Karácsonyi telefonajánló 2023

Akárcsak tavaly, idén is összeszedjük a legjobb ajánlatokat az év vége felé közeledve. Van miből válogatni.

200-300 ezer forint között

Még mindig kapható a Galaxy S21 FE — nem egy friss gép, de a Samsung hosszú terméktámogatásának hála még most is ajánlható. Már csak azért is, mert ezt 220 ezer forint körül mérik, az utódnak számító S23 FE pedig csak december közepén érkezik a boltokba, annak pedig 280 ezer forint lesz az ára és egyelőre nem tudjuk megjósolni, hogy az Exynos chipsettel az mennyire lesz ütőképes. 250 ezer forintért van a sima Google Pixel 7, ami remek motyó, a fent részletezett események miatt pedig az 5G-s korlátozás is hamarosan a múlté.


Galaxy S21 FE [+]

Valamivel 200 ezer forint felett van most a Xiaomi 13T ára, ami jóval olcsóbb, mint amennyiért a 13T Pro kapható, viszont bőven elég sokat tud. Kamerában végre nincs kompromisszum, megvan a vízállóság is, plusz ehhez a masinához 3 évnyi szoftverfrissítést ígér a gyártó. A szűk keresztmetszett a Dimenstiy 8200 Ultra chipset, de a mindennapok során nem fog feltűnni, hogy nem egy csúcskategóriás lapkáról van szó.

260 ezer forintért a Nothing Phone (2) is jó ajánlat: megmaradt a különleges küllem, de erősebb lett a hardver, Snapdragon 8+ Gen 1 került ebbe a gépbe két 50 megapixeles kamerával, vezeték nélküli töltéssel és letisztult szoftverrel. Üde színfoltja a kategóriának.

A Galaxy Z Flip5 a Razr 40 mellett
A Galaxy Z Flip5 a Razr 40 mellett [+]

Mindenképpen említést érdemel a hazai piac legolcsóbb hajlítható kijelzős modellje, a Motorola Razr 40. Ha a puszta specifikációt nézzük, akkor a masina inkább egy árszinttel lentebb focizna (Snapdragon 7 Gen 1, 64+13 megapixeles kamerák, 4200 mAh-s akkumulátor), de ennyiért más itthon nem kínál újgenerációs kagylótelefont. Nincs is sok ellenfél a piacon, de a Galaxy Z Flip5 drágább, a Huawei nem rúg labdába, az Oppo Find N3 Flip pedig nem jött be hozzánk (de ismerek olyat, aki vett Kínában 300 ezerért egyet). Szintén unikum az Asus Zenfone 10, amely továbbra is kompakt és erős, mostanra jóval kevesebb kompromisszumot követel üzemidőben, de kamerában azért lenne tere a fejlődésnek.

Normális esetben nem ide kerülne, de pont most az Auchanban akciós a Galaxy S23 — ezzel pedig pont befért 300 ezer forint alá a gyártó aktuális csúcsszériájának legkisebb variánsa. Márpedig az S23-nak (és egy szinttel fentebb az Ultrának) elvitathatatlan helye van egy év végi összeállításban, mert a tavalyi S22-esekhez képest minőségi szintugrást képviselnek (és éppen ezért az S22-esekből nem szerepel itt semmi) üzemidőben, optimalizáltságban és kamerás képességekben is.

A három Galaxy S23
A három Galaxy S23 [+]

Eddig csak Android rendszerű masinák voltak itt, de a legolcsóbb újonnan megvehető iPhone még mindig az SE 2022-es változata, vagyis idén nem frissült, de a mostani hírek szerint lehet, hogy az utolsó olyan modellje a gyártónak, amin még van a kijelző alatt fizikai gomb (és Touch ID), 220 ezer forintért pedig ugyan nem egy csúcsgép, de még évekig megbízhatóan fogja tenni a dolgát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés