Hirdetés

MWC 2017: Így kell kiejteni a Doogee márkanevet

Közepes méretű standdal volt jelen a Doogee a 2017-es MWC-n, ahol a gyártó egyik regionális illetékesével beszéltünk a termékekről és a gyártó stratégiájáról. Időközben pedig az is előkerült, hogy hogy kell kiejteni a cég nevét. Aki bújt, aki nem, íme: az nyert, aki a dudzsi-ra tippelt, a globális cégjelölésben a két O karakter végtelenségre utaló szimbólumot formáz, a Gee pedig a genius szóra akar célozni. Miután az erőltetett asszociációk feldolgozásán túlestünk, kiderült, hogy az eredeti cégnév a kínai nyelvből jó emberi tulajdonságra fordítható.

Valódi csúcsmodellt most nem láthatunk, viszont rövidesen érkezik egy Helio X30-as érdekesség
Valódi csúcsmodellt most nem láthatunk, viszont rövidesen érkezik egy Helio X30-as érdekesség [+]

Jóval fontosabb azonban, hogy a gyártó látszólag tényleg komolyan gondolja jelenlétét a magyar piacon, a legtöbb releváns mobiljukat igyekeznek elhozni, az 1 gigabájt RAM-mal szerelt, egyszerűbb kütyük meg várhatóan megmaradnak az afrikai piacnak, ahol nagyon komoly mennyiséget értékesít a cég. Állítólag rövidesen érkezik egy MediaTek Helio X30-as csúcsmodell, aminek kapcsán 5,7 hüvelykes 2K kijelzőt, előlapi ujjlenyomat-olvasót, dupla szelfikamerát (16 + 16 megapixel) és 21 megapixeles hátlapi fényképezőt említettek a 4050 mAh kapacitású akkumulátoron, a 8/256 gigabájtos tárhelyopción és az Android 7.1-en kívül.

A látványos videókon kívül a Temple Runt is ki tudtuk próbálni
A látványos videókon kívül a Temple Runt is ki tudtuk próbálni [+]

Nem friss bejelentés, de mi először láttuk az Y6 Max 3D-t, ami a 60 000 forint környéki árkategóriában nyújt szemüveg nélküli 3D (autosztereoszkopikus) megjelenítést Full HD felbontással, 6,5 hüvelyken. Hardveres téren egyébként átlagosnak mondható, MediaTek MT6750 rendszerchipje nyolcmagos, 1,5 GHz-es processzorral, 3 GB rendszermemóriával, 32 GB-os belső tárolóval és Marshmallow verzióval került piacra.

Ujjlenyomat-olvasó és hátlapi kamera villanóval: csak a szokásos
Ujjlenyomat-olvasó és hátlapi kamera villanóval: csak a szokásos [+]

Hátlapi kamerája 13 megapixeles, Samsung S5K3L8 szenzorral dolgozik, természetesen nem maradt el a vaku. A szelfik 8 megapixelesek lehetnek, de interpolált felbontásról beszélünk, a szenzor natívan 5 megapixelt tud és 83 fokos látószöggel. Cat.4-es LTE-je képes a 800 MHz-es hálózatok használatára is.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • Doogee Shoot 1 - lövése sincs

    Két hátlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, Full HD felbontású kijelző… az ilyen paraméterekkel hirdetett telefonok általában többszörösébe kerülnek annak, amennyit a tesztkészülékért kell leszurkolni.

  • Doogee Y6 - nagytestű, nyugodt, engedelmes

    Nem lép szintet a Doogee ezzel az 5,5 hüvelykes phablettel, továbbra is a középkategória alsó szegmensébe tartozik, de azért vannak meglepően jó tulajdonságai. A számos rossz mellett.

Hirdetés