Hirdetés

Lenovo Tab M10 - frissítés utolsó leheletig

A Lenovo LTE képes tabletje nem különösebben izgalmas, a speci kissé szerényebb az ideálisnál, de igazából jól eldöcög. Már, amíg a meglepően kis akkumulátor bírja.

Külső, kialakítás

Egy-egy termék ránézésre valami hihetetlenül unalmas tud lenni, ami egyébként szuper, mert azt jelenti, hogy nincs vele baj. Meg egyébként is. Mit várunk egy teljesen mezei tablettől? A Lenovo Tab M10 nem esik szét, nem nyekereg, nem omlik össze, nem ronda, de nem is különösebben szép, nincs neki semmi említésre érdemes tulajdonsága. Szép nagy a kijelző, kulturált a megjelenése és bőven százezer forint alatt van. Csak készüljünk fel, hogy kismillió frissítéssel kezdjük a használatot, ami nem kevés időt és türelmet igényel. Kár, hogy nem kezdtem el már az elején képernyőfelvételeket készíteni, életemben nem láttam még ennyi frissítést, és ez egy JANUÁRI készülék.


[+]

Egyelőre fogalmam nincs milyen az eszköz, egy percet nem tudtam rendeltetésszerűen használni körülbelül fél napja, de a külseje talán nem változik meg, amíg befejezem ezt a mondatot. Bár, amit ez itt összefrissít, igazából már azon sem lepődnék meg. De a készülék egyelőre 168 x 242 x 8,1 milliméter, 480 gramm és teljesen hagyományos megjelenésű, viszonylag vastag kávákkal, ami egy tablet esetében nem is igazán probléma. Meg lehet fogni rendesen. Ujjlenyomat-olvasó nincs, de úgy emlékszem, valamikor egy órával ezelőtt lett 2D arcazonosítás, amit a felső hosszanti élen elhelyezett 2 megapixeles előlapi kamera végez.

Van egyébként egy shortcut, amivel a legutolsó frissítést elvileg egyben le lehet rántani és telepíteni. A Rescue and Smart Assistant-et a Lenovo oldalán figyelmesen böngészve a támogatás menüpontot választva keríthetjük elő; az oldal, ahová a link vezet viszont angol nyelvű, ha ez probléma, állítsuk át a régiót és a nyelvet. Itt kiválasztjuk a terméket, megadjuk a pontos típust (ezt érdemes a dobozról egyeztetni, mert a Tab M10 többféle verzióban, két generációval létezik), majd innen töltsük le a segédprogramot a számítógépre. Az LRSA viszont már teljes egészében angol nyelvű és a funkciók használatához Lenovo ID regisztrációra lesz szükség.


[+]

Az RGB értesítési LED (bár ebből eddig csak az R-t és a B-t láttam, szóval lehet, hogy csak RB) a kamera mellett jobbra, fényérzékelő pedig nincs. A megjelenés és az anyaghasználat nagyon minőségi, annak ellenére, hogy plasztik. A letört élek vékony fém szegélyben futnak össze, a bekapcsoló- és hangerőszabályzó gombok is fémnek tűnnek, de erre nem vennék mérget. Viszont jól néz ki. Álló módban ezek felülre esnek, tehát fektetve a bal oldalra kerülnek, megfelelő helyre ahhoz, hogy ne nyomkodjuk akaratlanul. A sztereó hangszórók a felső hosszanti élen, jobb oldalra pedig szintén megfelelő helyre a jack kimenet és a Type-C csatlakozó került. Itt egyébként egy beszédmikrofon és a SIM tálca is feltűnik. Utóbbiba a nanoSIM mellé egy microSD kártya is fér.

Kijelző-teszt
Mérés Lenovo Tab M10 Huawei MediaPad M5 Samsung Galaxy Tab S5e Lenovo Yoga Smart Tab
Képátló 10,1 hüvelyk 10,8 hüvelyk 10,5 hüvelyk 10,1 hüvelyk
Felbontás 1920 x 1200 2560 x 1600 2560 x 1600 1920 x 1200
Technológia IPS LCD IPS LCD Super AMOLED IPS LCD
Fehér fényerő 321 nit 379 nit 292 / 408 / 589 nit 367 / 418 nit
Fekete fényerő 0,23 nit 0,25 nit 0 nit 0,25 nit
Kontrasztarány 1399:1 1516:1 végtelen 1468:1
Színhőmérséklet 8308 K + kézi 7978 K + kézi 7562 / 6567 K + kézi 8334 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

A 10,1 hüvelykes, 10:9-es képarányú, 1200 x 1920 pixel felbontású (224 ppi) LCD kijelző kifejezetten szép, a színek élénkek még normál módban is, de tolhatunk rá egy kis szaturációt, ha úgy tetszik. A fényerő beltéren abszolút kielégítő, de napsütésben vagy kint konkrétan semmi nem látszik a tartalomból, de még extrém módon tükröződik is. A maximum fényerő szerény a minimum korrekt, a betekintési szögek kifejezetten tágak, de napfény nélkül is érzékelhető a tükröződés. A színhőmérséklet sem kellemetlen, de Android 9 alatt már a szaturáción és a hőfokon is állíthatunk.


[+]

A hátlap viszonylag unalmas. A Lenovo felirat nagyon diszkrét, a csatlakozókhoz esik, a kamera pedig a jobb felső sarokban simult tökéletesen a hátlap síkjába. Alul középen alig kivehető Dolby Atmos feliratot találunk, az alatta lévő technikai feliratok pedig eltávolíthatók. Igazából egy áttetsző matrica. A Lenovo feliratot viszont ne próbáljuk meg lekapargatni, az oda van szitálva rendesen. A készülék alján van még egy kétpines, egyedi csatlakozófelület, felteszem dokkolóhoz, de erről még a termékoldal sem tájékoztat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés