Karácsonyi telefonajánló 2023

Akárcsak tavaly, idén is összeszedjük a legjobb ajánlatokat az év vége felé közeledve. Van miből válogatni.

Hirdetés

50-100 ezer forint között

Ebben az ársávban már bőven lehet olyan telefont halászni, ami átlagos felhasználás mellett untig elég, jóval kevesebb kompromisszumot követel, néhány extra funkcióval is csábít és nem kell okvetlenül lemondani a hosszabb terméktámogatásról sem. Viszont itt még nagyobb a nyüzsgés és még inkább érezhető, hogy a tavalyi cuccok összecsúsztak az idei modellekkel, itt már nem az a kérdés, hogy egyáltalán használható-e az eszköz, hanem inkább azt kell mérlegelni, hogy mik a számunkra fontos paraméterek. Ahogyan haladunk a 100 lepedős lélektani határ felé, úgy jönnek az egyre inkább életképes ajánlatok, felbukkan az 5G, egyre több lesz a kamera a hátlapon és egyre jobbnak tűnnek a kijelzők és a töltési sebességek is.

A doboz és tartalma. (Állítólag egy szilikon tok is tartozék, a tesztre kapott telefonhoz nem volt.)
Poco M5 [+]

Valamivel 50 mátyás felett felbukkan az első olyan telefon, amit jó szívvel tudunk ajánlani (Poco M5), de nem kapható itthon hivatalosan, vagyis a garanciális feltételek minimum aggályosak. Ezekről bővebben jelen anyag utolsó fejezetében értekezünk majd. Tekintetünket viszont fordítsuk inkább az 55 ezer forintos Moto G23 irányába, amely Helio G85-tel, 90 Hz-es kijelzővel, sztereó hangszórókkal, FM-rádióval, jack csatlakozóval és 50 megapixeles főkamerával hívogat. Nem kiemelkedő cucc, de ennyit lazán megér, annyira pedig nem koros, hogy ne lenne rajta az Android 13.

A Nokia G22 sem kerül sokkal többe, viszont hardveresen elég vérszegény. Mégis azért van helye az ajánlóban, mert ez egy otthon is szerelhető telefon, ami nem mindenkinek opció (azért nem egy Fairphone), de akiknek igen, azok ezt fogják értékelni. Ugyanezen árfekvésben már Full HD AMOLED kijelzőt kínál a ZTE Balde V40s, chipsetben ez sem váltja meg a világot (UniSoc T618), de már UFS 2.2-es tárhelyet kap a júzer 6 GB RAM mellé, más kérdés, hogy a szoftverfrissítés kapcsán nincs semmiféle ígéret (a Nokia legalább vállal egy OS upgrade-et és három év biztonsági frissítést).

Biztos pont a mezőnyben az aktuális Redmi Note, ez most ugye a 12-es széria. A legolcsóbb változatért is alig 60 lepedőt kell a boltban hagyni, ezzel pedig jár egy jóféle AMOLED kijelző 120 Hz-es frissítéssel, egy középszintű kamera és az a Snapdragon 685, ami már nem egy friss eresztés, de ennyi pénzért abszolút érvényes. Az 50 megapixeles főkamera persze nem egy kifejezett csoda, de legalább van mellette egy 8 megapixeles ultraszéles modul is, 60 ezer forintos áron a Redmi Note 12 egy teljesen élhető készülék.

Egy fokkal erősebb (és valamivel kisebb) a Poco M5s, de ezért már 75 ezer forintot kell a boltban hagyni (és ezt forgalmazzák itthon hivatalosan is), érdemes inkább a Moto G72-re vetni egy pillantást, ami 108 megapixeles kamerát (jó, ez csak egy szám), Helio G99-es chipsetet és remek kijelzőt kínál. Adnak hozzá 6 GB RAM-ot, sztereó hangszórókat, a rendszer pedig az ígéretek szerint előbb-utóbb a 13-as Android lesz. Szintén a Motorola ajánlata a friss Moto G54 Power Edition, ami 90 ezer forintért hozható el és igencsak kellemes cucc, a kamera ugyan nem kifejezett erőssége, de az üzemidő (6000 mAh-s akku) és a friss és takarékos chipset (Dimenstiy 7020), a jó kijelző és és a bőségesen adagolt RAM (12 GB) és a bővíthető 256 GB-os tárhely a kategória egyik legjobb vételévé emeli.


[+]

Szintén a 100 ezer forintos határon táncol a Poco X5, ami a Snapdragon 695 köré épül és a Redmi Note 12 Pro, ami a Dimensity 1080-at használja. Ezek más tekintetben is nagyon hasonló eszközök (120 Hz-es AMOLED kijelző, 48 vagy 50 megapixeles főkamera, 5000 mAh-s akku), nem csoda, hogy árfekvésük is azonos. Nem sokban tér el a OnePlus Nord CE 3 Lite sem, ott a kamera felbontása magasabb, a kijelző viszont IPS.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés