkezik, ennek megfelelően az ára is kedvezőbb lesz a Focus S-nél. A Focus Flash egy 3,7 hüvelykes képátlójú megjelenítővel lesz szerelve, amely Super AMOLED technológiát alkalmaz. A hátlapon egy 5 megapixeles autofókuszos fényképező fog figyelni, elöl pedig egy 1,3 megapixeles másodlagos kamerát kapunk, amelyet elsősorban videótelefonálásra érdemes majd használni. Hasonlóan a Focus S-hez, a Focus Flash processzora is 1,4 GHz-es órajelen fog ketyegni, az adatkommunikációs képességek tekintetében pedig szintén HSPA+ sebességet kapunk a WiFi, Bluetooth és a-GPS alkotta triumvirátus mellé.

A hivatalos megjelenési dátum még nem ismert, mindössze egy intervallumot kaptunk. A Samsung újdonságai Q4-ben, azaz 2011 negyedik negyedévében érkeznek, mi pedig azonnal jelentkezünk majd a hírekkel és bemutatókkal.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények