Két új tabletet mutatott be a TCL

A 2020-as IFA egyik első termékbemutatóján a TABMAX és a TABMID névre hallgató táblagépeket ismerhettük meg.

Középkategóriás, elérhető árú tableteket vitt az IFA-ra a TCL - ezúttal csak távolról tudósítunk, hiszen bár a reményteljes nyári időszakban foglaltunk repülőt és szállást is a személyes jelenlétre, az ismert okok miatt ennek végül a lehetősége is meghiúsult.

Hirdetés

A TCL TABMID egy multimédiás felhasználásra optimalizált, 8 hüvelykes Full HD kijelzővel (NXTVISION fantázianevű technológiával a jobb betekintési szögekért) szerelt gép, vaskos kávákkal, plasztik hátlappal és 325 grammos tömeggel. Előlapján 5, hátlapján 8 megapixeles kamerát mutat fel, Snapdragon 665 rendszerchipje pedig szokásos körülmények között valószínűleg bármire elég lesz. 4G és Wi-Fi képes a gép, a korlátozható funkcionalitású gyerek módot is kínáló TCL UI felülettel, Android 10-es alapokon.


[+]

5500 mAh kapacitású akkumulátora vélhetően hosszú üzemidőt fog biztosítani, 82 ezer forintnak megfelelő 229 eurós ára vélhetően nálunk sem lesz kategóriákkal magasabb, mindezért 4/64 GB-os memóriacsomaggal veszi át a felhasználó a gépet.

A TCL TABMAX egy méretesebb eszköz, 10,36 hüvelykes Full HD+ LCD kijelzője ugyanúgy NXTVISION technológiás, viszont itt már keskenyebbek a kávák, modernebb a megjelenés, és kapunk hozzá egy tollat is. Hátul 13, elöl pedig 8 megapixeles kamera látható rajta. MediaTek Helio P22T rendszerchipje nem kiemelkedő, viszont ugyanúgy jár hozzá a 4/64 GB memóriacsomag, ráadásul itt egy 8000 mAh kapacitású akkumulátor van a háttérben, tehát üzemidőben sem kell majd szégyenkeznie a kütyünek.


[+]

Körülbelül 90 ezer forintnak megfelelő 250 eurót fizet majd az, aki kizárólag Wi-Fi változatban kéri a TABMAX-ot, ha kell a 4G is, akkor 300 eurónál, vagyis nagyjából 107 ezernél áll meg a gép. Elérhető lesz hozzá egy billentyűzetes tok is, ez további költséget jelenthet.

Azóta történt

  • TCL Tab 10s - lemaradásban

    Több mint egy éve mutatta be a TCL a Tab 10s-t, ami a cég egyik első táblagépe az európai piacon. A mérete és az összeszerelése rendben van, de a harmatos hardver és a hároméves szoftver gyenge felhasználói élményt ad.

Előzmények

Hirdetés