A Google új Kids Space platformja a Lenovo tabletjével debütál

A Tab P11 Pro mellett egy szerényebb, kifejezetten gyerekeknek szánt táblagépet is bemutatott a Lenovo.

A Tab P11 Pro mellett a Lenovo Tab M10 HD Gen 2 is bemutatkozott tegnap, amit kimondottan a kisebbeknek ajánl a gyártó. A Lenovo eddig is kifejezetten jó, saját fejlesztésű gyermek módot kínált, de a Tab M10 HD Gen 2 az elsők között kapta meg a Google új Kids Space felületét, ami biztonságos, kontrollálható és edukatív tartalmakat biztosít, a kicsik számára érdekes, izgalmas és értelmezhető formában. A Kids Space használatához szülői oldalon szükség lesz a már ismert Family Link alkalmazásra.

[+]

Maga a táblagép egy visszafogott, belépő szintű szerkezet MediaTek Helio P22T szettel, alapesetben 2 GB rendszermemóriával és 32 GB bővíthető belső tárhellyel, de 4/64 GB-os kiszerelésben is elérhető lesz. Az alumínium házba 10,1 hüvelykes, HD felbontású IPS panel került, elöl arcazonosításra alkalmas 5 megapixeles szelfikamerával, hátul pedig egy egyelőre ismeretlen képességű főkamerával. A sztereó hangzást két hangszóró biztosítja, az 5000 mAh-s telep pedig Type-C porton keresztül tölthető, a kétpines csatlakozófelület pedig a Google Asszisztens ambient módjához kell (mint a Smart Tab M8 esetében).

Az árazást megint nem értjük, de a Lenovo Tab M10 HD Gen 2 is sokkal drágább lesz Európában, mint az Egyesült államokban, bár nem akkora az eltérés, mint a Lenovo Tab P11 Pro esetében. A Google gyrekek számára fejlesztett felületével kiegészített táblagép 160 euróba kerül majd (56 ezer forint), míg az USA-ban csak 130 dollárt (38 ezer forint) kell fizetni érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés