Kétmagos okostelefonok egymás ellen

Bevezető

Jelen pillanatban négy olyan androidos telefon van a piacon, amely kétmagos processzorral rendelkezik. A HTC Sensation, a Samsung Galaxy S II, az LG Optimus 2X, illetve a Motorola Atrix. Ez utóbbi eszköz hazánkban hivatalosan nem került forgalomba, a többi készülék azonban igen. Úgyhogy bekértük ezt a három kütyüt, hogy összehasonlítsuk őket.

HTC Sensation, Optimus 2X, Samsung Galaxy S II
[+]

Egy ilyen összehasonlításnak vannak teljesen egzakt, objektív elemei (sebesség, memória, kamera), kevésbé egyértelmű részei (kijelző, anyaghasználat), illetve teljesen szubjektív vonatkozásai (felhasználói felület, minőségérzet) is, így aztán nehéz győztes hirdetni. Hogy ki mit fog választani, az nyilván sokban függ majd a személyes preferenciáktól, hiszen nem mindenkinek kell hatalmas kijelző, másoknak mindegy a kamera minősége, megint mások pedig azt szeretik, ha gyárilag egy frankó felületet kapnak, amin nem sokat kell módosítgatni. Mi azt vállaljuk, hogy az egzakt elemek tekintetében megmutatjuk az erősorrendet, a szubjektívabb részeknél viszont mi is szubjektívek leszünk, s nem rejtjük véka alá a véleményünket.

HTC Sensation, Optimus 2X, Samsung Galaxy S II
[+]

A Samsung és az LG közvetlenül a gyártótól érkezett, a HTC-t a Speedshop biztosította. A most következő cikket hárman tettük össze, hiszen annak idején a három csúcsmodellt is mi teszteltük. Ezért nyilvánvaló, hogy mindenki ismeri behatóan legalább az egyik telefont, most viszont mi is ütköztethettük a véleményünket, hogy az olvasónak valóban olyan írást nyújthassunk át, amely pártatlan és reményeink szerint páratlan is - de mivel három telefonról van szó, ez már a koncepció szintjén is megvalósulni látszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés