Logitech PowerShell - falná a játékokat

Hirdetés

Külső, használhatóság

A külső megítélésénél fontos leszögezni, hogy az Apple az iOS 7 megjelenésével egyidejűleg kétféle MFi kontroller támogatását biztosította, méghozzá kétféle gombkiosztással (erről korábban már írtunk egy rövid bejegyzést). A PowerShell is ezek alapján készült, külsejét pedig úgy alakították ki, hogy kényelmes legyen a fogása, és ha kézben tartjuk, semmiképpen ne takarjuk le a kijelzőt. Az anyaghasználat kellemes, a kütyü hátsó része gumiborítást kapott, ezáltal jobban tapad a kezünkhöz. A belső rész viszont tiszta műanyag, vagyis ahogy behelyezzük a készüléket, sajnos lehet félni a karcolásoktól, még akkor is, ha ez a tesztidőszak alatt nem következett be.

Logitech PowerShell
[+]

Elölről látható, hogy a Logitech az Apple előírásainak eleget téve alkotta meg a PowerShell. Baloldalon egy négyirányú D-Pad és egy bekapcsolódombot vezérlő billentyű látható, jobboldalon pedig négy akciógomb figyelhető meg, melyeket az Xbox irányítójának megfelelő betűjelzésekkel látták el. Nyomáspontjuk rendben van, az elhelyezkedésük viszont kevésbé lett jól megoldva, bőven lett volna még hely arra, hogy messzebb kerüljenek egymástól, így ugyanis egy hosszabb játék során sokszor kifacsart ujjhelyzetet kell alkalmazni, ami nem csak fárasztó, de kényelmetlen is. Az akciógombok alatt nyomkodhatunk egy Pause, azaz szüneteltető billentyűt, ez kevésbé látható, burkolatba mélyesztett kivitelezéssel készült. Az iPhone vagy iPod eszközünk középre csúsztatható be, az itt látható lightning csatlakozó nagyjából húsz fokos szögben felfelé és lefelé is mozgatható, így ha kivesszük a benne lévő készüléket, akkor sem kell feszegetni semmit. Az iOS készülékek alján lévő hangszórókat egy kis nyílással vezetik a játékos felé, egy hangszóró talán jobb ötlet lett volna, főleg úgy, hogy a lighning csatlakozó hangátvitelre is képes. Ugyanakkor az is tény, hogy egy beépített hangszóróhoz kell némi áram is, tehát talán az energiatakarékosság is szerepet játszhatott abban, hogy ez nem így alakult.

Logitech PowerShell
[+]

A PowerShell jobboldalán láthatjuk a fülhallgató kimenetéhez vezető lyukat, ennek eléréséhez kell egyébként a mellékelt hosszabbítókábel. A baloldal a nyakba akasztó részen kívül egy kapcsolónak is otthont ad, ha ezt aktív állásba helyezzük, akkor a gamepad elkezdi a benne lévő készülék töltését. Az alsó részen kapott helyet a microUSB csatlakozó, sajnos ezen keresztül csak a Logitech újdonságát lehet etetni, egyszerre a két eszközt nem tudjuk árammal ellátni. Közvetlenül mellette hagytak egy kis nyílt területet, hogy a behelyezett eszköz némító és hangerőszabályzó gombjait szabadon elérhessük. Felülre két vállgombot szereltek, mutatóujjal tökéletesen elérhetők, kényelmes a fogásuk, nyomáspontjuk tökéletes.

Logitech PowerShell
[+]

A hátsó borítás műanyagból készült, ám az egészet befedték egy vékony gumiréteggel, hogy ne csússzon ki a kezünkből. A biztos fogás eléréséhez a két szélén recézett felületet alkalmaztak, így normál megmarkolás esetén sem lesz gondunk az eszközzel. A középen látható "G" betű a töltéshez kapcsolódik, ha merül a PowerShell, akkor pirosan világít, ha pedig töltjük, akkor kéken villog. A hátlap alá rejtették egyébként az 1500 mAh kapacitású akkumulátort, ami majdnem egy teljes készülékfeltöltésre elegendő. Láthatunk még egy ovális lyukat, ami nem csak a telefon kamerája miatt lett így megálmodva, hanem a PowerShellbe helyezett készüléket is úgy tudjuk kivenni, hogy ezen a résen keresztül kell megnyomni, majd kibillenteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés