Karácsonyi telefonajánló 2023

Akárcsak tavaly, idén is összeszedjük a legjobb ajánlatokat az év vége felé közeledve. Van miből válogatni.

A legolcsóbbak (50 ezer forintig)

A legolcsóbb mobilok között keresgélve nagyon észnél kell lenni. Most már tényleg ott tartunk, hogy érdemes kihúzni az Android Go rendszert az opciók közül, ez a kiherélt OS a hozzá tartozó harmatos hardverrel tényleg csak az alapfunkciók kielégítésére elég — egy darabig. Ha egy telefont 1 GB RAM-mal kínálnak, azt azonnal felejtsük el, a 2 GB is nagyon szűk, itt a már két éves ZTE Blade A31 érhető el tényleg olcsón, no meg a Redmi A2, ami szintén inkább csak ráncfelvarrása a Redmi A1-nek egy kicsit gyorsabb chipsettel. De akkor már inkább a Blade A51 lehet nyerő és még mindig csak 30 lepedőnél járunk.

De engedjük el tényleg az Android Go rendszert, ha egy komplexebb (és komplettebb) okostelefonos élményt keresünk olcsón, akkor az ár is növekszik, 36 lepedőnél indul a nem túl régi Redmi 12C, itt már 3 GB RAM-ot kapunk, egy papíron hűha, 50 megapixeles kamerát, no meg egy ősrégi MediaTek G85-ös chipsetet. A Moto E22 is piacon van még, 32 ezer forintért simán el lehet hozni megbízható helyről, Helio G37, 90 Hz-es kijelző, 4 GB RAM — a kategória egyik legjobb vétele. Persze az Android 12-es, sosem frissülő rendszer, a 8 megapixeles hátlapi kamera, a 4000 mAh-s akku és a 10 wattos töltés mind árnyalja a képet, de ennyiért ez van.


Motorola G13 [+]

Még piacon van a Samsung Galaxy A03 is 35-36 ezer forintos áron, az sem egy matyóhímzés, de ott legalább eljutott a szoftver az Android 13-ig, ami ebben az árkategóriában okvetlenül egy fegyvertény. Bejöhetne a képbe a Nokia G11 is, de az is egy lassan két éves motyó, viszont szintén eljutott rá a 13-as OS, ennél frissebbet viszont már ez sem kap. 40 lepedő alatt van éppen az AMOLED kijelzős Motorola G13, de hát ez sem egy friss cucc, le is ragadt végleg Android 12-nél.


[+]

Az 50 ezer forintos határ alatt még épp meg lehet csípni az egyáltalán nem régi Galaxy A04s-t, 90 Hz-es kijelzővel, Android 13-mal, relatív korszerű, de nem túl erős Exynos 850-es chipsettel — igaz, 50 lepedőért csak 3 GB RAM jár hozzá, ami rányomja a bélyegét a sebességre. De azért itt már van egy értelmes szoftver, egy rakás samsungos extra, 50 megapixeles főkamera, csodára ne számítsunk, de ezen az árszinten ez egy időtálló vételnek számít. Majdnem ugyanezt kínálja a Galaxy A13 is, csak ott nincs 90 Hz-es kijelző, viszont akad egy belépő szintű ultraszéles kamera. A már tavaly is megemlített Poco C40 még opció, elvileg jövőre a 13-as Android megérkezik rá, de erre azért ne vegyünk mérget.

Az 50 ezer forintig történő ajánló végére pedig idekívánkozik a friss Motorola G14, amely Full HD kijelzőt, 4 GB RAM-ot, 50 megapixeles kamerát és 5000 mAh-s akkut kínál egy Unisoc Tiger T616-os chipset köré építve, kapásból Android 13-mal érkezik, de ígértek hozzá Android 14-et.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés